Toroni
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
Hozzászóló Üzenet
# 316
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Theesy
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
31 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#75951 Üzenet linkje2008-08-09 17:52:03 

1-2 info még ami eszembe jut:
Apollon travellel mentünk, kb. szombat reggel 10re értünk le. Elõször Toroniba megy a busz, itt leteszi az újakat és felszállnak a hazautazók. Ezután Sartiba megy tovább, itt a Sartisokat elhelyezik, a Toronisoknak szintén le kell szállniuk és kb. du. 2 kor indul haza a busz. Addig Sartiban körbe lehet nézni. Ez azért jó,mert ha a busz hamar leér, akkor van idõ Sartiban ajándékot venni! Sajnos a szállást Toroniban hazának reggel 9ig el kell hagyni, hogy tudjanak takarítani az újak miatt, és amíg a buszra vársz, ugye sehova sem tudsz elmenni icon_confused.gif
Miután leszálltunk, az idegenvezetõ már ott volt, "felpakolta" a buszra a hazautazókat, aztán megmutatta a szállásunkat. Ajtóig kísért. Nekünk szerencsénk volt, mert már takarítottak nálunk, ezért bepakolhattunk, de ha valaki még nem tudott bemenni, akkor volt az apartmanban egy csomagszoba, oda lehetett addig pakolni.
Mi Sakis 2000-ben voltunk. Kétágyas szobák vannak, ált. fr. ágy,illetve a mi esetünkben két ágy össze volt tolva. Ha valaki nem a párjával alszik, akkor érdemes vinni egy plusz takarót, mert a görökök úgy gondolják, h ha már együtt alszanak, elég az egy takaró is (ill. azt a célt szolgáló lepedõ) Maga a szállás tiszta volt, igényes. A klíma ingyenes volt, ahogy azt már mások is írták, volt tv (Duna tv is icon_lol.gif ), erkély, redõny. A konyhában hûtõ, rezsó, szagelszívó, és a fontosabb konyhai dolgok, 1-2 evõeszköz és lábos. De pl. tányér az nem volt, mi ilyeneket mondjuk vittünk... A csapvizet nem szabad inni, a szaga és a színe miatt nem is próbálod, viszont ha felforralod, akkor fogyasztható. Mi fõztünk belõle kaját, és semmi bajunk nem lett tõle. Bár a zacskós levesnek egészen más íze volt, mint az itthoni jól megszokott klóros víztõl icon_lol.gif A boltban viszont van többféle ásványvíz, 6-os csomit érdemes venni, úgy olsóbb, mint 1enként.
A fürdõben akkora tekercs eü. papír volt, h kettõnknek bõven kihúzta 1 hétig.

Toroniról
A part a fényképeken úgy látszik, mintha homokos lenne, de aprókavicsos, gyorsan mélyülõ. A tenger ált. reggel nyugodt, délután kezd hullámos lenni. Lehet ez kicsit hülyén hangzik, de nálunk tényleg ez volt a tapasztalat. Ha strand cuccot szeretnél venni, gyékény, búvárszemüveg stb. kb. olyan árakon meg lehet kapni, mint itthon. Van a falu közepén egy strand bolt, ill. a szupermarketekben is kapható 1-2 dolog. Ha a tengerrel szemben állsz, balra Sarti (30km) van, jobbra Neos Marmaros (20km). Marmaros felé ha elindulsz az úton, akkor ott van sziklás rész, ide érdemes menni búvárkodni, itt láttuk a legtöbb féle halat, ill. láttam polipot is. A sziklák végén lévõ öböl tele van sünivel.
A falu másik végén van a vár, sajnos le van zárva, így nem lehetett felmenni, de mögötte van egy út, ha a dombon felmész, akkor ott sok szép öblöt lehet látni, illetve a várnál a legszebb a naplemente icon_surprised.gif
Az út mellett, ami a fõútra vezet ki, van egy régi templom rom. Tábla is mutatja, aki hirtelen nem venné észre a nagy gaztól...
Ha kimentek a fõútra, akkor jobbra van a Porto Koufo-i kikötõ. Ez kb. 1 km, de abszolút nem fárasztó. Nagyon szép az öböl, a fõútról nem is látni. Állítólag kalózkikötõ volt régen, és egy hajó is el van süllyedve kincsekkel, ezért ha búvárt látnak arra az fizetheti a büntetést...
Aki kocsival van, annak érdemes tovább menni Sarti felé, félúton valahol van Kalamitsi, egy nagyon kicsi település, de itt van homokos part!!!

