Mi 2 éve voltunk utoljára Sartin szintén így szezon végén,akkor már sajnos láttuk,hogy beépítették na de ennyire még akkor sem volt telizsúfolva Pedig a mai napig emlegetjük azt a jó 20-30 perces utat lefelé az öbölhöz mikor csak mi ketten fürödtünk itt
Talán ez még nem lett telezsúfolva:
Ha jól gondolom, akkor ez az öböl Sykia felé van. sajnos az ottani kis öblök is már napernyõsítve lettek, vagy ha nem, akkor is nagyon sokan voltak (július végén voltunk).
...de visszatérve az elõzõ öbölhöz...
Igen...mi is nagyon szerettük azt az öblöt. 10 évvel ezelõtt leltük. Mindig elmentünk oda, és mindig csak ketten voltunk ott.
2004-ben voltunk legutóbb, még akkor is érintetlen volt. Idén már nem...
Sajnos azt tapasztaltam, hogy szinte mindenhol eluralkodott a tömegturizmus. Vourvourou kisebb öblei is tüpcisítve lettek.
Én még emlékszem, mikor Toroni szinte kihalt volt, és Kalamitsin se volt senki a parton, csak egy roggyant hûtõszekrény. Még sóhajtoztam is egy sort, hogy ezek a görögök nem tudják kihasználni azt a rengeteg szépséget, ami a birtokukban van.
Kihasználták...és közben átestek a ló másik felére.
Odautaztatnak rengetek vendéget, és közben az infrastruktúrájuk nem bírja el azt a rengeteg népet. És már láttam mogorva, udvariatlan helyi lakost, aki belefásultan szolgálja mammont.
Elromlottak az ottani görögök.
Gyanítom, hogy mi rontottuk el õket...
Erre mondtam, hogy a kevesebb több lett volna.
Hát hol is kezdjem?Az ember kiváncsi lény,ha megteheti,elutazik oda,amit kinézett magának a katalógusokban vagy a neten.Namármost mivel egyre többen részesülnek eme szerencsében,a lakatlan helyek is egyre lakottabbak lesznek lsd.pl.Sartit,amely tengerpartja sztem a legszebb a Görög szárazföldön...Ennek következtében minden,ami eredeti,átalakul.Azért ne légy miatta olyan szomorú,mert ha vágysz eldugott öblökre,még azért találsz,de te ezt úgyis tudod.,s ha van egy közösség-pl.itt,a Hellasz-akik ,,megfertõznek" a görögszeretettel,akkor ne is csodálkozzunk azon,hogy az a fotó úgy néz ki mai állapotában,ahogy...DE ez sztem nem feltétlen tragédia,bár kétségkivül fájdalmas látvány,rajtunk,embereken múlik,hogy mivé válik egy hely,reméljük,sokan gondolják úgy,hogy amivé lett,azt ne amortizáljuk le,lehetõleg...bocs az offért!
Szia Zsebkuty!
Én nem bánom, hogy egyre lakottabb, csak már ott legyek Nem is lehet csodálkozni, hogy egyre több helyet építenek be, õk a turizmusból élnek. Azért biztos, hogy én is fogok találni szép helyeket, öblöket. Hát én is régen láttam már Sartit, biztos sokat fejlõdött azóta. De még mindig várnom kell
Mi amikor voltunk most hajókiránduláson Voourvoouru felé mentünk akik voltak azok látták,hogy a part mentén szinte minden öblöt elleptek a vadkempingezõk.Sajnos õk csinálják a legtöbb kárt,mert minden szét van dobálva körülöttük.Azért biztos lehet még találni kis öblöket ahol nincs senki.Szerintem Toroni fele több szerencsétek lesz.
Már értem, hogy miért lehet szinte alig találni a fórumokon leírást róla, és miért volt még ide hely júniusban.
Az épület amúgy nincs rossz helyen, és a kilátás is nagyon klassz volt valamikor, de sajnos elé építkeztek, így az emeleti apartmanból is az elõtte lévõ háztetõn a napkollektorokat lehet nézegetni. Oldalra tekintve viszont látszik az Athos, másik oldalon a hegyek. A hátulra nézõ szobákról nem tudok írni.
