A görög határtól az Athén táblát követitek és kb 75 km után elágazás, balra Szaloniki, jobbra Athén. Ti Athén felé mentek és kb 12 km-el késõbb megint jobbra autópálya Veria-Kozáni-Grevenáig (130 km). Ott van vége a pályának, város feléd esõ szélén már ki van táblázva Metsovo (balra kerülöd meg a várost), onnan pedig Ioánnina. Itt egy szép darabon már pályán mentek, Ioánnina után van vége a szakasznak, ott az Arta feliratot kell követni és kb 50 km után jobbra letérni Preveza felé. A városba egy autóút vezet be, nem szabad letérni róla, itt már az Aktio feliratot kell követni (ez a repülõtér neve), az út átvezet az öböl alatti alagúton és onnan már a Lefkada táblák útbaigazítanak (Kb 15 km).
A grevenai autópályán nincs benzinkút, elötte tankoljatok és ha van kérdés vezesd elõ.
En a reggeli feludules miatt lehet megyek Katerini iranyaba egy nagy csobbanas aztan meg majd latom merre Terkep lesz nalam, masra meg nem igazan van szukseg Vettem egy uj foto aparatot is, remelem lesz idom kitanulni a mukodeset addig
Kakadu: megneztem terkepen, kivancsi lennek mennyivel hosszabb az altalam kipillantott utvonal. Persze ez a Paraliai frissules miatt:D
Tehat: en nem megyek fel az E90esre hanem az E75oson megyek Katerini iranyaba majd egeszen Lamiaig maradok rajta. Innen irany az E952es Agrinioig es Lefkada:)
Egy otlet meg hogy Trikala - Arta kozott van normalis autout?
en nem megyek fel az E90esre hanem az E75oson megyek Katerini iranyaba majd egeszen Lamiaig maradok rajta. Innen irany az E952es Agrinioig es Lefkada:)
Egy otlet meg hogy Trikala - Arta kozott van normalis autout?
Pár éve én is Lamia felé mentem; senkinek nem kívánom. Térképen jó ötletnek tûnik, de Lamia után a hegyek között rendkívül lassú, keskeny utak, nagy mezõgazdasági forgalom, reggel indultunk Makri mellõl, Methoniból és késõ délután értünk Lefkádára. Ha mindenáron meg akartok állni Parálián, akkor egyrészt nem túl nagy kerülõ "vissza menni" az E 90-ig, vagy pedig Trikkala, Kalambaka (Meteorák), Metsovo és onnan a részben elkészült autópályán Ioánnináig, majd pedig a tegnap leírt úton Lefkádára. Trikalától Kalambakáig gyorsforgalmi út van, onnan Metsovóig síma, de jó minõségü országút - a hegyek miatt sok kanyarral, de ez a Lamiai változatnál azért sokkal jobb.
Ez a változat kb 50 km plusszt jelent.
Artába nem kell bemenni, már jóval elõtte el kell kanyarodni Preveza felé!