Toroni
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 301
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Badman
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
30 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#74878 Üzenet linkje2008-08-04 21:07:06 

Sziasztok, mi tavaly augusztus végén voltunk Toroniban, szuper hely kikapcsolódásra igencsak alkalmas.
Mi a Vangelis apartmanba voltunk azt tudni kell, hogy 4 apartmanja van a tulajnak többek között a Sakis2000 is. A miénk, a Vangelis nagyon jó volt, légkondi ingyen volt, fõzésre alkamas. A Flora ennek a szomszédságában van, sok mindent nem tudok róla. Sok kirándulási lehetõség van mind fakultatív mind egyénileg. A naplementét ne hagyjátok ki, egyszerûen csodálatos! A régi vár romot is érdemes megnézni, illetve az Ó falúban is lehet barangolni. Porto Koufo 3-4 km gyalog is megközelíthetõ.
Sartiba mi átmentünk vásárolni és fürdõzni is, a buszt figyeljétek ki a partról mikor megy és annak megfelelõen álljatok ki. Egyszer csak jön icon_biggrin.gif
A Blue Lagon 33 Euró volt állítólag idén már 35 Euró de megéri, szép helyekre hajókáztunk van kaja ( souvlaki+görög sali) , pia is (bór, üdítõ), igaz jobb ha visztek valami magatokkal mert reggeltõl a kajáig sok idõ fog eltelni. Van hajókirándulás a Toroneoszokhoz is, az megy állítólag a teknõsbéka alakú szigethez.
Vásárlási lehetõség is van, de ajándékot inkább Sartin vegyetek. Toroniban 5 "szupermarket" van ami az itthoni vegyes közértnek felel meg. Az éttermekben jól fõznek, finom kajákat ettünk, és minden este kaptunk valami meglepetést ingyen (süti, fagyi). Több éttermet is kipróbáltunk, nem csalódtunk.
Ha van kérdésetek irjatok, megpróbálok válaszolni.

# 302
Sziro
Aktív fórumos
Aktív fórumos
375 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#74951 Üzenet linkje2008-08-05 10:33:44 

feroboy írta:

A településrõl gyalog el lehet jutni vmelyik közelebbi faluba, ha igen mennyi idõbe telik? A narancspart milyen messze van?

Ahogy már írták is Porto Koufo 4 km-re van, ez a legközelebbi falu, érdemes megnézni, nagyon érdekes kikötõ öböl.
Sarti 28 km és onnét még 7 km a narancspart, nagyon figyelni kell a jelet, mert könnyen túlmegy az ember rajta.
Ha nincs autó, akkor a legjobb kismotort bérelni, mert érdemes megnézni Kalamitsit és Sikiát is Sarti felé menet.

Sarti Beach nagyon lassan mélyülõ homokos part, ideális gyerekeknek (nem Sarti falu és az óváros felöli rész, hanem alatta Sikia felöl, viszonylag új rész) A parttól kb. 2-300 m-re van egy kis sziklasziget, ahol hatalmas halrajok úszkálnak körbe, búvárszemüveggel nagy élmény icon_eek.gif icon_lol.gif , gazdag élõvilága van.

Az ellenkezõ irányban pedig nem szabad kihagyni Neos Marmarost icon_lol.gif

# 303
Anonym86
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
15 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#74960 Üzenet linkje2008-08-05 11:06:26 

Nem olyan kérdésem lenne azokhoz akik már jártak ott, hogy Thessalonikibe vane fakultatív program, és ha nincs akkor busz megye mondjuk akár Toroniból vagy Sártiból?Kösszi elõre is a választ.
Már alig bírom kivárni ezt a pár napot, nekünk azt mondták h szombat 11:30ig kell kiérnünk bár tavaly is nagyon jól mentünk és hamar kinnt voltunk icon_smile.gif

# 304
BOBOLYA
Aktív fórumos
Aktív fórumos
349 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#74966 Üzenet linkje2008-08-05 11:23:13  Válasz a #74960. hsz-ra Előzmény #74960

Sartin a buszmegállóban ki volt téve egy kis tábla, azon az volt hogy naponta 3x megy busz Szalonikibe, ha jól emlékszem egy reggel, talán 7,15-kor, egy délután, talán 14,15-kor és egy mintha 18,15-kor lett volna. a napi 3x az biztos, az idõpontokra lehet hogy nem pontosan emlékszem.
ez körjárat a félszigeten ha jól tudom /Toroni is és Moudania is ki volt írva külön sorban, de ugyanezekkel az indulási idõkkel/

# 305
Anonym86
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
15 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#75057 Üzenet linkje2008-08-05 17:52:25 

Kösszi az infót! icon_smile.gif
# 306
Feroboy
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
21 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#75073 Üzenet linkje2008-08-05 19:25:57 

Sziro, badman köszi a válaszokat! Lehet, hogy lesz majd még pár kérdésem ha nem gond icon_razz.gif

További szép nyarat mindenkinek!