Az utca nem aszfaltos, tehát a födszinten lakók közvetlenül hordják be a koszt a szobájukba. Lábmosó nincs, csak egy roggyant slag, de az is a csupasz földön. A földszinti apartmanoknak nincs saját elkülönült teraszuk, mindenki ott közlekedik, ott van a lépcsõ az emeletre, sõt az egész épületet ellátó víztartály is ott van, és a hidrofor is, ami folyamatosan kattogva ki-be kapcsol.
Az épület az utolsók egyike az ófaluban a faluszélen, közvetlenül a legmagasabb épület (Maistrali hotel) elõtt.
Ez már a csendes környékhez tartozik. Az más kérdés, hogy kinek mi a csend. Mert azért odahallatszik a Makedoniából a diszkó, sõt még a Sirtakiból is a görög est, és a fõút zaja is. Igaz, nem zavaróan, és nem állandóan.
Ami viszont zavaró, a második emeleten lakó tulajdonos és népes pereputtya zajongása éjfélig, vagy még tovább.
A háznak saját szellõzõ aknája van, pár apartmanból oda is nyílnak ablakok, ami azért jó, mert lehet szellõzést csinálni, de ennek az az ára, hogy az összes odanyíló szomszédot, köztük a tulajékat is élõben hallgathatod, és persze téged is hall mindenki.
A ház legjobb szobáját kaptuk (3-as) ami 4 ágyas, és a szobában is van asztal székekkel nem csak a teraszon. Az ágyak átlagosak, bajunk nem volt vele, nyikorogtak, de ez szinte mindenhol így van.
Szúnyogháló nincs, és a teraszon árnyékoló sincs, ehhez képest déli fekvésû. Már elég korán reggel odasüt a nap, úgyhogy nem igazán lehet élvezni a reggelizést a teraszon. A földszintiek elõnyben vannak, mert ott van szõlõlugas, ami árnyékol, és nem mellesleg vonzza a darazsakat. Ja és senkit ne tévesszen meg a katalógusban is látható fotón a légkondi, mert az csak a tulaj lakásában van.
A felszereltsége -minimális. A négy férõhelyhez képest mindenbõl csak 2 volt.(2 pohár, két tányér stb) Ez nem volt újdonság, mi mindig viszünk ami kell, 1 edény meg mindig van amiben lecsót tudok 1x csinálni.
A vízellátás akadozott, melegvíz a két hetünk alatt 3x volt. A csapból folyó víz olyan koszos volt, hogy a mosásnál a ruhákat is megfogta.
A fõtértõl nincs messze, kb. 5 perc gyalog, és nem nagyon meredek, bár ez is relatív, kinek mi a meredek. (mi rendszeresen túrázunk, tehát nekünk nem volt nagyon meredek)
Véleményem szerint az épületre ráférne egy alapos felújítás, a nyugati homlokzatot talán vakolhatnák és festhetnék fehérre, és akkor nem forrósodna át délután a fal, és bútorzat csere. (a konyhaszekrény hátulja szét volt rohadva) A fürdõrõl nem is beszélek, régi és „görögös”.
A faluban egyre épülnek az újabb apartmanházak, amiket majdnem ugyanennyiért adnak, de azok sokkal jobb minõségûek.
Szóval még egyszer nem szeretnék oda menni, de a semminél jobb volt és voltunk már rosszabban is.
Jaaaj végre én is eljutok Sarti-ra, még nem voltam Görögországba ez lesz oda az elsõ utam. Nagyon várom már, hisz gyönyörûek a képek amiket készitettetek. szept. 02-án meek.
Sziasztok!
Utazott már valaki az Apollonnal Szegedrõl? Csak az érdekelne, hogy a Tesco parkolójának melyik részérõl indul a busz? Mert nem szeretnék úgy járni, hogy lecuccolva várjuk a buszt az egyik végén és közben a másik végérõl megy.köszönöm a segítséget!
Szia!
Onnan szoktak indulni a buszok, ahonnan a repülõtéri transzferbusz is. A Tesco Öthalom utcához közelebbi bejáratával (ha nem szegedi vagy, akkor ha szemben állsz ez a jobb oldali bejárat) egy vonalban, a körút és az áruházépület között félúton. De úgyis meg fogod ismerni, mert olyankor mindig bõröndökkel felpakolt emberek tömegelnek ott.