Vissza kell mennem Peloponnészoszra,
egy csomó dolog kimaradt...
Így igaz Jimko, vissza kell menni! És pillanatnyilag bele is bolondulok a vágyakozásba, a fejemben már mindent megszerveztem, akár holnap indulhatnék is
Koroni kornyekerol tudtok mondani vmit? Tavaly Kalamataig eljutottunk Spartabol jovet. Tolo utan Koroni az egyik uticel... Omega parton es Monemvasian kivul mit erdemes a "kornyeken" meglesni? Mivel autoval megyunk, nem gond a kirandulgatas.
Popeye: mi bejártuk tavaly a lakóniai Manit, csak csavarogni a kis falvakban egyenesen mesés. lementünk a tenaro fokig is, ami a görög szárazföld legdélebbi pontja. az utolsó benzinkút utáni utolsó falu utáni pár ház utáni parkolónak nevezett (valójában egy üres, lapos placc) helyen letettük az autót, és onnan még kb 1-2 km gyalog. jó volt nagyon.
Koroni kornyekerol tudtok mondani vmit? Tavaly Kalamataig eljutottunk Spartabol jovet. Tolo utan Koroni az egyik uticel... Omega parton es Monemvasian kivul mit erdemes a "kornyeken" meglesni? Mivel autoval megyunk, nem gond a kirandulgatas.
Koroniba mi nem jutottunk el, csak megálltunk az útról fotózni, de már onnan is nagyon szép volt. Tavaly láttam itt a hellaszon (? már nem emlékszem hol) az albumok közül valakinek koroni képeit, nagyon szép falu. Legközeélebb semmiképpen nem hagyjuk ki.
Kronitól délre, azaz jobban fogalmazva a Messzíniai-félsziget nyugati oldalán sok látnivaló van, így pl. Methoni fergeteges nagy vára, Pilos, a csodás strandok...a 2005-ös beszámolómban írok ezekrõl a helyekrõl, abból többet megtudhatsz.
Hááááát, várnak vár, meg nagy is, talán túl nagy is nyári hõségben bejárni, de _nekem_ nem tûnt fergetegesnek. A bejáratot, meg a kikötõ bástyát leszámítva, egy elhagyott romhalmaz. A várudvart legutoljára talán a bizánciak kaszálták le, a külsõ bástya kupolájának összetartásában jelentõs szerepe lehet a szentlélelnek. Arra is fel kell készülni, hogy minden lehetséges zárt helyet budinak haszálnak a népek!!! ( hogy a görögök, vagy a túristák, azt nem tudom, de sajnos nem csak erre a helyre igaz. )
Ezektõl eltekintve, persze érdemes megnézni!!!!!!!!!
"Methoni vára hatalmas. Elõször a Chlemoutsi várnál mondtam, hogy ilyen nagyot még nem láttam, de ez itt még vagy ötször akkora. Csodálkozunk: nincs belépõ! Bemegyünk. A belsõ tér óriási gazos terület. Fal veszi körül, néhány épületmaradvány maradt csak épségben. Vagy negyed órát gyalogolunk, míg elérünk az egyik végébõl a másikig. Tûz a nap és fúj a szél. A tenger felöli részen lehet kimenni a tengerben álló bástyához. Az is hatalmas. Nagyon fúj a szél. Nem bírjuk a napot, fáradtak, nyûgösek vagyunk, az idõ is elszaladt, de tetszik itt..."