Fix buszjáratok (plusz erre jön még rá a késés...)
Sarti: 12 óra, vissza 17:30 (A buszra ki van írva, hogy Sarti)
Neos Marmaros: 7:45, vissza 15:30. (A buszra Thessaloniki van kiírva) Marmarosig a jegy 1,90 volt. Hazának viszont szerencsénk volt, mert véletlenül a buszmegállónál voltunk délben, és jött egy Sartis busz, így nem kellett délutánig várni. Ez Toroniba fél 1kor ért, tehát a normális idõhöz képest késett fél órát.

Neos Marmaros: Csütörtökön van nagypiac, de ne várjon senki se csodát tõle. Kb. mint itthon a vásár. Ruha dögivel, ill. van zöldség gyümülcs. Viszont sok az ajándékbolt, itt érdemes vásárolni, Toroniban nincs semmi választék, valamint itt olcsóbb is minden. Ha valaki itt is fürdeni szeretne, akkor ahol letesz a busz, azon az utcán el kell indulni, ez majd egy dombon jobbra felkanyarodik, ott végigmész, és van strand, bár elég messze van, mi nem mentünk fel. Elõtte kikötõ van mindenhol. Ill. a busz nálunk a strandnál is megállt.

Összeségében én azt tudom mondani, hogy gyönyörû, hangulatos hely Toroni, nyugis, nem zsúfolt a part, partszakaszonként változatos a tenger. Pihenni a legjobb választás. Szívesen visszamennék még. Ha valaki viszont bulizni szeretne, akkor inkább Sartit válassza!

Remélem valamennyit segítettem az oda készülõknek, de ha bármi kérdésetek van, szívesen válaszolok icon_smile.gif

# 317
Theesy
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
31 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#75953 Üzenet linkje2008-08-09 18:09:07  Re:

zsivi írta:
A tzatziki az a joghurtos, kapros uborkasaláta, szerintem összekeverted, de mindegy. icon_wink.gif

Én hiszek neked! Félreértettem akkor valamit icon_redface.gif

Nekünk a szerda, pénteket ajánlották fel Blue Laggonra. A hangulatfelelõsünk Leó volt, állítólag ha õ viszi a csoportot, akkor tuti jó a hangulat. Nem is panaszkodtunk, szerintem nagyon jó fej, és a végén jól meg is táncoltatta a népet, bele is estem valaki ölébe icon_lol.gif icon_lol.gif De én a hajó ingadozására fogom, nem a borra icon_biggrin.gif
Meteoránál mi hétfõn voltunk, ti mikor? Nálunk mondjuk a tombolán bort is lehetett nyerni, meg ouzot, illetve kisebb ajándéktárgyakat. Malacpersely, meg a Tempe-völgyébõl ill. a Kolostortból származó apróságokat...

Bár nem értem, h a ti szállásotoknál miért nem vártak. Elvileg a Sithon traveles idegenvezetõk foglalkoztak veletek is. Nekem semmi panaszom sincs rájuk, mindig pontosan ott voltak, a transzfereknél is, folyamatosan népszámlálást tartottak, hogy nehogy valaki lemaradjon. És segítõkészek is voltak.

# 318
Zsivi
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
8 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#75955 Üzenet linkje2008-08-09 18:18:17  Válasz a #75951. hsz-ra Előzmény #75951

Az biztos, hogy a ti utazási irodátok jobban megszervezte, mint a miénk(Aeolous). Tök jó, hogy még Sartiban is körül lehet nézni. Nekünk ilyen nem volt. Szlovák sofõreink voltak, így õk sem informáltak minket semmirõl. Amikor haza indultunk, minket is 9-kor kidobtak a szobából. elõzõ nap azt mondta az idegenvezetõ, hogy 11 felé jön a busz. Miután ki lettünk költöztetve jelentette be, hogy mégiscsak 7-kor indulunk... Ezzel az volt a baj, hogy a 35 fokban megint csak a szálloda elé pakoltatták a holminkat mivel nincs csomagszobájuk. Mondanom sem kell, hogy az összes jégakku és víz is a hûtõtáskában már majdnem teljesen kiolvadt mire felszálltunk a buszra. Örültünk, hogy még fürödhetünk, de újra ki kellett túrni a táskát, hogy elõvegyük a fürdõruhát, meg a törölközõt, aztán átöltöztünk az étterem wc-jében. Nem volt zuhany , ill. van a hotel elõtt csak elzárták, így egy slaggal mosakodtunk meg. Visszafelé a buszon nem volt még magyar nyelvû film sem a sofõröknél. Aztán elõkerült valakitõll a buszon pár film, viszont a dvd lejátszó nem bírta lejátszani a rázós út miatt. Na, jó azért ez sem nagy katasztrófa, csak jó lett volna, ha már igérték... Nálunk a franciaágy az 2 összetolt ágyból állt viszont olyan az ágy, hogy közte hatalmas rés van, de feltaláltuk magunkat és középre betömködtük a plédet ami még a lepedõn kívül fellelhetõ volt a szobában. icon_lol.gif Viszont amit még nem írtam, hogy lehetett látni a tengert minden studió teraszáról és ez nekem nagy élmény volt, mivel még ilyen helyen nem voltam. Bár egy pálmafa kicsit belógott a képbe azt azért nem bántam... Mi a romot is meg tudtuk nézni, nem volt bezárva. Vagy lehet hogy nem ugyanarra gondolunk... Mindenesetre Toroni tényleg szép hely. A Sakis apartmannról már több embertõl olvastam pozitív véleményt, biztos jó hely.
# 319
Zsivi
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
8 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#75958 Üzenet linkje2008-08-09 18:30:54  Válasz a #75953. hsz-ra Előzmény #75953

Nekünk is Leo volt a hangulatfelelõs, de szerintem kicsit túlságosan bejáratott az egész. Nálunk is volt tánc, de nem sikerült megteremteni azt a hangulatot, hogy pl én is táncoljak. A zene is lehetett volna változatosabb, na de mindegy, embere válogatja... nekünk nem jött be annyira, de egy másik magyar párral is beszéltünk akik majdnem mindenen részt vettek és õk sem voltak nagyon megelégedve. Nekünk is a Sithon travelles Christa volt az idegenvezetõ, nagyon aranyos(kodó) volt, csak nagyon hadart és nagyon sok mindent másnak mondott el mint ami, és nagyon sokmindent elfelejtett elmondani, na meg annyira azért nem foglalkozott a dolgokkal, hiába kértük, hogy szóljon a vezetõnek, hogy szereltesse meg a wc-t, nem történt semmi amig mi nem kerestük meg a vezetõt. Kérdeztük van-e lehetõség a fényképezõgépet betenni valami széfbe vagy ilyesmi, mert ahol tavaly nyaraltunk volt ilyen lehetõség és most egy elég drága fényképezõgéppel indultunk útnak. Erre csak annyit mondott: "á, az másnak is van, biztos nem lopják el.." na de ha mégis? Amikor meg kitettek minket utolsó nap azt mondta: "havaii-dizsi menjetek fürödni, igyatok egy frappét" én mondjuk arra voltam kiváncsi mit csináljak a kiolvadt kajámmal... de mindegy. Vicces volt a csajszi. icon_biggrin.gif
# 320
Theesy
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
31 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#75959 Üzenet linkje2008-08-09 18:51:58  Válasz a #75955. hsz-ra Előzmény #75955

