Paralia
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 497 498 499 ... 800 801 802   >
Üzenet
  Estella | #75134 Üzenet | 2008-08-05 23:40:20 |
CSUTEK!

Ez nagyszerû hír icon_exclaim.gif icon_exclaim.gif Éreztem én, hogy ez a nyarad sem maradhat Görögország nélkül icon_exclaim.gif icon_wink.gif

jOHNDEVIL!

Katerinibõl megy busz Thessalonikibe, de én a vonatot jobban javasolnám. (gyorsabb) A jegy ár kb 5 euró lehet, de ez nem biztos.

Én most vasárnap jöttem haza PARALIÁRÓL. Holnap majd hosszabban fogok mesélni! Ma még kipihenem a nyaralást icon_exclaim.gif
  Christee | #75140 Üzenet | 2008-08-06 00:47:49 |
Szia Estella icon_exclaim.gif !Elõször a privit olvastam icon_exclaim.gif !Csiripelték a madarak hogy arra jársz,jól titkoltad icon_exclaim.gif !
Beszámoló icon_question.gif ?Képek? icon_question.gif
Várhattál volna pár napot! icon_lol.gif
  Csutek | #75147 Üzenet | 2008-08-06 06:50:11 |
Estella írta:
CSUTEK!

Ez nagyszerû hír icon_exclaim.gif icon_exclaim.gif Éreztem én, hogy ez a nyarad sem maradhat Görögország nélkül icon_exclaim.gif icon_wink.gif

Szia Estella!

Köszi, hogy velem örülsz! icon_lol.gif A szívem majd' megszakadt, hogy idén elmarad a nyaralás. De van egy klassz férjem, aki tud ilyen meglepetéseket okozni. Reggel még szó sem volt nyaralásról, 11-kor elkezdett nyüstölni, hogy keressek egy megfelelõ szállást, és 14 órakkor már el volt döntve, hogy hová megyünk és mikor.
Tudom, hogy Paralia nem az én természetemnek való, de keresni fogom a jó oldalát és talán meg is szeretem majd. Elvégre, ez a második nászútunk lesz.
Sok progit nem tervezünk. Max egy kalózhajós kirándulást. A többit már láttuk, amit a környéken látni lehet.
  SOPHIE (Id.vez.) | #75156 Üzenet | 2008-08-06 08:13:34 | Válasz a #75050. hsz-ra Előzmény #75050
Szio johndevil!

Katerinibol fel orankent (felkor es egeszkor) vannak buszok Szalonikibe a nagy buszallomasrol (KTEL). 6 euro a jegy oda, 6 vissza. Szalonikibol pedig minden ora 45. perceben, vagyis 12:45, 13:45, 14.45, stb.
Udv:
SOPHIE (Id.vez.)
  Moszatka | #75158 Üzenet | 2008-08-06 08:23:24 | Válasz a #75156. hsz-ra Előzmény #75156
Szia Sophie!

Mennyi ideig tart az út vonattal Katerinibõl Thessalonikibe? Érdemes pl. egy napot rászánni és reggel elindulni Paraliáról, majd este éerkezni vissza? Illetve megoldható? Nem venné el az utazás és a várakozás a fél napot?
Elõre is köszi!
  Csöppvagyok | #75167 Üzenet | 2008-08-06 09:16:22 |
Negyed óránként van busz Paraliáról Katerinibe,és mi 3 euroért mentünk Salonikibe icon_biggrin.gif
  Csöppvagyok | #75168 Üzenet | 2008-08-06 09:17:34 |
Katerini-Saloniki 1 órás út,és nagyon megéri!!!! Mi reggel 9-kor indultunk,és az esti 9-es vonattal indultunk vissza Salonikibõl.Gyönyörûûûû hely!!!! : )
  Kvalcsi | #75184 Üzenet | 2008-08-06 11:00:06 | Válasz a #75048. hsz-ra Előzmény #75048
Kedves Csutek!

Nagyon örülök, hogy csak összejött idén is egy nyaralás Hellaszba. icon_biggrin.gif
Talán szerencsétek lesz és abban az idõben kicsit csendesebb lesz már Parália és pihenni is lehet majd, mert a diákoknak ugye kezdõdik a suli.
  H.Szabina | #75186 Üzenet | 2008-08-06 11:00:51 |
Sziasztok!

Én 18-án indulok a barátommal Paraliára, már nyaraltunk itt 2005-ben és az idén ismét ide vágyunk vissza! Nagyon bejött a hely!
Szeretnék információt kapni medúza témában. Tényleg sok most Paralián a medúza, mert egy kicsit aggaszt ez a dolog! Három éve szeptemberben nyaraltunk, de akkor alig láttam medúzát! A hullámtörõknél fogunk strandolni, ott biztonságos????

Köszuike icon_biggrin.gif
  Erici | #75187 Üzenet | 2008-08-06 11:02:44 |
Szia Csöppvagyok!
Képek??? Jól érezted magad?
A gregus. sanyinak kellenének az aprtmanról képek, ha neked van ilyen, én már küldtem neki néhány selejtes fotót.
  Erici | #75188 Üzenet | 2008-08-06 11:06:39 | Válasz a #75186. hsz-ra Előzmény #75186
Idén egy szál forhant medúzát láttam életemben elõször Parálián. Mi az iskolával szemben strandoltunk, ott történt az eset.
A templomnál egyet sem láttam. Az iskola utáni zenés-napernyõsnél sem.
  Estella | #75242 Üzenet | 2008-08-06 14:05:27 |
Sziasztok!

Szóval, mint már tegnap említettem megjöttünk Paraliáról. Sajnos icon_sad.gif icon_sad.gif
Az utazásról& az irodáról:
Július 25-én 7:45 perckor elindult Veszprémbõl 4 vidám leányzó Szombathely felé, hiszen ott volt az irodával a találkozási pont. Hivatalosan 10-re kellett odaérni, de mi már 9:30kor ott voltunk. A busz is elõbb odaért, és mivel minden utas idõben megjelent, ezért hamarabb is indultunk Pécs felé. Megálltunk még néhány helyen felvenni 1-2 utast, de a legtöbb utas nagy meglepetésemre nem pécsi volt, hanem bajai, egy igazán vidám 18évesekbõl álló társaság. (sok utasnak meggyûlt velük a baja icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif ) Baja után már csak a magyar-szerb határon álltunk meg.
Az út során nem kerültünk nagyobb dugóba, a szerb-macedón határnál kellett többet várni, de megengedték a sofõrök, hogy leszálljunk a buszról (tavaly nem engedték meg) így hamar telt a várakozás. Valamivel 7óra elõtt léptük át a görög határt.

Az Ikarosz Utazási Iroda szervezében mentünk Paralia-ra, akik pécsi székhelyûek. Én csak telefonon és e-mailban tartottam velük a kapcsolatot, mivel Pécs-Veszprémtõl meglehetõsen messze van.
Teljesen véletlenül bukkantam az irodára az utazás kiállításon és igazából teljesen véletlenül esett rájuk a választásunk.
Nagyon rendesek voltak mi dönthettük el, hogy a buszban hova szeretnénk ülni, és mi válaszhattuk ki az apartmant is, így egymás melletti apartmanba kerültünk, persze utcára nézõ apartmant választottunk.
Kedves gesztus volt az iroda részérõl, hogy amikor megérkeztünk Görögországba a sofõrök minden utast megkínáltak egy pohár ouzóval és narancslével icon_biggrin.gif Soha rosszabbat icon_lol.gif icon_lol.gif
  Estella | #75256 Üzenet | 2008-08-06 14:35:14 |
A szállásról:

Szállásunk a Hotel Niki(NIKH) apartman volt, mely ott található, ahol a nagy busz parkoló van, és ha arra jártok biztos fogtok majd látni 1 lovat, aki egész nap a tûzõ napon álldogál. Szóval nekünk ez volt a panoráma icon_razz.gif
A hotelben van lift, de persze elsõ és utolsó nap lehetetlen volt megállítani, mert mindenki egyszerre akarta felvontatni a csomagokat icon_confused.gif
Az apartmanház 4emeletes, minden szobában LCD tv. icon_biggrin.gif
Nekem tetszett az apartmanunk elrendezése, mert volt egy kis külön fõzõfülkénk, hatalmas szekrényünk, tükrös kisasztal, és amit tavaly hiányoltam az éjjeli szekrények, és nagyobb szemetes is megtalálható volt. Az evõeszköz és tányér-készlet minimál volt, de nekünk pont megfelelõ.
Az erkélyünk nem volt tágas, de legalább 3 széket kaptunk, így legalább a vendéget is le lehetett ültetni. icon_biggrin.gif

