Utazás gyerekekkel
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazás
Hozzászóló Üzenet
# 136
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Csutek
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
1801 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#75981 Üzenet linkje2008-08-09 21:49:54 

petros írta:
Én nem mehetnék valamelyikõtökkel, mint "gyerek"?
Ígérem én egy hang és hiszti nélül végig csinálnám az utat... icon_lol.gif

icon_exclaim.gif És a Redbull-t meg a hasonlókat is nélkülözni lehetne, mert még vezetnék is, akár végig is, egyhuzamban icon_rolleyes.gif

Én most kivételesen busszal megyek, de ha gondolod, a bõröndben elrejthetlek! icon_lol.gif

# 137
Sziro
Aktív fórumos
Aktív fórumos
375 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#75989 Üzenet linkje2008-08-10 01:58:54 

doradora írta:
Ha féltek egyedül nekivágni a hosszú útnak

Kedves Doradora!
Dehogy félünk icon_biggrin.gif, 1996 óta mindig éjszaka megyünk és egyedül, már csukott szemmel is kitalálnánk icon_wink.gif icon_biggrin.gif

Egyszerûen csak kiváncsi voltam, kinek milyen praktikája van álmosság ellen és hatásos-e? A párom szokott elõtte aludni, ha csak 1-2 órcskát is. Kávét még indulás elõtt iszik és ha kiérünk, akkor a legelsõ, hogy megiszik egy frappét. Persze mi is ébren töltjük az egész napot, nem is bírnánk aludni icon_lol.gif icon_wink.gif

# 138
Sziro
Aktív fórumos
Aktív fórumos
375 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#75990 Üzenet linkje2008-08-10 02:02:50 

Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek a válaszokat!

# 139
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Ratio
Aktív fórumos
Aktív fórumos
349 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#75995 Üzenet linkje2008-08-10 07:47:43  Válasz a #75989. hsz-ra Előzmény #75989

Igen, az 1-2 óra alvás elõtte nekem is csodát tett a 3 RB és 1 kávé mellett + 3 szendvics. Idén viszont a vihar miatt nem sikerült alundi, így sokkal rosszabb volt, még a 4 RB mellett is. Persze kibírható.
# 140
Sziro
Aktív fórumos
Aktív fórumos
375 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#76033 Üzenet linkje2008-08-10 12:52:33  Re:

ratio írta:
Igen, az 1-2 óra alvás elõtte nekem is csodát tett a 3 RB és 1 kávé mellett + 3 szendvics. .

Kedves Ratio!
Köszi, hogy Te is megosztottad a tapasztalataidat. Az RB-t még nem próbáltuk, de itt a kitûnõ alkalom icon_biggrin.gif

# 141
Ratio
Aktív fórumos
Aktív fórumos
349 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#76187 Üzenet linkje2008-08-11 08:06:51  Válasz a #76033. hsz-ra Előzmény #76033

Nekem az RB íze nem igazán nyerte el a tetszésemet (de azt mondták, hogy a többi is ilyen), azonban 2-3 korty és lent van. Persze elõre hûtve, hûtõtáskában és mellette fagyasztott víz 0,5 literes PET-ben.

Ja, és természetesen, akkor szereztük be, amikor akció volt, mert különben drága nagyon. De szerintem jövõre mi is a Cola és kávé konstrukciót fogjuk követni.

# 142
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#76190 Üzenet linkje2008-08-11 08:16:39 

Téma: Utazás gyerekekkel

A nem szorosan idetartozó, autózással kapcsolatos hozzászólásokat inkább ide írjátok: https://www.hellasz.hu/forum/viewtopic.php?t=21

# 143
Mia_
Aktív fórumos
Aktív fórumos
338 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#76198 Üzenet linkje2008-08-11 08:40:41  Válasz a #75833. hsz-ra Előzmény #75833

hu mi akkor meg sem szolalunk, hogy egy 3,5 hónapossal indulunk útnak. mondjuk nálunk a fertõzésveszély nem veszély, vagyis nem annyira,... mivel csak cicizik a fiam, és még nem tart ott, hogy mindent a szájába vegyen. icon_smile.gif

amúgy mi is éjjel utazunk majd, az esti fürdés után, de errõl a másik topicban írok mindjárt bõvebben, hogy ne offoljuk szét. icon_smile.gif icon_arrow.gif http://www.hellasz.hu/forum/vi.....start=2685

# 144
Sziro
Aktív fórumos
Aktív fórumos
375 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#76244 Üzenet linkje2008-08-11 12:53:11  Re:

mia_ írta:
egy 3,5 hónapossal indulunk útnak.