Igen, az Apollon Travel jó szervezésben, többen is dícsérték. Évek óta csinálják a görög utakat, van tapasztalatuk. Nálunk volt magyar film, bár hazának mikor már éjjel 1kor a 3. filmet kezdték el, az már sok volt. Inkább aludtunk volna, már amennyire buszon azt lehet. De próbálták minél elviselhetõbbé tenni a sofõrök a hosszú utat. Hazának megálltunk a görög határnál is a vámmentes boltban, ott lehetett vásárolni. Ill. jó tudni, hogy ez az egyetlen hely, ahol fizetõs a WC, 20 cent. Szóval ha valaki tudja magáról, h minden megállóban muszáj elmennie, akkor ne költse el az összes pénzét, én is adtam kölcsön másnak... Az útról csak annyit, hogy arra felkészülhet mindenki elõre, hogy a határnál kb. 3 óra várakozás... Ill. aki Röszkénél átszáll, mert nem Bp-i, be kell várni a többi buszt is, nekünk ez plusz 1,5-2 óra volt, mert a 3. busz még a határon állt....
A mi szobánk sajnos nem a tengerre nézett, ill. ha kiálltál az erkélyre és jobbra néztél akkor láthattad volna, ha nincs ott az a nagy fa icon_sad.gif De nekem elég volt az is, hogy átmentem az úton és ott a part icon_smile.gif
A várról hallottam mástól is, hogy állítólag nyitva volt nekik is. Mi kétszer jártunk arra, délután felé, de mindig zárva volt icon_cry.gif

# 321
Theesy
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
31 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#75963 Üzenet linkje2008-08-09 19:04:10  Válasz a #75958. hsz-ra Előzmény #75958

Na, ha nálatok is Leó volt, akkor tényleg egy hajón lehettünk. Mikor lehetett ugrálni a vízbe a hajóról, valaki elhagyta a láncát. Mielõtt tovább mentünk, ezt még keresték... Ha nálad is volt ilyen, akkor ez már sok egybeesés lenne, vagy tényleg mindig u. az a mûsor icon_lol.gif
A Christa szerintem tündéri egy lány, tényleg nagyon aranyos, de kicsit szétszórt, kapkod. Néha még õ se tudja, hogy mikor mit merre, szerintem õ még nem régen csinálhatja a dolgokat...
A lopásokról csak annyit, hogy a görögök tényleg nem lopnak. Én voltam pl. Tunéziában, és ott aztán tényleg csak a törölközõt vittem le a partra. Egyszer lementünk fényképezkedni, és már jöttek is, h had csináljanak rólunk közös képet. Gondolták, hogy odaadom nekik! Mivel nemet mondtam, fél perc alatt nem is volt ott senki.. Itt meg kivittük a gépet a partra, betettük a táskába, h mégse süsse a nap, volt h pénz is volt nálunk, mikor másfele mentünk, de nyugodtan elmehettünk fürdeni, még csak a közelébe se mentek. Pl. az erkélyen száradtak a ruháink. A szél az egyik kendõt lefújta, ill. egy törölközõt. Este mikor hazaértünk, a korlátra voltak tekerve... Sõt vannak ilyen szentéjszerûségek az utak mellett. Az egyikben szt. képek voltak, és két öngyújtó, gyertya. Senki nem nyúlt hozzá. Csúnya dolog ezt mondani, de sajnos itthon még az utolsó téglát is elhordták volna...
Egy lopásnak voltunk tanui a Meteoráknál. Az egyik utas pénztárcáját ellopták. Volt, aki tudta, hogy ki volt, állítólag a mi buszunkon utazó magyar. Pafff... Erre nem mondok semmit

# 322
Zsivi
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
8 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#75997 Üzenet linkje2008-08-10 08:28:40  Válasz a #75963. hsz-ra Előzmény #75963

Nálunk nem volt elhagyott nyaklánc, legalábbis nekem nem rémlik, de azért lehetséges, hogy mégis egy hajón voltunk. Mondjuk nálunk már az elején mondta Leo, hogy a nyakláncokat vegyük le ugrálásnál, mert el szokták hagyni. Nem volt rossz az az a hajókázás, csak annyira azért nem is volt jó, mint ahogy elõ lett adva.
Hát, a lopás témában én sem a görögökre gondoltam... hanem inkább a magyarokra... A görögökrõl tudom, hogy nem lopnak, már tavaly is tapasztaltuk, semmi ilyesmi nem volt. De egy nagy fényképezõgépet nem cipelhet az ember mindig magával, a strandra is... de mindegy, mindenünket hazahoztuk szerencsésen. icon_wink.gif

# 323
Cofffos
Törzstag
Törzstag
669 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#76017 Üzenet linkje2008-08-10 11:37:23  Válasz a #75542. hsz-ra Előzmény #75542

H.apci...

A Sarti topikban válaszoltam. (de biztos ami ziher, beteszem a Thessalonikisbe is)

# 324
Feroboy
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
21 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#76235 Üzenet linkje2008-08-11 12:22:12 

Egy gyors kérdés: Elég a személyi a kiutazáshoz vagy kell-e érvényes útlevél is? A barátnõmnek pont lejárt icon_redface.gif
# 325
Cofffos
Törzstag
Törzstag
669 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#76238 Üzenet linkje2008-08-11 12:29:33 

feroboy írta:
Egy gyors kérdés: Elég a személyi a kiutazáshoz vagy kell-e érvényes útlevél is? A barátnõmnek pont lejárt icon_redface.gif

Ha repülõvel megy akkor elég a kártyás személyi, ha a földön közlekedik, akkor kell útlevél.

# 326
Zsivi
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
8 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#76263 Üzenet linkje2008-08-11 13:38:10  Válasz a #76235. hsz-ra Előzmény #76235

Igen, repülõn nem kell, viszont a busz Szerbián és Macedónián halad át. Mivel ezek nem EU-s országok szükség van az útlevélre.
# 327
Cofffos
Törzstag
Törzstag
669 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#76364 Üzenet linkje2008-08-11 20:56:17  Re:

theesy írta:
Na, ha nálatok is Leó volt, akkor tényleg egy hajón lehettünk. Mikor lehetett ugrálni a vízbe a hajóról, valaki elhagyta a láncát. Mielõtt tovább mentünk, ezt még keresték...

Mikor voltatok (dátum) a hajókiránduláson? Asszem mi is ott voltunk. icon_confused.gif

# 328
Quatra
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
14 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#76402 Üzenet linkje2008-08-12 07:44:29 

Halihó icon_smile.gif jön vki aug 28án toroniba? mi szept.11ig leszünk
# 329
Theesy
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
31 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#76415 Üzenet linkje2008-08-12 09:04:07  Válasz a #76364. hsz-ra Előzmény #76364

Júli 30, szerda

ott voltál? icon_biggrin.gif

# 330
Ditke
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
26 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#76427 Üzenet linkje2008-08-12 10:16:23  Válasz a #75951. hsz-ra Előzmény #75951

Theesy!
Kiegészitésként annyit füznék a beszámolódhoz, hogy a szikláknál, abban az öbölben, (a kanyaron túl kell lemenni a partra) ahol a lakókocsisok táboroznak, van egy szakasz, ahol teljesen puha homokos a part és a tenger alja is olyan mint a beton az apró homoktól. Nem süppedsz bele és itt nem is mélyül olyan hirtelen.
A vár romjainál valóban van egy sorompó, ami elzárja az utat, de ez az autósoknak van, hogy ne menjenek fel kocsival. Mi felmentünk és rajtunk kivül még sokan. Gyalogosan nyugodtan fel lehet menni. Persze sötétedés után nem ajánlatos, veszélyes lehet. Persze azért mindenkit óvatosággra intek. Vannak ott eléggé mély árkok, kutak. Omladozó falmaradványok. De minden esetre érdekes. Jó kis program és klassz képeket lehet késziteni. A kilátás sem utolsó.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Népszerû üdülõhelyek
<   1 2 3 ... 21 22 23 ... 44 45 46   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu