balazsh,
Ha megkérhetlek, átküldenéd nekem is a túraleírást? Nem baj ha német nyelvû, elboldogulunk vele. Mi 15-én indulunk Thassos-ra 2 hétre, és mi is túrázósak vagyunk!
Köszi szépen elõre is.
mandzsi
szia Atosz!
Kefalonia nekem is nagyon tetszett,szeritnem Thassos is min. olyan szép lesz, bár szeritnem külön stílusúak a Jón és Égei-tenger szigetei,de mind nagyon szép!
Sziasztok!
Akik mostanában voltak kint, fenyõmézet hol vásároltak és mennyibe kerül kb?
A "kanalas-szirupos" édességgel kapcsolatban is ugyanez érdekelne. Kinek hogy ízlettek ezek?
Annak örülök,hogy tetszett Kefalónia.Az is igaz,hogy más képet mutatnak az Égei-tenger szigetei.Lényegében akárhogy ragozunk, szubjektív dolgok
ezeknek a megitélései,azok is maradnak.
Sajna idén nem tudunk elõbb menni. Tavaly augusztus végén voltunk, akkor nagyon jó idõnk volt. Bízom benne, h idén is az lesz. Nem kell 40 fok, csak esõ ne legyen.
Mi július elején voltunk Thassoson . Theologosban vettük a fenyõmézet, termelõtõl. 3,60 volt a félkilós, ilyet hoztunk ajándékba. Magunknak 2 kilót vettünk 12 euróért, mert szeretném kipróbálni karácsonykor a szokásos mézes puszedliben, milyen zamata lesz :). Csak úgy önmagában nagyon finom, nem hasonlítható egyik itthoni méz ízéhez sem. Ezen kívül narancsbefõttet vettünk még ugyanott, ez is mézes szirupban van eltéve. 6 euró volt egy befõttes üveg. Még nem kóstoltuk, ezt is a hideg téli napokra tartogatjuk.
Teljesen jó az idöpont én már töbször voltam augusztusban ill. szeptemberben szerintem ezek a legjobb idõpontok kevesebb a turista és csendeseb a sziget az idõjárás pedig teljesen ok. nekem mindig jó volt kérdezz ha tudok válaszolok
2 éve voltam Thassoson. Limenáriában voltunk elszállásolva. Ez a kis település a sziget déli részén van. Nagyon hangulatos kis település. Körbejáruk a szigetet motorral-autóval én személyes meglátásom az, hogy jóval szebb és vadregényesebb rész a déli ill.kelleti rész.
Amit ne haggyatok ki: Aliki Beach, Photos, Magic Beach, Sandy Beach, Paradise Beach, Golden Beach. fantasztikus partok, jó búvárkodási lehetõségek, kristálytiszta víz. Ja és mégvalami este szokatlanul hûvösek szoktak lenni augusztushoz képest. 1 pulcsit és 1 hosszú gatyót dobjon be mindenki aki Thassosra megy. A sziget belseje pedig vad buja növényzet és kellemes kis hegyi falvak. Remélem tudtam segíteni azoknak akik most utaznak oda. Ja és irigylem õket..........