Mostanában a személyes találkozó nálam nem nagyon jöhet szóba, de azért köszönöm az ajánlatot. Viszont privát üzenetben, illetve e-mailben szívesen veszek bármit a szigettel kapcsolatban. (Mindjárt próbálok tenni valamit, hogy látszon az e-mailem.)
Ez a farönk dolog így nem mond semmit, de próbálok utánajárni a fentiek alapján.
Szia Doro!
A farönkös egy étterem Skala Potamiaban,ahova leginkább görögök járnak,és angyon szuper hely,ahogy a többiek irták....olcsó, és nagyon finom az ottani souvlaki pirított kiflivel (vagy kenyérrel? )....
Még én sem voltam ott személyesen,csak a többiek elbeszéléseibõl hallottam róla!
Nagyon jók a légifotók is, még nem láttam õket eddig!Köszi a linket!
Köszönöm a felhomályosítást! Megkeressük a farönköst.
(Bevallom, még nem tudtam visszaolvasni a teljes fórumot, de igyekszem.)
Örülök, hogy rátaláltam erre a fórumra!
Skala Potamiában ki ne hagyjátok a Krambousa és a Captain éttermeket!
Mindkettõben remek a kiszolgálás, nagyon finom és bõséges az ellátás. "Tengeres" étkekben kiváló a Captain (=kapitány), de mindkét helyen van bõven választék egyéb - nem halas, rákos fogásokból is. Kapitánynál van gyerekmenü is.
Ezt a két helyet nekünk a görög vendéglátóink ajánlották, õk is oda járnak.
Sajnos, Mamin által ajánlott Trata (Teata) éttermet én egyáltalán nem ajánlom, sõt, mindenkit lebeszélnék róla.
Elõre elmentünk asztalt foglalni - mondjuk 21-en voltunk, biztosra akartunk menni. A fiúk mondták angolul - nem értették, elmutogatták kézzel, leírták számmal egy papirra, hogy hányan megyünk és mikorra.
Ehhez képest iszonyú gondot jelentett, amikor megjelentünk, pedig rajtunk kívül volt még 10-12 szabad hely. (késõbb megtudtuk, hogy albánok üzemeltetik ) Végig olyan érzésünk volt, hogy terhes nekik a jelenlétünk, mosolyt nemigen kaptunk, a rendelés felvételével is gondok voltak. Az adagok sem voltak túl méretesek - más helyekhez viszonyítva. Gyerekek kértek gyümölcskoktélt, kihoztak kis dobozos üdítõket (mondjuk vegyigyümi volt, az igaz), bontatlanul, a pohárért külön kellett szólni. Ennyi erõvel a boltban is megvehettem volna.... Nem sorolom inkább, gyõzõdjön meg ki-ki maga a helyszínen.
Maminéknak talán szerencséje volt, pont jó passzban lehetett a személyzet. Viszont úgy gondolom, ha valaki hirdeti, hogy péntekenként élõ zene van, akkor minimum arra a napra július közepén készüljön fel teltházra, de legalább ne kelljen a fizetõvendégnek rosszul érezni magát, amiért olyan sok fõvel odamegy (urambocsá olyan sok pénzt akar otthagyni az elfogyasztottakért...).
A zene viszont tényleg jó volt, szépen játszottak és tisztán énekeltek.
Egy dolog biztos: ha nincs a helyi görögöktõl tipp, el kell menni egy-két este és végignézni, hol mennyien vannak. Késõbb ezt is megfigyeltük, egy-két asztalnál ült csak vendég, akármikor jártunk arra.
Találtam szept 12-indulással Tassost ,ezt hétfõn megkérdezem, akkor van a névnapom ,20-a szülinapom,ott ünnepelünk ha sikerül, fogalmam nincs a részletekrõl, az apollon hirdeti,akkor Tassos