Köszi a rövid és tömör választ! Már ezzel is sokat segítettél! Esetleg egy Limenas térképen egy piros pöttyel be tudnád nekem jelölni a Popi's pontos helyét, ha megkérnélek?
Elõre is köszi.
nica12!
Jövõre azt tervezzük, hogy egyik nap kora reggel nekifutunk Kastronak, és ha szerzünk egy jó térképet, átkirándulunk Meriesbe (a tóhoz), onnan meg az erdõkön-hegyeken Kazaviti-Prinos-Skala Prinos útvonalon vissza Limenasba. Ha valakinek van ezzel az útvonallal kapcsolatban tapasztalata, légyszi írja meg.
Kónyu, megpróbálok neked keresni errõl a túráról leírást, sok van a neten németül, ha ralálok, beírom ide neked lefordítva. Szerintem ez "gyilkos" - nagy-túra !!!
vojandi!
Nem vagyunk egészen hülyék, Kastroig stoppolni tervezzük, legfeljebb ha nem sikerül, módosítunk, úgy szoktuk:-)
De ha sikerül szerezned egy túraleírást (kár, hogy nem létezik arrafelé egy rendes túratérkép), megénekellek egy görög hõsi eposzban
Nem néztletek hülyének. Azt gondoltam, hogy valamelyik szakaszt valamilyen közlekedési eszközzel mennétek.
Eddig csak részleteket találtam a túrákról, elég sokat kellene összevagdalni õket, hogy egy túrába álljon össze. Van egy nagyon jó túraleírást sorozat (német), ennek van egy Chalkidiki és Thassos c. része
ITT lehet megrendelni pl. Sajnos belenézni nem tudsz ott, de nekem már több része is meg van ennek a sorozatnak, nagyon részletes és precíz, ezzel túráztunk Tenerifén is. Jövõ nyárig még van idõ. Ha könyvesboltban járok, belenézek (lehet meg is veszem, mert mi is akarunk még Thassoson túrázni), akkor a nyaralásodig mégtalán összejön valami útiterv.
Bocs. Ha a belinkelt oldalon rákattintasz egyszer a könyvre, kijön nagyban és jobbra-balra van lapozó nyilacska, végig lehet lapozni, tehát nem írtam korrektül, igenis bele lehet látni a tartalmáa!
Húha! Hát én találtam épp 22 oldalt (132-154), aminek nagy hasznát vehetnénk itt a hellaszon, ha valaki lefordítaná németrõl
Na jó, ez durva célzás volt
Kónyu, eza hobbym, hogy útikönyveket fordítok. Ha lesz rá idõm,megnézem neked, de inkább megveszem akkor azt a könyvet, mert úgy egyszerûbb. Ha van valami, fogok jelentkezni.
Ps. Ha megnézed a leírások rovatot (amit már biztosan olvastál több helyrõl is), akkor láthatod, hogy nagyobb kiterjedésû szövegeket is fordítottam már (komplett útikönyveket is).
Szóval a célzást vettem, ez nekem új kihívás. Köszi a megtiszteltetést Majd jelentkezek.
vojandi!
Természetesen 3 éve Thassoson is a Te leírásod alapján boldogultunk, word-be kimásoltam, kinyomtattam, és mindig a zsebemben volt.
Elõre is köszi, hogy ennyire a szíveden viseled a kihívásokat
prisoft!
Köszi a domborzati térképet, ilyesmire gondoltam, csak igazából egy sokkal nagyobb léptékû kéne, mondjuk legalább egy 1:40000-es. Ami pedig a Russa programot illeti, ez most nekem elég kínaiul hangzott, de utánanézek. De ha lehetne venni valahol egy komolyabb Thassos túratérképet, amin az ún. túristautak is rajta vannak, arra ráharapnék.
Na az a leírás is egy 80 oldalas német könyv volt
Kónyu, jövõ nyárra tuti Thassos? Most visszatéregetsz régebbi helyekre? Nem vágysz újakat felfedezni?
Mondjuk, Thassosra vissza is lehet menni, van miért!!
A fordítás meg lesz jövõ nyári, ígérem!
vojandi!
Most úgy tervezzük, hogy jövõre Thassos, igaz, '05-ben voltunk, és azóta tervezzük, de eddig mindig közbejött valami más. Hogy jövõre belép-e egy másik görög sziget, talány De annyi mindenrõl lemaradtunk idõ hiányában, hogy nem tekintjük ismétlésnek az utat.