és hol lesz a szállásotok? mi a basilba megyünk. az elõbbi elménybeszámolók miatt kicsit tartunk tõle, de azért remélem siekrül vmivel földobnunk a hangulatot... egyébkén melyik utazási irodával mentek? vagy egyedül?
A vár romjainál valóban van egy sorompó, ami elzárja az utat, de ez az autósoknak van, hogy ne menjenek fel kocsival.
Igen, a sorompón mi is túlmentünk, de nekünk utána volt egy nagy fehér kapu ami le volt lakatolva. A terület meg kerítéssel körbe volt húzva, így sajnos nem tudtunk sehogy se bemenni
Én július közepén voltam Toroniban és már akkor is le volt zárva a váe.Úgy nézett ki mint ha javítani akarták volna.Volt ott betonkeverõ meg talicska is.Így a mellette levõ dombra másztunk fel és onnan néztük a naplementét.
Mi ma érkeztünk haza Toroniból, szerintem baromi jó volt, tényleg nagyon szép. A naplementét senki ne hagyja ki. Nekem csak azzal volt a bajom, hogy Torini inkább a Görögör által kedvelt nyaraló hely lehet ráadásul a gazdagabbaknak mert az 1 hét alatt audi,bnw, merci és társait lehet szinte csak látni, magyarok nagyon kevesen spt talán csak "mi" voltunk. Hiányzik a megszokott görög hangulat, kedvesség, bár ettõl függetlenül is kitûnõen nyaraltunk. 2 kirándulásr fizettünk be Thessaloniki szerintem nagyon jó volt és nem sok 27euro érte, az idfegenvezetõ is jó volt nekem tetszett, bár a páromnak nem õ több törit szeretet volna(de majd könyvben elolvassa mondtam neki), én úgy tudom ha a helyi járattal ,ész 16euro oda és 16 vissza akkor már megérte nem beszéve h hagyján h oda felé vagy jön vagy nem vagy h 1órát várs a buszra de vissza felé márv kicsit necc ha nem jön
Athos nagyon jó volt az is bár kicsit hosszú a hajó út de vissza felé táncal szórakoztatnak gyorsan ment az idõ. Eszméletlen meleg volt aznap így amikor kiszálltunk az egyik helyen nem sok kedvünk volt mászkálni így csak pár utcába mentünk be meg ebédeltünk, de nagyon szép.
Sartin is voltunk, hát mást vártam tele van a már megszokott bovli árusokkal... viszont a tengerpart leveszi az embert a lábáról.
A Sakis 2000ben voltunk minden volt ami kellett 3 méretben fõzõ edény+1 kávához víz-tejforralo, 4-5tányér kávés és vizes pohár evõszközök merõkanál kés amivel kenyeret és dinnyét is tudtunk vágni szóval tényleg minden talán csak a fakánál hiányzott de túléltük. A víz hát nekem semmi bajom nem lett mikor forralás nélkül ittam igaz rendszert nem csináltam belõle, de semmi szaga nem volt....
Mindent egybe véve szuper volt.
Mi is a Sakis 2000-ben leszünk, biztató amit írtál róla. 1-2 kérdés amire talán tudsz válaszolni:
Törölközõ, ágynemûhuzat, konyharuha, mosogatószivacs stb. volt?
Strandolni hova jártatok? Az apartman elõtt voltatok, vagy esetleg kerestetek másik helyet?
Thessalonikis programban mi volt benne? Egész napos program ez? Mikor indultatok, érkeztetek? Mit láttatok?
Sartira ti ,hogy mentetek? Béreltetek kocsit vagy a sokak által emlegetett helyi busszal?
Törölközõ, ágynemûhuzat, konyharuha, mosogatószivacs stb. volt?
Szia Feri!
Néhány kérdésedre válaszolok én Amiket itt felsoroltál, abból a Sakis2000-ben egyik sem volt, neked kell vinni. Az ágynemûrõl annyit, hogy van 2 db párna, lepedõ, a szekrényben két nagy pokróc, takaróból (ami szintén lepedõ) csak 1 db van. A többieket a szomszédban mi is körbekérdeztük, h hátha csak mi kaptunk egyet, de mivel fr. ágyak voltak, így úgy gondolták, h majd az ottalvók osztoznak
strandolni oda mész, ahova akarsz, bárhol fürödhetsz, ahol csak megtetszik, nem csak Toroniban, a környezõ falvakban is. 22 oldal, 316-os hozzászólást olvasd el, oda leírtam ami eszembe jutott, de visszább a többiek is sok infót írtak.
Már 2006-ban is zárva volt? Pedig volt aki küldött nekem képet tavalyról... Szerintem átmászott a kerítésen
Nekem is azt kellett volna, valahogy biztos megoldható
Szia Feroboy!
Tényleg nincsen semmi, de ágynemû huzatot ilyesmi szerintem felesleges a többit(törölközõ,konyharuha,mogató szivacs...) vigyetek.
Thessalonikibe 7:15kor jött a transzfer értünk azzal mentünk Sartiba onnét egy másik buszba át és azzal mentünk 10:30 körül értünk oda menet közben mesélgetett a csaj minden félét(idegenvezetõ). Együtt megnéztük a Szent Demeter Bazilikát és mi onnét már egyedül mentün mert nem akartuk 1 órát várni a többiekre... de utáne elvileg együtt le a bazárra és onnét szabprogram azt nézel meg amit szeretnél és amire idõd van 3óra volt szabd progi nekünk elég volt... aztán a Fehér toronynál tali és indulás Sartira majd onnét nekünk külön transzferrel Toroniba.
Sartiba a heyi busszal mentünk ami a Sakis tól indul(ott áll meg) 12:45 után valamivel jött meg a 12róes, 2,90 egy út de álitólag ez változik nem mindig ugyan annyi nekünk vissza is ennyi volt kb 1óra volt az út mert kis falucskákba megy be alig fér el néha várja h a magára hagyott autóhoz jöjjön vki és arébb áljon, de hát ez Görögország ettõl jó.
Strand mi fõként az apartman elõtti részen voltunk de attól függ hol tetszik van ahol kevésbé köves a tenger van ahol jobban meg van ahol jobban mélyül és van ahol kevésbé.
Mi Porto Coufba nem jutottunk el így is álig ültünk a seggünkön... de az tuti látni kell meg kedvünkse volt a 40fokba 4km ert a betonon gyalogolni oda meg vissza is 4.
Jah ha csütörtökön elmennétek Neos Marmarsba a piacra legyetek ott jóval elõbb a megállóba mert a 15:30 asbusz már 10 kor ott volt és elmegy akkor lehet az volt azunap az utolsó.
Efyébként valaki írta a koktélozást nem tudom nekünk sikerült igaz elsétáltunk majdnem a végéig aztán majdhogy nem az apartmannál volt ahová belültünk de volt vagy 10-13féle koktél biztos 6-7euro azt hiszem többért nem is volt. Remélem segítettem valamit.
Ja viszont az Athosos kirándulás szerintem nem éri meg mármint nem a 30euroval van a bajom hanem h elmegy 1 napod és igazából a kolostorokból keveset látni mert köd is van vagy pára vagy a franc tudja nekünk baromi meleg volt aznap így mikor megálltunk kedvünk se volt ott 2 órát kóvályogni így csak keveset sétálgattunk. Akkor inkább Porto Couf.