He-he, ez pont olyan képeslapos kép, mint amirõl írtam kicsit fentebb. Kedvem lenne ide betenni az én ugyanilyen kutas képemet, az valahogy máshogy néz ki... Többek között egy randa óriásplakát rontja a háttérben az összképet, de van még egy pár "apró" különbség, amitõl a képnek teljesen más a hangulata, mint ennek itt.
Ó, Zsebkuty! Pár napja még itt fürödtünk... ott lent, pont az öbölben lévõ kis vékony csíknak látszó homokos parton... olyan messzinek tûnik, pedig az utolsó elõtti napon voltunk arrafelé... hülye voltam, mikor felszálltam a repülõre visszafelé!
De, el fog jönni, és most bármit is mondasz, Neked a legjobb, mert még elõtted van!
A strandon 5 EUR-ért vettünk pipát, szóval nem volt nagy beruházás. Mondjuk én eleinte bénáztam vele, hamar kiderült, hogy nem vagyok egy búváralkat, de végülis sikerült elkerülnöm a megfulladást.
.. a nyálcsorgató utazó a helyszínen néha csalódik, hogy a kép szebb, mint a valóság...
rendes tõled, hogy ezt mondod, de a valóságnál semi nem szebb. egy kép soha nem adja vissza azt, amit ott érzel, szagolsz, tapintasz. Elounda kvalcsi érdeme, és ha magy valaki még krétára, azt látni kell. nekem magasan a best hely volt
más: ez a Xerocambos amirõl áradoztok ez a kato zakros irányában van, ugye? mert akkor szerzek egy tompa és rozsdás bõkõt, amivel eret vágok...mert azt kihagytuk, mondván, hogy kato-ból nincs kedvünk odamenni meg vissza. amúgy van egy Adravastoi település Zakros elõtt ott vissza lehet fordulni Makri felé, levágva a Szitia felé vezetõ utat és a hegyeken a fennsíkon vezetsz keresztül. Minket kecskecsordák tartottak fel, akkora panoráma fogadott, hogy összep...tük magunkat. És persze az egész úton sehol egy nyamvat robogó sem..amikor betértünk egy faluba, a görög bácsi elõre köszönt gondolván, hogy ki b..ös franc ez...mert túristát még nem látott, az tuti..
Most sajnos itt kell hagyjalak benneteket ,mert sajnos a munka az nagy Úr és nem utolsósorban Haspókot sem szeretném feltartani a beszámoló írásában
Sziasztok
Nem tok elszakadni innen hiába na
Gabako! Mi is ez az amire vágyunk elhagyatott hegyi falvak Görög bácsik és nénik és csodálatos tájak
menjetek fel Kritsaba, Agios Nikolaosból 6 km...hegyi falu, szõttesekkel, nagy arc papákkal és szõvõ mamákkal..
jaa...és ne maradjatok a szõtteseknél...feljebb szebb a falu...ha találkoztok egy az erkélyrõl üvöltõ, de édespofa kutyával, akor üdvözöljük....
azt, hogy ott vagy, valóban semmi sem pótolja. A kép arra jó, hogy lásd, hogy hová szeretnél menni, és arra, hogy emlékezz - ha turista vagy. Ha pedig a tetszés miatt nézed, akkor jönnek be az olyan fotók, ami már a profi munka.
Igen, sajna Xerocambos az a hely, amire gondolsz. Nagyon közel lett volna Kato Zakroshoz, ráadásul remek út vezetett oda (!) - valószínûleg nem sokkal hamarabb leaszfaltozva, mert az útikönyv is azt írta, hogy földút van, a térkép is azt jelezte, és mi a lelkiekben arra készültünk, hogy cirka 8 km-en keresztül földúton fogunk evickélni. Ehhez képest királyi aszfaltút kötötte össze Kato Zakrossal. De azért ne öngyilkold meg magad, mi pl. Eloundán nem jártunk.
Viszont Kato Zakrosból szerintem mi is pont ugyanazon az úton jöttünk visszafelé, mint amerre Ti. (Másfelé nem is lehetett volna, mert minden más elég nagy kerülõ, nem?) A vélemény ugyanaz, szédületes a táj!