Szia Woody!Mi most pénteken indulunk Toloba, ha írnál egy-két dologról ami érdekes lehet (pl.árak, éttermek,strand,fakultatív,búvárkodás stb) számunkra, azt szivesen vennénk.Úgy látom ti busszal voltatok.Nektek meddig tartott az út?Köszi cSABA
Jó Nektek, elõre is jó nyaralást kívánok. Jó idõtök lesz az biztos. Napközben nekünk 25-én 40 fok este 28. Éjfél után elviselhetõ.
Mi az Apollonnal mentünk. A busszal, sofõrökkel semmi gond nem volt. Oda 23 óra vissza 24 óra volt az út. Macedónia az idõfaktor. Ott a két határ határozza meg az út hosszát.
Idegenvezetõ (Apollonos) Mártika gáz. Csak azAthéni fakra kíséri el a delikvenseket, ott pedig egy fénymásolt papírra bízza a sorsukat. Mi nem voltunk, de beszéltünk olyanokkal akik voltak. Befizettek több belépõt ott, de a felét nem találták meg a fénymásolat után...
Ha tehetitek a Culture Travellal menjetek fakra. A lányok rendesek és készségesek.
Kaja:
Taverna amit ajánlok:
Tsiros:
gyros császár 2 eu.
tzatziki császár 3 eu.
Arcadia:
Minden finom, jók az árak, kiszolgálás szuper, asztalok 2m-re a víztõl...
Santa Maria:
Kaja tuti, ásványvizet kérés nélkül hozzák, fizetni nem kell (mármint az ásványvízért), szép környezet, teraszon a tengerparton.
Panoráma:
Kiszolgálás nincs a topon, kissé drágább, de akkora polipot kaptam (15 eu), hogy megíjedtem tõle....
Christina Hotel melletti kis gyroszos:
nagyon finom a gyros és elvitelre is készítenek.
Árak:
1.5 l cola 1.5-1.8 eu.
1.5 l ásványvíz 0.5-1 eu. érdemes összehasonlítani az árakat a boltokban.
6*1.5 l. pakk - ásványvíz 1.8 eu.
fagyi (bomba jó) 1.5 eu.
Strand:
Mi a homokos nagy strandnál voltunk, az tuti. A keskenyebb rész sem rossz.
Fak.:
Mi hajóval (Culture-nél befizetve) Hydrán voltunk. 3 órás út kicsit sok, de Hydra varázslatos. Nincs autó, motor forgalom, csak szamár és ló.
BBQ: elég gyenge. Búvárkodásnál csak halakat lehet látni, kagyló nincs. Nagyon köves, csak vízicipõvel. Az elsõ hely ahol kiköt semmi különös, a második kicsivel jobb....A kaja finom. Szerintem ez a fak kihagyható, de izlések és pofonok.....
Búvárkodás:
A strandnál beljebb, kb 2-4 m-es vízben kagylókat lehet.
Köszönöm Woody, remélem hogy nekünk is kellemesen fog telni a nyaralás!
Mi kocsival megyünk, én úgy számoltam 20-22 óra alatt leérhetünk, de még beterveztünk egy Eviai kitérõt, Edipsora.Attól függ, hogy tudunk haladni. Köszönöm az információt,Üdv
... elfelejtettem, hogy mindenképpen menjetek el Nafplionba és menjetek fel a Palamidi várba. 920 lépcsõ, vigyetek vizet, mert húzós, de a látvány és a vár kárpótol.
Melyik apartmanba mentek?
Sziasztok. Jo utat kivanok! Amennyiben esetleg keson erkeztek legyetek szivesek felhivni minket , hogy ne aggodjunk miattatok... a szamomat megkaptatok a Grand Tourstol... Agi
Szia. Kellemes ido lesz... asvanyvizet csak annyit hozzal ami az utra kell a buszon elvileg nem szallithato rekeszes, folias (stb) viz...masreszt itt is olcso hatos kiszerelesben... Agi