# 307
Sziro
Aktív fórumos
Aktív fórumos
375 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#75163 Üzenet linkje2008-08-06 08:57:50 

feroboy írta:
Lehet, hogy lesz majd még pár kérdésem ha nem gond icon_razz.gif

Miért volna gond? Ezért van a fórum icon_lol.gif

# 308
Cofffos
Törzstag
Törzstag
669 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#75531 Üzenet linkje2008-08-08 07:54:31 

Anonym86 írta:
Nem olyan kérdésem lenne azokhoz akik már jártak ott, hogy Thessalonikibe vane fakultatív program, és ha nincs akkor busz megye mondjuk akár Toroniból vagy Sártiból?Kösszi elõre is a választ.
Már alig bírom kivárni ezt a pár napot, nekünk azt mondták h szombat 11:30ig kell kiérnünk bár tavaly is nagyon jól mentünk és hamar kinnt voltunk icon_smile.gif

Sartiból indul a busz Salonikibe 5:00, 7:15, 11:00, 14:00, 17:30.
Toroni felé mennek, és igény szerint állnak meg. Kb. fél óra alatt ér Toroniba. Ha nincs leszálló, és nem integet senki, hogy fel akar szállni akkor nem áll meg. És akkor sem áll meg, ha tele van a busz. A 11 órás elég bizonytalan, csak akkor indul el, ha elég utas van. Ezek saját tapasztalatok. 1 hete jöttünk haza Sartiból, Vonattal és helyibusszal voltunk.

# 309
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#75542 Üzenet linkje2008-08-08 08:36:39 

Szia Cofffos!

Mesélj, mi a helyzet a buszpályaudvarral Thessalonikiben!? icon_wink.gif icon_confused.gif

Remélem, jól nyaraltatok! icon_razz.gif

# 310
Zsivi
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
8 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#75888 Üzenet linkje2008-08-09 13:35:24 

Sziasztok!

Mi pár napja jöttünk haza Toroniból. Alapjába véve nagyon jól éreztük magunkat, de ezt leginkább annak köszönhetjük, hogy mindent poénnak fogtunk fel ami történt. Az igazság az, hogy az utazási irodában, a szállásban és a faluban is csalódtunk picit...
Amikor megérkeztünk, nem várt minket senki, hogy elmondja merre-hogyan tovább. A szállásunkon (Basil hotel) nincs recepció vagy ilyesmi, tehát nem tudtunk mit tenni, a csomagokat sem tudtuk elpakolni sehova, ott kellett ülnünk 2 órát a hotel parkolójában mire jött valaki. Persze azután sem lehetett még egy szobába sem betenni ideiglenesen a bõröndjeinket, hanem a lépcsõ mellé egy kupacba mindent, mondván nem lopnak el semmit... Pár óra múlva "kitakarítottak" a magyar takarítónõk... a csapot úgyhagyták eldugulva, a zuhany a bennehagyott hajcsomó miatt szintén el volt dugulva, de úgy tettek mintha nem vették volna észre, mégis nagyon fennhordák az orrukat ki tudja miért... Egy másik studióban a WC-t sem lehetett normálisan lehúzni. A konyha felszereltsége is elég csekély, úgyhogy ha valaki oda készül vigyen magával mindent (fakanál, merõkanál, élesebb kés... ) Viszont légkondi és TV is volt amiket persze nem nagyon használtunk. A hotel alatti étteremben egyszer ettünk, de nem ajánlom senkienk. Szombat este zene is volt, és minden nap meg van telve, de ez gondolom annak köszönhetõ, hogy be vannak fizetve néhányan félpanzióra. Kivülrõl jónak tûnt de a kiszolgálás pocsék. Egy órát vártunk mire egyáltalán az étlapot kihozták, aztán a fizetésre is vártunk 1 órát. Már ott tartottunk, hogy otthagyjuk a helyet fizetés nélkül, akkor talán észrevesznek minket... icon_rolleyes.gif nincs sok választási lehetõség utazási irodák közül, ha valamerre akar menni az ember azt az árat kell elfogadnia amit ott ajánlanak. Mi a Meteorákat szerettük volna megnézni mindenképpen(41 E), és a Bluelagoon kirándulást próbáltuk még ki. A Meteorás kirándulásra hajnali 4-kor kellett kelnünk, de erre fel voltunk készülve, csakhogy az utazási irodából kirendelt csaj 4 óra buszozást mondott a 6 óra helyett... na sebaj gondoltuk, a látványért majd megéri. Csakhogy, az egész idõ amit ott tölthettünk 2 óra volt ami abból állt h felrohantunk az egyik kolostorba, majd busszal át a másikba. A sziklákat jóformán csak a buszból láttuk, pedig szivesen fotóztuk volna még. A csaj meg aki a buszon elõadta a sztorit kifejezetten idegesítõen beszélt(kb. mintha egy 6 éves olvasta volna fel). A Bluelagoon-on a hangulat valahogy nem az volt mint amire számítottunk. A hajóra alig tudtunk felpaszírozódni, az emberek vadászták a helyeket, hogy a hajó szélén lehessenek. A hangulatfelelõs is szerintem mindig ugyanazokat a poénokat nyomja, és már õ is unja, de azért õ tényleg megpróbálta... Kicsit ugráltunk, bár a hajó nem volt túl magas, azért élveztük. A kajálás suvlaki meg paradicsomos uborkás saláta volt. Alig tudtuk megenni a túristákra kiélezett darazsak támadása miatt...icon_smile.gif Ami miatt megérte az az volt, hogy visszafelé delfineket is láttunk és egész közel jöttek a hajóhoz. Végülis a kapitánytól is jófej volt (aki mellesleg a polgármester), hogy ott kõrözött kaddig amig közelebb nem kerültek és mindkét oldalról nem lettek láthatóak. Mondjuk majdnem beborult a hajó mert a sok okos egyoldalra rohant rögtön...

# 311
Zsivi
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
8 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#75893 Üzenet linkje2008-08-09 13:47:37 

A kék laguna ahol kikötöttünk, eléggé tömve volt más hajókkal, de lehet h rosszkor fogtuk ki...
Toroni tengerpartja amúgy szerintem gyönyörû. A kis kavicsokat is bírtam, hogy olyan jól bele lehet süppedni. Mi kétszer is felmentünk a várrom melletti hegy tetejére, gyönyörû a kilátás Porto Kuofo kikötõre és az öbölre is. Megnéztünk ott egy naplementét is, ami feledhetetlen élmény. A mellettünk lévõ supermarketben az eladók is magyarok, akik nagyon segítõkészek és megmondják mibõl melyik a legjobb és legolcsóbb, mivel az árak nem nagyon vannak kiírva... Az utazási irodánk prospektusában azt írták, rengeteg koktélbár van, hát gondoltuk megnézünk egyet. Igazából egy sincs, sõt nem is tudnak koktélt csinálni, csak max. 2 félét. Az utazási irodás csaj nagyon reklámozott mindent, de kb. semmi nem volt úgy ahogy õ elõadta. Pl. a Neos Marmalas-i piac, amit gondoltuk érdemes megnézni, de csalódtunk. Kb. a Józsefvárosi piacnak megfelelõ áruk vannak, egy-két halas, meg olivabogyó árus kivételével. viszont ott kajáltunk egy jót. Abban az utcában ahol a busz letesz az Eurobank mellett balra a második étteremben. Egy idõs nénike hozta ki az ebédet, nagyon aranyos volt és még ingyen leves és gyümölcs is járt a jó nagyadag kajához. Aki volt Tessalonikiben, mesélte, hogy nem sok idõ volt ott sem a bámészkodásra, nem jutottak messzire, úgyhogy az sem érte meg nagyon az árát. Szóval azt ajánlom, aki teheti béreljen kocsit és úgy látohasson el a szomszédos helyekre, jobban megéri. Remélem azért nem vettem el a kedvét senkinek a nyaralástól, nem ez volt a szándékom, mert mondom, minden jó volt még így is. Örültünk, hogy ott lehetünk egyáltalánicon_smile.gif Sziasztok!

# 312
Theesy
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
31 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#75931 Üzenet linkje2008-08-09 15:05:59 

Kedves zsivi! Szerintem akkor mi egy hajón lehettünk, mert én is láttam a delfineket icon_smile.gif Bár én nagyon élveztem a hajókirándulást, én simán le tudtam ülni a hajó szélén, pedig a végén szálltam föl, sõt még útközben is mászkáltam, h a másik oldalról is tudjunk képeket csinálni. Egy dolgot tudnék mondani, ami nem tetszett, az pedig a darazsak, mert utálom õket! Ráadásul ezek húsevõ darazsak voltak!!! Vitték a souflakinkat! icon_confused.gif

A többiek kedvéért írom, hogy a kék lagúnánál bármit amit fogtál (csiga, tengeri süni, polip) azt a hajó legénysége elkészítette és meg lehetett kóstolni! A kirándulás 33E volt, a hajó Sartiból indult fél 11 körül (Toroniból átviettek), és este 8-fél 9 körül értünk vissza. Megálltunk a narancsparttal szemben, itt lehetett a hajóról ugrálni a vízbe, illetve a vállalkozó kedvûek úszhattak egy üveg borért, amit a vízbe dobtak. Utána a kék lagúnánál álltunk meg fürdeni (kb. 2 órára), végül egy szigeten, ahol elkészítették a kaját (souflaki + tzatziki). Itt a nõktõl kértek segítséget a sali elkészítésében, mert azért körül 100 emberre kellett kaját csinálni, ha nem több, a többiek természetesen itt is addig tudtak fürdeni.

Meterora 41 E volt, + 2-2 E a két kolostor, amit meglátogattunk. Ezt ott kellett fizetni. Ebbõl a második az fakultatív volt, aki nem akart annak nem kellett bemenni. A kolostorba a nõk csak hosszú szoknyába léphetnek be, férfiak hosszú nadrágba és a vállad sem látszódhat ki! Ha valaki nem tud "alkalomhoz" öltözni, nem gond ,kapsz egy szoknyának látszódó kendõt a kolostorban, illetve én pl. a vállamat úgy takartam el, hogy egy felsõt magamra terítettem. Ezután elvittek egy étterembe, ahol fix (úgy emlékszem 6 Euróért) lehetett egy fõételt és hozzá salit választani.
A látvány szerintem megéri, de viszont tényleg itt le kell nyelni azokat a dolgokat, hogy nagyon messze van, így 6 óra az út busszal, és hát reggel 4 körül már indulni kell. A Meteorák felé megálltunk az Olympos hgy. lábánál, a Tempe-völgyében, itt van a híres Apfrodité forrás, ebbe mindenképpen mosakodjon meg az, aki fiatal és szép akar maradni icon_biggrin.gif

Görög est 31 E. Erre úgy beszéltek rá minket, hogy menjünk, de amilyen elõítélettel mentünk, kellemesen kellett csalódnunk. Nagyon jó volt a hangulat, jó volt a kaja, itt rendes feta sajtos salit adtak, bár a souflaki a hajókiránduláson finomabb volt szerintem... De jól lehetett lakni. Korlátlan borfogyasztás volt, ha látták, hogy már csak félig van a kancsó, máris mentek tölteni! Ez megadta a kellõ hangulatot ahhoz, hogy táncolhass, a mûsorban voltak nagyon jó poénok is, fõleg mert a közönségbõl is hívtak be embereket, akik produkálhatták magukat icon_biggrin.gif, és látványos dolgok is (pl. tûzgyújtás) voltak! Az volt csak a gond, hogy 1-kor minden esetben záróra van, és visznek haza icon_sad.gif Pedig akkor a legjobb a hangulat...

Egyéb fakultatív programok:
Athos hajókirándulás 30E : Athosi Kolostor Köztársasághoz, Toroneos hajókirándulás, ez megy a Teknõsbéka-szigethez, Thessaloniki, Waterland, Goa Kajak, Öszvértúra, Búvárkodás. Ezekrõl sokat nem tudok, de az ottani utazási iroda honlapján írnak róluk (magyarul is icon_smile.gif): www.sithontravel.gr

# 313
Zsivi
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
8 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#75941 Üzenet linkje2008-08-09 16:19:09  Válasz a #75931. hsz-ra Előzmény #75931

Szerintem akkor mégsem egy hajón mentünk, mert nekünk nem tzatziki( vagy hogy is kell írni icon_redface.gif ) volt a menüben a bluelagoon-nál. A darazsak nagyon félelmetesek voltak, legalább 6 szállt a kajámra egyszerre, nagyon kellett vigyázni, hogy nehogy az egyik falattal darázs is menjen. Ráadásul az öcsém allergiás a csípésére, de szerencsére nem volt baj. Nálunk senki nem vitt búvárfelszerelést, hogy polipot meg hasonlókat fogjon, halakat meg alig láttunk, azok is picik voltak, így sün ikrát nyamnyogtunk, nem túl nagy lelkesedéssel:) A borvadászat sem volt egy nagyszám, kb 6 m-t kellett érte úszni, és még el sem süllyedt az üveg. Ha ezt tudom én is indulok érte, bár féltem volna a sok nagydarab ember miatt akivel meg kellett volna küzdenem icon_smile.gif De akkor ezek szerint a delfineknek kedvelt helye lehet az az útvonal és ez jó hír az oda utazóknak.
Az öszvértúrát, meg a kajakos túrát nekünk nem is mondták el, mert állítólag Toroniból nehézkes megoldani...
A Meteorás kaját(8 euro) nyugodtan kihagyhattuk volna, meg az ikonkészítõ mûhelyet is, legalábbis azt a részét amit a vásárlásra szántak, ahelyett nézelõdhettünk volna a Meteoráknál. A forrást el is felejtettem említeni. Megmosakodtam, de utána láttam, hogy eléggé sok szemét van benne ha kicsit odébb megyünk... gondolom a túristáknak köszönhetõ. Ott van a kápolnában egy kis doboz, amibe bele lehet dobni a nevünket, vagy bárki nevét, és akkor állítólag imádkoznak értünk. A karkötõárus pap bácsi is nagyon aranyos volt, mindenkinek megáldotta a karkötõt amit eladott.

# 314
Theesy
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
31 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#75944 Üzenet linkje2008-08-09 16:44:15 

Mi múlt hét szerdán voltunk Blue Lagoon-on. A Tzatziki az a saláta neve, (paradicsom, hagyma, uborka). Legalábbis valaki nekem azt mondta, hogy ez az, de lehet akkor én vagyok a hülye és mást hívnak így, ezesetben bocsi! icon_redface.gif
A darazsaknak én az egyik pálcikára tettem ki egy db. húst, fél percen belül kb. 5 darázs volt rajta icon_eek.gif De legalább addig nem szálltak rá arra amit ettem... Nekünk volt búvárszemüvegünk, és rengeteg halat láttunk a lagúnánál. A sziklás részek a legszebbek! Gyûjtöttünk csigát, meg sünit, azt kóstolhatták a többiek. Én a sünit hamár kifogtam megkóstoltam, de nem tudnám mihez hasonlítani az ízét. Mintha a tengert nyalogatnád, ilyen sós izé. Mondjuk lehet azért éreztem ezt, mert ugye nyersen rakják eléd, és nem száradt ki...
Igen, sajnos a forrás tele volt szeméttel icon_sad.gif De hát ahova ugye az ember beteszi a lábát... Viszont én nekem senki sem mondta, hogy a kábolnába bele lehet dobni a nevemet icon_cry.gif Ehelyett megnéztem az eredeti Apfrodité forrást. Egy szûk járat volt, aminek a végén már gugolva kellett menni, tök sötét volt, és ha veled szembe jött vissza valaki, akkor hátra arc, mert nem fértetek el egymást mellett, pedig aztán nem vagyok egy nagy termet. A végén meg nem volt semmi, csak egy kõdarab szõlõ motívumokkal díszítve, meg egy mozsdókagyló icon_eek.gif Ne kérdezzd, hogy az milyen célt szolgált icon_lol.gif
A forrás mögött viszont ami folyó húzodott, az nagyon szép volt. Lementünk a partjára, gyönyörû türkizkék színe volt icon_smile.gif
Az ikonkészítõ mûhely engem se hatott meg, mondjuk csúnya ilyet írni, de én giccsesnek találom ezeket a dolgokat, azért. Viszont aki szereti és szépnek tarja õket, azoknak jó hír, hogy kedvezményesen lehet vásárolni bizonyos ikonokat, sõt még Szt. István is van icon_smile.gif És mikor bemész a mûhelybe, megkínálnak üdítõvel, illetve ouzoval icon_smile.gif

# 315
Zsivi
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
8 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#75949 Üzenet linkje2008-08-09 17:20:09  Válasz a #75944. hsz-ra Előzmény #75944

A tzatziki az a joghurtos, kapros uborkasaláta, szerintem összekeverted, de mindegy. icon_wink.gif Nekünk meg az Aphrodité forrás maradt ki... nem is említették. Bár hallottam róla, csak nem tudtam hova kell menni. A folyó ami mellette van állítólag a legnagyobb folyója Görögországnak. Tényleg szép, de nem egy széles folyó icon_smile.gif Az ikonokat én is giccsesnek tartom és ahogy ott festegették se hatott meg különösebben, fõleg hogy egy csaj elhadarta az egészet, dióhéjban, hogy hogyan készül és mivel máris jött egy japán csoport, már át is lettünk terelve a shopba, ahol aztán gagyibbnál-gagyibb cuccokat próbáltak ránksózni azért, hogy aztán résztvegyünk a tombolán, amin képeslapot, meg ilyeneket lehet nyerni... Én most hirtelen nem tudom melyik napon voltam bluelagoon-on, de asszem kedd volt. Ti melyik apartmannban laktatok? Milyen volt?
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 20 21 22 ... 44 45 46   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu