Legjobb ételek - italok
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
Hozzászóló Üzenet
# 1786
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Miskolciutas
Törzstag
Törzstag
1313 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#78986 Üzenet linkje2008-08-27 19:07:58 

Nálunk a férjem egyik kedvence görög földön,de mindig megkóstoljuk egymás rendelését is.Mindig nagyon põuha,omlós a marhahús.Vajon pácolják elõtte,mert én ugyan ritkán fõzök itthon marhát,de nagyon szivós hús tud lenni.Aki már csinált itthon stifadot,irja már meg,olyan omlós lett-e a marhahús párolás nélkül is?
# 1787
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Sziro
Aktív fórumos
Aktív fórumos
375 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#79091 Üzenet linkje2008-08-28 19:20:31  Válasz a #78986. hsz-ra Előzmény #78986

Én úgy hallottam, nagyban függ az omlósság, hogy melyik részébõl készítik, nem mindegy milyen idõs az állat és nem mindegy, hogy milyen tárolással tartják, amíg a boltokba kerül. Minél fiatalabb, minél frissebb, annál porhanyósabb.
Saját tapasztalatomból az tenném még hozzá, hogy szerintem nem mindegy, hogy mivel etetik. Mert amit anyósoméktól szoktunk kapni házi nevelést, mindig porhanyósabb, mint amit boltaban veszek, hiába ugyanaz a része az állatnak. Nem tudom másnak mi a véleménye?

# 1788
Macsosz
Törzstag
Törzstag
682 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#79092 Üzenet linkje2008-08-28 19:28:31  Válasz a #78959. hsz-ra Előzmény #78959

Zsebkuty icon_smile.gif Forró stifado?...-fél perc türelmem lesz,h.
kihûljön,aztán annyi neki icon_wink.gif
Macsosz

# 1789
Sziro
Aktív fórumos
Aktív fórumos
375 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#79093 Üzenet linkje2008-08-28 19:30:34  Re:

h.apci írta:

Kedves H.apci!
Ez a csodálatos pörgettyûs husi hol található?
Nagyon jól néz ki, ínycsiklandó, szívesen megkóstolnám icon_biggrin.gif

# 1790
Kakadu
Törzstag
Törzstag
1130 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#79094 Üzenet linkje2008-08-28 19:33:44  Válasz a #78986. hsz-ra Előzmény #78986

Az ifjú marhát zöldséges, gyöngyhagymás, kissé ecetes lében pácolják egy napig, majd alufóliával is lezárt edényben nagyon lassan - 2-3 óra - párolják készre. Az eredeti recept szerint vadnyúlból készül.
# 1791
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#79096 Üzenet linkje2008-08-28 19:41:59  Re:

sziro írta:
...Kedves H.apci!
Ez a csodálatos pörgettyûs husi hol található?
Nagyon jól néz ki, ínycsiklandó, szívesen megkóstolnám icon_biggrin.gif

Ez éppen Litohoroban a bevezetõ úton a város elején a bal oldalon. icon_lol.gif
Nemrég részleteztem ezt, de korábban azt is kitárgyaltuk, hogy mi is ez (most nincs idõm visszakeresni, hogy hol). A lényeg, hogy birkabelsõség (máj) bélbe tekerve. icon_eek.gif Nem biztos, hogy neked ízlene; én jól bekajáltam belõle. icon_wink.gif icon_lol.gif icon_redface.gif Lehet kapni sokhelyen; még Paralián a fõutcán is láttam.

# 1792
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#79097 Üzenet linkje2008-08-28 19:53:32  Válasz a #79093. hsz-ra Előzmény #79093

Sziro! Rossz vagy! Nézz csak be ide: http://www.hellasz.hu/forum/vi.....start=1695

Amúgy megtaláltam mégis:

„A KOKORETSZI maga is nyárson készül, ezt is még szombaton elõ kell készíteni a vasárnapi sütéshez. Kockákra felvágott és sóval, borssal, oreganóval ízesített máj, tüdõ darabok egymás mellé, szorosan nyársra húzva, szorosan áttekerve tisztára mosott béllel. Ezt is a szabadban, tûz illetve szén fölött sütik meg…”

icon_wink.gif icon_lol.gif

# 1793
Sziro
Aktív fórumos
Aktív fórumos
375 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#79135 Üzenet linkje2008-08-28 22:04:35  Válasz a #79097. hsz-ra Előzmény #79097

Bocsi, H.apci, elõször nem volt egyértelmû, hogy ez Litohoróban van, de most így második olvasatra már igen. Kétszer is néztük ezt a tavernát, de nem láttunk ilyen pörgettyûs husit.
Igazad van, nekem nem ízlene, mert én a belsõséget nem szeretem icon_cry.gif , de a párom igen icon_biggrin.gif
Köszi

# 1794
Sziro
Aktív fórumos
Aktív fórumos
375 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#79155 Üzenet linkje2008-08-28 22:40:59 

Yvett írta:
DE MI VAN AZ ÉN SÜTIMMEL!!! HÁT MÁR SOSE TUDOM MEG MIT ETTEM?

Kedves Yvett!
Mi is kaptunk ilyen sütit, az alja fahéjas tejbegríz, rajta vaniliakrém, a tetején tejszínhab, nagyon fincsi. Direkt megkérdeztem a nevét, sajnos nem nagyon értettük, kétszer is rákérdeztem és még mindig nem értettem, de valami hasonló szót mormolt a felszolgáló, mint ha "kapoféra" vagy ehhez hasonló szó lett volna, az is lehet, hogy csak én hallottam így icon_redface.gif . Szerintem Ágnitól kellene megkérdezni, õ biztos tudja icon_biggrin.gif

# 1795
Yvett
Aktív fórumos
Aktív fórumos
130 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#80215 Üzenet linkje2008-09-06 21:36:42 

sziro írta:
Yvett írta:
DE MI VAN AZ ÉN SÜTIMMEL!!! HÁT MÁR SOSE TUDOM MEG MIT ETTEM?

Kedves Yvett!
Mi is kaptunk ilyen sütit, az alja fahéjas tejbegríz, rajta vaniliakrém, a tetején tejszínhab, nagyon fincsi. Direkt megkérdeztem a nevét, sajnos nem nagyon értettük, kétszer is rákérdeztem és még mindig nem értettem, de valami hasonló szót mormolt a felszolgáló, mint ha "kapoféra" vagy ehhez hasonló szó lett volna, az is lehet, hogy csak én hallottam így icon_redface.gif . Szerintem Ágnitól kellene megkérdezni, õ biztos tudja icon_biggrin.gif

Szia!
Az alja nekünk inkább a cérnametéltre emlékeztetett, de a többi stimmel. icon_smile.gif Remélem Ágni olvasgatja az oldalt, és megszán egyszer icon_smile.gif

# 1796
H.apci
Törzstag
Törzstag
2675 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#83259 Üzenet linkje2008-10-17 13:24:30 

Tegyük félre az előítéleteket!

Grillcsirke; imádom, sokszor csinálom is otthon grillsütőben és néha f@szénen is, no de pláne van hozzá egy saját összeállítású zöldfűszer-keverékem icon_wink.gif icon_redface.gif , amivel különösen ízletes. Ha úton vagyunk, kerülöm, mert hát eszem éppen eleget otthon is, s nem éppen egy „tájjellegű” étel. icon_rolleyes.gif

Egyszer régen Hollandiában jártunk úgy, hogy (miután abban az időben szóba sem jöhetett az anyagiak miatt, hogy beüljünk valahova ebédelni icon_rolleyes.gif ) betévedtünk egy grillcsirkére szakosodott gyorsbüfé-lánc egyik talpalójába, ahol még nekünk is megfizethető áron kínálták a grillcsirkét. Kértünk egy felet… Azóta is emlegetjük… icon_eek.gif Nem tudom, mit csináltak vele icon_confused.gif , de valami eszméletlen jóízű és omlós volt. icon_smile.gif

Most ugyanígy jártunk Görögországban. Láttam én már sokszor a f@szénen sült csirkét, de elvből elmentünk mindig mellette. Mani elbűvölt bennünket, nem is foglalkoztunk az ebéddel. Aztán Areopoliban az utcán sétálva megcsapta az orrunkat az illat! Benéztem a csehóba, s nem lettem valami vidám; suvlaki és grillcsirke volt a grill-választék. icon_eek.gif Éhesek voltunk, nem volt kedvünk emiatt bolyongani, suvlakit ettünk már eleget, hát legyen a csirke; mi történhet, egyszer kibírjuk. Kellemes volt a környezet, ez is csábított maradásra.

Nem kezdek el áradozni, pedig lenne rá okom… Nagyon finom volt, és valamiért más, mint amit megszoktunk. Kellemesen fűszerezett, tűzforró, omlósan vajpuha, szaftos, ropogósra sült bőrrel, gusztusosan tálalva. Most már sajnálom, hogy a feltálalt ételt nem fényképeztem le icon_redface.gif , de hát nem gondoltam, hogy egy egyszerű grillcsirkét utólag emlegetni fogok.

Most sajnálom, hogy tavaly Litohoroban kihagytam – ugyancsak elvi okokból - egy szuper grillesnél (ld. legutóbb: #79093 - ezen az oldalon kicsit feljebb!) a csirkét.

Csak ismételni tudom önmagam: Tegyük félre az előítéleteket! icon_wink.gif icon_razz.gif

# 1797
Papamaci
Törzstag
Törzstag
647 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#83693 Üzenet linkje2008-10-24 12:37:03 

icon_question.gif Sziasztok szeretnék érdeklödni töletek. Már harmadszor voltam Thassoson Skala potamiban söt laktam is ott de a mai napig nem jöttem rá hogy mi lehet ez elöételként hozzák ki piritos kenyérel.NAgyon finom valami krémes nem vaj de ahoz hasonló és nagyon finom.Aki tudja miröl beszélek megirná a nevét vagy estleg a receptjét elöre is köszi icon_lol.gif
# 1798
Zsf
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
30 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#86314 Üzenet linkje2008-12-07 12:35:35 

Tudja valaki lehet-e kapni Pesten Mythost?
# 1799
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#86315 Üzenet linkje2008-12-07 12:44:45 

icon_wink.gif nem hinném, de jó kezdeményezés lenne.
Vagy egy Peulanernek is örülsz? icon_wink.gif legközeleb...?

# 1800
Szepeva
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
494 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#86316 Üzenet linkje2008-12-07 13:58:37 

Sziasztok!
Hátha nem ismeritek az Apollon görög csemege nevű bolt. 1054. Bp. Alkotmány u. 16.
Tel: 374-0547
Nyitva: Hétfőtől péntekig 10-18 óráig.
Persze azt nem tudom, hogy sört árul-e, de pl. Metaxa, Ouzo, görög borok, sajtok, bogyók és olivaolaj van a kínálatában.
Éva

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
<   1 2 3 ... 119 120 121 ... 139 140 141   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu