Mind a háromnél voltunk.
Úgy vártam már, hogy ír valaki, aki az idén volt Samoson. Pl. volt egy srác, aki a blogomba írt és Rhodosra mentek nászútra, onnan meg komppal át Samosra.
De hiába várok
Nekünk nagyon szép nyaralás volt. Az egyik sziget, amelyikre még (sok másikkal együtt) visszavágyok.
Üdv firkamanó ?
Mennék én. Ez az a sziget amelyiken nagyon jó volt lenni. Szépvoltc - ha nem a legszebb - kellemes, marasztaló. Sajnos magyarországról nem megy repülő. Kevés iroda visz oda, drágán és körülményesen.
Azt hiszem sokan vagyunk akik sajnáljuk, hogy így van.
A képeket elnézve, nekem úgy tűnik sok szép strand van ezen a szigeten.
Nekem nem az a lényeg milyen a part (lehet homokos, sziklás, kavicsos), a lényeg hogy a gyönyörű színű vizet lássam (ami nem egyszínű).
Az meg mégjobb ha fürdeni is tudok az ilyen vízben
Az egyik oldalon Kokkari környékén vannak a legszebb strandok, de nagyon kövesek (engem nem zavart). Pithagorio környékén vannak aprókavicsos, homokos, lassabban mélyülő strandok és még pár jobb Votsalakia irányába (amely szó maga is kavicsos partot jelent - vagy valami hasonlót). Szóval pár falu környékén vannak igazán jó, szép strandok, de aztán meg hosszú km-en keresztül semmi. És azért ha csak robogót bérelnél, a távolságok elég nagyok.
Nekünk nagyon tetszett a sziget, egyike azoknak, ahova visszavágyom.
Firkamanó!
Hajóval 90 % hogy át tudsz menni. Ha nem kocsival vagy. Számomra aki kompról beszél kocsival van. Azért mondtam a kiruccanást a török partra. ( igaz a vízum + költség). Az irodák eddig a repölőket bécsből indították, de volt olyan megoldás is hogy kos-ról vitték hajóval az utast. Ha jól emlékszem 17 e Ft volt a transzferköltség.
Igen, Kosról van hajó Samosra, speedkatamarán is, amin még minimális számú autót is visznek! Samos és Chios között a menetrendszerinti kompok mellett ezer százalék, hogy van sok kisebb, napi hajójárat is.