Kedves Mia!
Minden elismerésem! Bár, ha nyugodt a baba, akkor semmi gond, be kell vállalni!
Nálunk amikor az elsõ kettõ volt pici, még nem engedhettük meg magunknak az utazást. A harmadik pedig nem birta az autót (pedig akkor már utazhattunk volna), állandóan hisztizett, így vele nem lehetett se rövid, se hosszú távokat tenni. Egyszerûen nem szeretett az autóban. Nem akartam elhinni, hogy van ilyen gyerek, aki nemszeret autózni icon_eek.gif

# 145
Ildiko25
Aktív fórumos
Aktív fórumos
132 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#76725 Üzenet linkje2008-08-13 14:28:47 

Sziasztok! Egy kis tanácsot, ill. tapasztalatot szeretnék kérni! Mi jövõ héten pénteken indulunk Sartira autóval, a 14 hónapos kislányunkkal utazunk. Este gondoltuk az indulást, reménykedve abban, hogy átalussza az éjjszakát. Még ilyen hosszú úton nem voltunk vele, de szeret autóban lenni, és jókat is alszik benne. Akik már utaztak kisebb gyerkõccel megírná, hogy milyen volt az út?
Elõre is köszönöm!
Ildikó icon_biggrin.gif

# 146
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#76730 Üzenet linkje2008-08-13 14:34:44 

Szerintem kisgyerekkel éjszaka kell utazni, hogy tudjon aludni.
Az én fiam 13 hónapos volt, amikor elõsször utaztunk vele (2 éve), oda és visszafelé is végigaludta az utat.
Tavaly is éjszaka utaztunk, odafelé hiszti volt félutíg, aztán alvás, visszafelé alvás.
Mi Szombaton indulunk Platamonasra, most is este indulunk.
A gyerek alvásciklusához kell igazítani az indulás/utazást.

# 147
Berili
Aktív fórumos
Aktív fórumos
252 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#76732 Üzenet linkje2008-08-13 14:40:46 

Jox, mi hétfõn megyünk Nei Porira, ugyancsak hároméves kishölggyel. Mi is este felé indulunk. Már elõre rettegek az úttól, mert mostanában egyszerûen kikapcsolja a gyerekülés csatját, majd "távozik"... icon_smile.gif Igaz, mellette fogok ülni, vagy a nõvére mellette lesz, de amíg nem alszik el, szerintem kész "hadszíntér" lesz a hátsó ülés... Viszünk mindenféle okosságokat, mint kártya, meg dominó (olvasni útközben nem tudok neki, mert rosszul leszek, pedig szerintem ez lenne a legjobb, az teljesen leköti...). Nektek van valami ötletetek még??? Szívesen venném, akár priviben is...
# 148
Tomi01
Aktív fórumos
Aktív fórumos
184 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#76749 Üzenet linkje2008-08-13 15:03:09 

Sziasztok!

Mi 4 és fél hónapos babával indulunk neki Görögországnak szeptember 5-én, pénteken. Észak-Görögországba utazunk Hódmezõvásárhelyrõl, így kb. 1000 km lesz az út. A hét elején az autós fórumban olvastam egy hotelrõl, ami Nis mellett van (tõlünk 475 km.) és 26 km-es kerülõvel (oda-vissza ennyi) el lehet oda jutni. 10 euro/fõ/éj a szállás, a parkoló pedig zárt. Eredetileg mi is az este 8 órás fürdetés után akartunk indulni pénteken, így szombat reggel/délelõtt érnénk oda, de most valószínûleg elindulunk péntek délután 1-2 óra felé, leérünk kb. 7 órára, megfürdetjük a babát, este 8 körül lefekszünk és reggel mikor elõszõr ébred (4-5 óra), akkor elindulunk és a maradék 510 km-t még szombat délelõtt lezongozázzuk, ha nem történik semmi rendkívüli.
Úgy gondolom, hogy a babának és nekünk is kényelmesebb lesz ez a megoldás, a két rövidebb szakaszt meg még gondolom nappal is kibírja ngyobb nyûglõdés nélkül.

# 149
Jox
Admin
Admin
3258 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#76754 Üzenet linkje2008-08-13 15:07:33  Válasz a #76732. hsz-ra Előzmény #76732

Akkor kell elindulni, amikor várható, hogy hamarosan bealszik.
Mi este fél 10-kor szoktunk indulni. Visszafelé pedig délután 6 után.

# 150
Mia_
Aktív fórumos
Aktív fórumos
338 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#76768 Üzenet linkje2008-08-13 15:47:04 

Berili: ismerõseim szines ceruzákat (filcet, krétát, mindegy) vittek az útra meg egy halom papírt (vagy füzetet), és rajzoltatták a gyerkõcöt. persze egy ennyi idõs még nem tud úúgy alkotni, de mindenképp leköti, és nem kell hozzá nagy hely. icon_smile.gif

tomi01: mi az odautat éjszaka terveezük, az esti fürdetés után Milán általában 9tõl reggel 7ig alszik, utána meg már nincs sok hátra az útból. hazafelé viszont mi is igénybe fogjuk venni a Nis melletti szállást, mivel szerintem nem néznék jó szemmel a szállásunkon, hogy a távozás napján is ott vagyunk még este 7-8ig, hogy hasonló taktikával élve indulhassunk haza. mondjuk Milánnak úgy nézem más a ritmusa mint a ti babátoknak, õ reggel 7, 11, du 2, 5, 7kor eszik, illetve lefekvés elõtt de az csak amolyan nyugtató cicizés. icon_biggrin.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazás
<   1 2 3 ... 9 10 11 ... 48 49 50   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu