Renáta!
Most néztem meg a képeid, hát mostmár nagyon elkezdtem várni az utat! Köszi a képeket, nagyon szuperek!
A Sarakino Beachre hogy mennek a vizitaxik? Van valami menetrend, vagy hogy mûködnek?
a Pargai kikötöben van egy kis "kaloda" ott lehet jegyet váltani a vizitaxikra, mint a Sarakino, mint a Lichnosi beachre. Ott megveheted a retur jegyet, Sarakinora 10 euró/fö, ha jól emlékszem, 11-kor vagy 10-kor indul ataxi, de már sajnos nem pontosan tudom, de biztosan délután 5-re jött értünk a csónak, a viziút a Sarakinoig 40 percig tartott, közben pazar képeket lehet csinálni a sziklákról és tengerröl. A Lichnosra 25 perc az út, árat nem tudok, mert mi odafelé gyalog mentünk, vissza vizicsónakkal, de az út megfizethetetlen volt, mert minket a Sakis házigazdája hozott vissza. A menetrend nagyon jól fel van tüntetve a kikötöben, és a "kapitányok" nagyon készségesen segítenek, hogy melyik csónakba kell beszállni, az árak viszont nincsnek feltüntetve...
hát nem tudom. Mi 06 05- 06 18-ig voltunk és volt péksütemény, kenyér meg ilyesmi. A sakistól felfelé, a mangó klub után jóval van egy bolt mi mindig ott vásároltunk. Aránylag olcsó a többihez képest, a kenyér 1.40. a zsömle, kifli 0.40. Ne ijedjetek meg kettö van egybe csomagolva, és darabja 0.40. a péksütikre nem emlékszem, de aki ilyet akar, annak nyitásra oda kell menni, mert gyorsan elkapkodják.
nekem már csak 43 napom van vissza (ha jól emlékszem, 90-rõl indult a visszaszámlálás...) az útig, ráadásul ezek szerint leszünk többen is magyarok a buszon - sõt, a Sakisban is, aminek részemrõl nagyon örülök.
mégegyszer köszönet mindenkinek a rengeteg hasznos információért, viszem majd õket magammal összegyûjtve, kinyomtatva!
kanten írta:
Sziasztok!
Mi szeptember 8-án indulunk Pargaba, az Aeolussal és a Sakis-ban fogunk megszálni. Már megjártuk Sartit kétszer, tavaly Zakhyntoson voltunk. Az idei nyaralást egy délután alatt döntöttük el, de úgy érzem ez a hirtelen döntés lesz eddigi legszebb nyaralásunk. Remélem az idõ még jó lesz, és a tenger sem lesz túl hullámos. Mivel negyedszerre megyünk Aeolussal gyakorlottnak mondhatjuk magunkat, szerencsére eddig csak zökkenõmentes utunk volt, reméljük az idei is ilyen lesz.
Egy hete jöttünk haza Pargaról, a kinti idegenvezetõre ne számíts, szlovák és csak a szlovákokkal foglalkozik. Ugyanez igaz a buszvezetõkre is, mi nagyon kifogtuk, egy szót sem szóltak magyarul, sem semmilyen más idegen nyelven, nekünk kellett kitalálni hogy vajon most hány perces szünet is következik. Pedig 14 - en voltunk magyarok a buszon, tehát igazán be lehetett volna mondani ha nem is magyarul de legalább angolul. Ja, és hozzátenném, az egyik sofõr tudott magyarul, mert Kecskemétnél még naívan odamentünk, hogy hátha csak elfelejtkezett rólunk, és tiszta és helyes magyarsággal mondta, hogy 1 óra szünet...
Az idegenvezetõnk pedig a 3. nap akarta megmutatni Pargat... Amikor már mindent ismertünk. Elsõ két nap a szlovákoknak mutatta... Elég sok negatív megkülönböztetés ért, már utaztunk az Aeolussal, akkor Paralián voltunk és maximálisan meg voltunk velük elégedve, de ez a Pargai út szörnyû szervezés volt.
Remélem neked jobban sikerül.
hát ez nem jó hír sem az idegenvezetõ, sem a buszsofõrök tekintetében.... ezért örültem, mikor megtudtam, hogy lesznek még kinn magyarok velünk együtt - ha bármi gond lenne...
Pargáról rengeteg infot összegyûjtöttem innen, majd felfedezzük magunk.
azért remélem a hely szépsége kárpótolt Benneteket is az ilyen negatívumokért....
más kérdés: milyen helyeken állt meg veletek a busz pihenõre? kulturált; esetleg fizetõs...?
és: ezekszerint nem nagyon lehet számítani magyar nyelvû idegenvezetésre a fakultatív programokon sem... mi a Paxos-Antipaxos programot néztük ki; de olvastam, hogy lehet menni simán a görögökkel is, nem kell hozzá az utazási iroda... mi a tapasztalatotok?
Az úton meglepõen kultúrált helyeken álltunk meg, mindegyik ingyenes volt, talán 2 volt gáz, egynél nem volt angol wc csak pottyintós, de kb 3 óránként megálltunk, maximálisan ki lehetett bírni, bár hozzá kell tenni mi elõzõ nap már alig ittunk felkészülve a szörnyûségekre. Ebben kellemeset csalódtunk!
Mi a Marco Polo hajóval mentünk Paxosra, nagyon - nagyon jól éreztük magunkat, a hajókapítány nagyon jó fej volt, angolul beszélt végig. Mindenképpen csak ajánlani tudom.
Az a hajó amivel az utazási irodások mentek tömve volt, csüngtek róla az emberek, a mienken kényelmesen el lehetett férni és mi értünk vissza a legkésõbb.
mikor indultok?