én nem látom olyan tragikusan a kenyér dolgot. Mi a Sakistól pár percre lévö minimarketben, vagy a kemping boltjában szoktunk venni, az sincs túl messze. Mi nindig frisset kaptunk , söt a minimarketben Dimtitrisz nekünk még félre is szokott tenni. Volt amikor a férjem reggel belépett a városba a pékhez, jól kilépve kb. 20-25 perc alatt ott volt. De többször jártunk délelött is a városban, pl. kirándulás alkalmával, és tíz körül is volt pékáru, igaz este már csak kenyeret lehetett venni....
a kolostor tornya kilátszik az olivafák koronájából, ha a tengerrel szemben állsz akkor a jobbkéz felöl van a valtosi kikötö, az mellett vezet egy út a dombra, egy darabig beton, aztán inkább köves út, balkéz felöl egy bekerített ház féle mellett mentek el, ott szueper képeket lehet csinálni, a kerítés végében, de vigyázat azután már csak a szakadék a vízzel van. Felfelé találtok egy nagy vaskaput, ott az út egyenesen megy, ti pedig letértek jobbra felefelé a dombnak, egész végig, a vízig, itt is szakadék van, bár az út folytatódig jobbra, a kolostort az olivafa ligetben találjátok meg balra, még a kiterített hálókon is át kell menni, ezek a lehullott oliváknak vannak szétterítve. A kolostor elég romos, de van ott egy kis kápolna is, viszont a kilátás a tengerre pazar, és tiszta idöben nagyon jól látszik szemben a Paxos és Antipaxos sziget, jó barangolást kivánok , nincs ám olyan messze, mint ahogy körül írtam, és a valtosi öblöt a teljes egészében lehet látni, a kikötövel együtt
de jó téged is itt látni , elöször mi is azt gondoltuk, hogy meg sem találjuk, de aztán mégis csak meg lett, és a tengerröl is láttuk mi is, legalább sétáltunk egyet
Jaaa, és kenyeret mi is mindig finom frisset kaptunk, péksütemény a Stella felé lévõ közértkében volt, de azt nem kostoltuk meg. Igazi töltött péksütikét, baklavát és mindenféle finomságot mi is a városban vettük meg, de azt nem volt nehéz elvinni az apartmanig.
Köszi Josza a választ.
Nem gondoltam volna, hogy kenyér témában így fel lehett izzítani a fórumot.
Ha gyalogolni kell a napi betevõért, hát gyaloglunk...
Biztos vagyok benne, hogy nagyon jól fogjuk érezni magunkat.Már alig várom!Húgomék voltak Pargan 2 éve és a gyerekek még mindig vissza szeretnének menni.
tegnap sikeresen feltöltöttem a képeinket, hát csaknem 1400 képböl nehéz volt válogatni, ezért elég sok lett, most fejeztem be a kommentárt is hozzájuk
Renáta, aki eddig nem szeretett bele Pargába, az ezután biztosan bele fog. Gyönyörûek a képeid.
Nekem ez lett az egyik kedvenc PARGA albumom!!
Ajánlom mindenkinek!!!!
Sziasztok! Hétfön indulunk Pargara az Aeolus-al.a Sakis apartmanban leszünk.Milyenek a buszok és milyen ez az apartman? ha valaki tud valami infot irjon!