Thesszaloniki :-)
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Thesszaloniki
Hozzászóló Üzenet
# 136
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#69834 Üzenet linkje2008-07-04 21:55:38 

Egy másik helyen találtam még ezt:

Chalkidiki Bus Information

In Thessaloniki: telephone 2310924444, 2310924445
Terminal Address: Karakasi 68, Charilaou region

Miután a cím és a telefonszám is egyezik, lehet reménykedni, hogy nem változott meg. Az elsõ telefonszámot érdemes a keresõbe beütni, van egy jónéhány talált rá. icon_wink.gif icon_razz.gif

# 137
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#69873 Üzenet linkje2008-07-05 11:34:31  Re:

Cofffos írta:
...Olyan képet is tegyél ide léccci, amirõl be tudom azonosítani a helyet, ahonnan Sartira mennek a buszok. icon_smile.gif

Köszi

Legyen elég a LINK, mert túl nagy a térkép.

61. szám alatt Halkidiki Bus Terminal az F11 mezõben! icon_lol.gif

Van még kérdés? icon_wink.gif icon_redface.gif icon_razz.gif

# 138
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#69882 Üzenet linkje2008-07-05 13:12:47  Re:

Cofffos írta:
...Olyan képet is tegyél ide léccci, amirõl be tudom azonosítani a helyet, ahonnan Sartira mennek a buszok. icon_smile.gif

Köszi

Hú, hogy én milyen figyelmetlen vagyok újabban (? icon_rolleyes.gif icon_confused.gif )! icon_redface.gif "Kép"-et írtál és nem térképet! Javítok:

# 139
Cofffos
Törzstag
Törzstag
669 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#69971 Üzenet linkje2008-07-06 10:07:06 

h.apci

Nagyon szépen köszönöm a segítséget. Nagyon úgy tûnik, hogy az a Karakasi 68 lesz a nyerõ. A térkép amit belinkeltél az is jó (ezt sem találtam még meg) megpróbálom kinyomtatni. A buszmegálló szempontjából már nem annyira jó, mert a térkép 2004-es. Az egyik oldalon meg azt olvastuk, hogy 2007-ben áttették a buszmegállót máshová.

A kép nagyon jó, és ismerõs is. icon_smile.gif 2004-ben innen indultunk. icon_smile.gif Csak hát ezt helyezték át másová. Vélhetõen a Karakasi 68-ba.

Mégegyszer köszi, sokat segítettél.

Ha visszajöttünk a nyaralásból, pntos adatokat írok majd, hátha erre vetõdik valaki aki ugyanannyit "szõrözik" mint én. icon_smile.gif

# 140
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#69982 Üzenet linkje2008-07-06 11:00:13  Válasz a #69971. hsz-ra Előzmény #69971

Vigyünk bele némi logikát, hátha akkor összejön!

Igaz, hogy néhány évesek a térkép és a weblap, és én is olvastam valamit az áthelyezésrõl, de...!

A kép a Karakasi (Karakassi?) 68. és a térképen jelölt hely is!!! A térkép nagyítható!

Ha rákeresel külön a telefonszámra majd külön a címre, akkor találsz egy csomó ma is aktuális weblapot, cikket, stb., ahol ugyanezek az adatok szerepelnek, vagyis ma is ezt a címet és telefonszámot adják meg. (Pl. egy konferenciára invitálták a vendégeket a múlt hónapban és leírták a megközelítést, s ott is ezt a buszterminál-címet adták meg!) Az áthelyezés valószínûleg az egyéb távolsági járatokra érvényes, mert valóban van új buszterminál.

De miért nem hívod fel õket a nagyon olcsó nemzetközi elõhívószámmal: 1424-00-stb., vagy írsz nekik emailt? Most már tudsz röviden, konkrétan kérdezni: Most is ott van, vagy elköltözött és hova?

# 141
Cofffos
Törzstag
Törzstag
669 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#70029 Üzenet linkje2008-07-06 16:43:21  Re:

h.apci írta:

De miért nem hívod fel õket a nagyon olcsó nemzetközi elõhívószámmal: 1424-00-stb., vagy írsz nekik emailt? Most már tudsz röviden, konkrétan kérdezni: Most is ott van, vagy elköltözött és hova?