Az apartmanházban bár mûködött, aminek az árai, háááát elég magasak voltak. De a pultos kedvessége és kisugárzása kárpótolt mindenkit icon_biggrin.gif
Elsõ és utolsó este ismerkedési-és búcsúestet szerveztek, ami 7euró ellenében étellel és itallal járt együtt. De ha valaki nem fizette be, akkor is le lehetett menni táncolni, beszélgetni.
A mulatságban mi nem vettünk részt, igazából csak középkorúak voltak ott. De õk iszonyú jól érezték magukat. Mi az emeletrõl láttuk, hogy minden járõkelõ bámulja azt, hogy hogyan is mulat a magyar icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif

A hotelben ott lakott az Ikarosz telepített idegenvezetõje, szóval bármilyen kérdéssel hozzá lehetett fordulni.
  Matinho | #75258 Üzenet | 2008-08-06 14:38:24 |
Sziasztok!

A Manos apartmanról szeretnék kérni képeket.. Ha tudtok.. retro64@freemail.hu

Elõre is köszönöm!
  Estella | #75260 Üzenet | 2008-08-06 15:00:26 |
A tengerpartról

Mi a Menta Beach-hez laktunk a legközelebb, elsõ nap odamentünk, de nekünk annyira nem jött be. Az utána következõ napokban a Cocus-disco mögötti napozóágyakhoz mentünk. Oda akármikor mentünk volt hely, a zene ugyanaz volt mindennap, de nekünk tetszett icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif
Igazából egy nap egyszer kellett rendelni valamit, de volt olyan, hogy valamelyikünk semmit nem rendelt és nem dobták le a napozóágyról. icon_cool.gif
A víz tisztább volt, mint a Menta Beach-en, bár utolsó 2nap eléggé felkavarodott. Medúzát én személy szerint nem láttam, de én nem vagyok vízicsibe, meg szemüveg nélkül nem sokat látok, tehát az én véleményem nem mérvadó. Akikkel mentünk nyaralni õk viszont láttak, nem is egyet icon_exclaim.gif icon_exclaim.gif

Az idõjárásról
Megéltem azt is, hogy esõt láttam Görögországban. icon_evil.gif 5év után elõször.
Elsõ nap nem volt rossz idõ, de valahogy nem is az igazi volt. Második nap késõn mentünk le a partra, elég felhõs volt az ég, de nem gondoltunk semmi esõre. Kb. 1, 5 percet napozhattunk, mert végig eltakarta a napocskát a sok felhõ. Ráadásul elkezdett esni, de nem kicsit.
Gyorsan küldtem is az SMS-t az õsöknek, hogy derítsék ki milyen lesz az idõ, mert nem túl biztató a mostani idõjárás. icon_evil.gif
Szerencsére Zeusz nem kínzott tovább minket és már estére is melegebb lett, az utána következõ 5 napot pedig csodálatos napsütésben töltöttük el. icon_biggrin.gif icon_biggrin.gif
Úgyhogy még nekem is sikerült lebarulnom, pedig világ életemben Hófehérke voltam icon_cool.gif

Paraliáról

Mivel ez a harmadik alkalom, hogy itt vagyunk sok újdonságot nem tartogatott. 2004-hez képest sokat épült, szépült. De nekem ugyanannyira tetszik, mint amikor legelõször ide jöttem. Nagyon jó, hogy van sétáló-utca, meg millió ember. Csak annyit tudok írni, hogy ide BÁRMIKOR VISSZAJÖNNÉK icon_exclaim.gif icon_exclaim.gif
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 497 498 499 ... 800 801 802   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu