Régebben mi is több dolgot vittünk itthonról, de ma már csak a reggelire való felvágottat, sajtot, kávét, édesítõszert, ami kint ismeretlen fogalom! Így is sokmindent hazahoztunk. A felvágottak kint nagyon drágák és nincs is akkora választék, mint itthon.
Idén Hydrán abban a gyorskajáldában ettünk gyrost, nem volt drága, de ettünk már jobbat is. Gondolom a kikötõ környéki és a panorámás éttermek nem olcsók. Egyszer pár évvel ezelõtt beültünk egy tavernába, ami kicsit feljebb volt, a házak között. Iszonyat sokat kellett várnunk a kajára, ami egy miniatûr adag volt, nem kevés pénzért.
Persze Hydra akkor is imádnivaló és nem hagyunk ki egy alkalmat se, hogy ujra elmenjünk!!
Énse viszek sokat mivel ugye egyrészt busszal megyünk Tolóba másrészt át cucokkal Hydrára
Tavaly kisbusszal mentünk akkor tele volt hátul ásványvízzel, szeletelt kenyérrel és különbözõ gyorskajákkal.
Mi nagy részét megettük annak amit vittünk
Azon még filózok, hogy elsõ héten is elmenjünk-e Hydrára a hajóval.
Nahát, pontosan ezek azok a cuccok, amiket mi sose viszünk! Az ásványvíz sztem nem drága, nem cipeljük, a kenyérrel meg úgy vagyunk, hogy alig várjuk, végre görög kenyeret ehessünk!!! Sehol olyan finom kenyér nincs, mint a görögöknél! Idén is, minden reggel mentem a pékhez friss kenyérért és a párom kedvenc sütijéért a "cremá"-ért.
Kicsit off: Egy hónap mulva Mallorcára utazunk, kiváncsi vagyok, milyen kenyér lesz ott!
A görög kenyér tényleg jó, csak egy baj van vele: másnap vagy gumi lesz vagy szeget lehet beverni vele a falba, csak frissen jó.
Breki, szerintem ne agyalj ennyit, hogy mikert vigyél. Amiket visztek itthonról, tolóban úgyis elfogynak csak ilyen alapdolgokat vigyél, mint kis só...
Szia Andi! Ezt mostmár végképp nem értem! Mi épp azért szeretjük a görög kenyeret, mert még másnap, sõt harmadnap is finom! Nem gumis, nem morzsálódik és nem savanyodik meg. Izlések és pofonok ennyire eltérõek lennének??
Hát mi ahogy hoztuk sokkal olcsóbb volt mint kint megvenni kocsi csomagtartójába simán belefért, sõt hazafelé még egy Nafplioban kidobott másfél méteres amfóra is
És mi általában úgy utazunk, hogy a lefoglalt hely elõtt több napot eltöltünk máshol, pl Szófiában, de akár egy benzikútnál a füvön eludva, de éjszakáztam már a narancsparton is (Sarti melett)
És ilyenkor nagyon jó ez a kenyér nem kell vágni egyszerû szállítani kis helyen is elfér.
Ettem én görög kenyeret finom is volt, de sztem sokkal jobb vinni fõleg kocsival.
Kitty, ez nem ízlés dolga, de másnapra eddig mindig ehetetlen minõségû lett. Eddig mindenhol rossz kenyeret vettem volna? De hagyjuk ezt itt, mert nagyon off már, ha folytatjuk, akkor menjünk át az ételek-italok topikba.