Ááááááá...ennek nem is egy akadálya van.
-nem beszélek külföldiül, tehát egy fél mondatot sem tudok elmakogni más nyelven
-a választ meg tuti nem érteném a görög akcentusos inglisbõl, pláne telefonon keresztül
-telefonfrászom van

Majd ott, megerõsítve a már begyûjtött információkkal, kézzel-lábbal lejeleljük a helyiekkel. Abban jók vagyunk. icon_smile.gif))

# 142
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#70030 Üzenet linkje2008-07-06 17:26:08  Válasz a #70029. hsz-ra Előzmény #70029

Õszinte részvétem! icon_eek.gif icon_cry.gif icon_confused.gif
# 143
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#70796 Üzenet linkje2008-07-10 08:57:42 

# 144
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#71934 Üzenet linkje2008-07-17 08:19:50 

rtopi írta:
Sziasztok! Itt is próbálkozom, már több helyen megtettem, de választ igazán nem kaptam. Pedig rengeteget böngésztem már a különbözõ fórumokon. Szeretnénk Sartiból autóval Tesszalonikibe menni egy napos kirándulásra.Egyáltalán neki merjünk-e vágni, vagy válasszunk buszt? Az érdekelne, hogy hol érdemes parkolni/belváros, vagy tegyük le inkább valahol kívül a kocsit, stb./, mennyi a parkolási díj, mennyire lehet eltévedni a városban.

Szaloniki egy nagyváros, rengeteg autóval és kevés parkolóhellyel.

A Fehértoronytól kifelé biztosan találsz valahol szabad (fizetõs) helyet, ha elég türelmes vagy, szerintem valahol ott célszerû parkolni, persze minél közelebb.

Ha busszal mész, akkor nincs parkolási gondod, viszont autóval kényelmesebb és nem vagy menetrendhez kötve.

Szaloniki - Szarti kb 140 km.

# 145
Cofffos
Törzstag
Törzstag
669 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#76018 Üzenet linkje2008-08-10 11:39:37 

H.apcinak mert õ sokat segített mielõtt elindultunk, és mindenkinek akit érdekel a Saloniki tömegközlekedés.

Elég sokat szõröztem a Sartira közlekedésünk miatt, mert Szûz jegyû voltom a pontos precíz beállításokat kedveli, az elsõ házas Szaturnuszom meg némi szorongást követel meg tõlem mindig, így szeretek mindig biztosra játszani.

Az élet persze most is megmutatta, hogy azért nem kell annyira parázni. icon_smile.gif

Miután minden számomra elérhetõ menetrendet kinyomtattam a netrõl, megerõsítve egy 1500-as görög fonetikus szószedettel, annak tudatában, hogy bármennyire igyekeztem, nem tudtam meg a Sartira induló buszok helyét, elindultunk nyaralni.
Vonattal mentünk, és már az indulásnál - ami pontosan menetrendszerinti volt - kiderült, hogy érkezni még véletlenül sem fogunk pontosan. Ez hosszú történet, most nem részletezem.
Végül 3 órás késéssel (27 órás út után) július 19-én szombaton 16:30 tájékán megérkeztünk Thessalonikibe.
Kirongyoltunk a pályaudvar melletti helyijáratos busztelepre, és röpke 10 perc alatt a korábban említett kézzel-lábbal perfekt módszerrel, 2 helyi görög segítségével megtudtuk, hogyan jutunk el elõször a Ktel Halkidiki buszpályaudvarra és onnan Sartira.

Tehát:
A 2-es helyijárattal (60 cent) 20 megállót kell menni a Voulgari megállóig. (kb. fél óra, a buszon van hangos bemondás és futófényes kiírás is)
Ott át kell szállni a 36-os, vagy a 36T buszra (újabb 60 cent) Mi a 36T-vel mentünk ez valami expressz járat lehet, mert sehol nem állt meg, egyenesen a KTEL Halkidiki buszmegállóba tett le. (kb.10 perc)
A KTEL Halkidiki Saloniki külvárosában van (a vasúttól délre) ami kb. olyan mint nálunk Budaörs (tele van nagy bevásárló izékkel, irodaházakkal, ipari létesítményekkel, Itt van a Praktiker is.)
Persze a helyiek most is nagyon kedvesek és segítõkészek voltak. Hiába készültem már itthon aprópénzzel, mégsem volt olyan ami a jegykiadó automatába jó lett volna. Egyszerre ketten is segítettek. Egy pasas adott 20 centet, egy lány pedig egy buszjegyet. Erre én vissza akartam adni a pasinak a 20 centet, de olyan csúnyán nézett rám, hogy inkább visszakoztam. Igaz az, hogy amit a görögök adnak azt sértés visszautasítani.
A 2-es buszon meg striguláztam a megállókat, hogy nehogy elvétsük a huszadikat. A helyiek rögtön kérdezték, hogy honnan jöttünk és hová megyünk, és magyarázták kézzel-lábbal a helyes megállót. Szóltak mikor kell leszállnunk. Nagyon helyesek voltak.

Sikerült a 17:15-ös Sarti járatot lekésnünk kb. negyed órával. De legalább volt kis idõnk nézelõdni. Képeket csináltam, talán be tudom tenni ide is.
Végül a 19 órakor induló utolsó busszal elindultunk Sartiba. Meglepve tapasztaltuk, hogy a 4 évvel ezelõtthöz képest nem egyenesen oda megy, hanem megkerülve délrõl a félszigetet, a hosszabb útvonalon megy. A jegy ára 16,50 EUR/fõ/út.
Az út egyáltalán nem volt unalmas, hála a görög sofõr vezetési stílusának, valamint a naplementének. Kis félszigetnézõ körútnak is megfelelt. Bementünk több nyaralófaluba is.
Sötét este lett mire 22:15 körül Sartira értünk. Minket bezzeg (utolsó utasok voltunk) nem vitt be a faluba, hanem kitettek az északi utolsó elágazásnál.
Telefon Walternek, aki kb 10 perc múlva kocsival ott volt értünk és elvitt a szállásunkra.
23:30-kor már kedvenc Dimonknál ültünk és giroszt ettünk retzinával.icon_smile.gif

# 146
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#76024 Üzenet linkje2008-08-10 12:15:51  Válasz a #76018. hsz-ra Előzmény #76018

kiss.gif
Amit írtál, abból nekem az következik, hogy ez bizony ott van (jó messze keleti irányban), aminek a képét és térképét belinkeltem (#69873 és #69882). Tévednék? icon_eek.gif icon_confused.gif

# 147
Cofffos
Törzstag
Törzstag
669 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#76036 Üzenet linkje2008-08-10 13:01:38  Re:

[quote="h.apci"]kiss.gif
Amit írtál, abból nekem az következik, hogy ez bizony ott van (jó messze keleti irányban), aminek a képét és térképét belinkeltem (#69873 és #69882). Tévednék? icon_eek.gif icon_confused.gif

Annyira, hogy a te térképeden nincs is rajta (nem fért rá) csak egy nyíl mutatja a lap szélén, hogy "arra" van.
Nem annyira kelet felé (sajnos a te térképed nem észak déli irányú, így elsõre megtévesztõ) hanem inkább dél, délkelet irányban.
De alapjában igazad van. icon_wink.gif

# 148
Cofffos
Törzstag
Törzstag
669 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#76037 Üzenet linkje2008-08-10 13:06:16 

Az igért képek...a KTEL Halkidikirõl

# 149
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#76040 Üzenet linkje2008-08-10 13:14:20  Válasz a #76037. hsz-ra Előzmény #76037

Hát ez bizony nem az... Ez kint van a prérin! icon_eek.gif icon_rolleyes.gif
# 150
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#76056 Üzenet linkje2008-08-10 15:03:58  Válasz a #76037. hsz-ra Előzmény #76037

Esõ után köpönyeg, de hátha valaki még hasznát veszi...
Mert aki keres, az talál! icon_wink.gif icon_lol.gif icon_redface.gif

Leírás görögül - https://www.in-ktel.gr/news.html - (valaki biztos lefordította volna) és a hely a térképen:

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΑΡΧΕΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Από 10 Μαρτίου 2007 το Σταθμαρχείο Θεσσαλονίκης της ΚΤΕΛ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΑΕ μεταφέρθηκε σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανιών στον κόμβο του PRAKTIKER (δίπλα από τα έπιπλα Μαρμαρίδη).

Η πρόσβαση προς το Σταθμαρχείο γίνεται με αστική συγκοινωνία και συγκεκριμένα με το λεωφορείο Νο 36 ως εξής:

Α) Οι επιβάτες που εξυπηρετούνται από την οδό Εγνατία, μεταφέρονται με το λεωφορείο Νο 31 με μετεπιβίβαση στο τέρμα της Βούλγαρη, καθώς και με τα λεωφορεία Νο 2 και Νο 8 τα οποία έχουν ανταπόκριση με το Νο 36 στο τέρμα ΙΚΕΑ.

Β) Οι επιβάτες που εξυπηρετούνται από την οδό Μητροπόλεως μεταφέρονται με το λεωφορείο Νο 3 και μετεπιβιβάζονται στο τέρμα του ΙΚΕΑ.

Γ) Επίσης με τα λεωφορεία Νο 67, 72, 76, 78, 87, 88 μέσω των οποίων εξυπηρετούνται οι ανατολικές περιοχές και το αεροδρόμιο με μετεπιβίβαση στο τέρμα του ΙΚΕΑ.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Thesszaloniki
<   1 2 3 ... 9 10 11 ... 19 20 21   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu