Kréta
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kréta
Hozzászóló Üzenet
# 3466
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#79525 Üzenet linkje2008-09-01 13:19:22 

gabako, válasz priviben
# 3467
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Lindus
Aktív fórumos
Aktív fórumos
75 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#79536 Üzenet linkje2008-09-01 15:13:17 

Üdvözlet mindenkinek Krétáról. Már egy hete itt vagyunk és még egy hét van hátra. Nagyon szép minden. Dél Kréta imádóknak üzenem, jártunk Irapetrában valami csoda volt. Ott ettük a legfinomabb halat, egy kis helyi tavernában. Spinalonga is csodálatos, meg persze minden. 5 napot kirándultunk, most jön a pihenés, megszekítva egy santorinis kirucanással. A víz nagyon kellemes élvezet minden perc amit itt töltünk. Még mindig sok a turista a szigeten, van élet....
# 3468
Böby77
Aktív fórumos
Aktív fórumos
130 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#79544 Üzenet linkje2008-09-01 17:12:28 

Szia Haspók!

Mi valószinü utazási irodával mennénk,nagyon jó volt a beszámolód gratula,tényleg szép helyeken jártatók.

Szia Macsosz!
Nagyon köszi várni fogom a te beszámolódat is.

Továbbiakban is nagyon köszönöm mindenkinek az ötleteket ,merre kivel utazunk Krétára.

Üdv mindenkinek:
Böby

# 3469
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#79553 Üzenet linkje2008-09-01 18:42:53 

Sziasztok! icon_biggrin.gif

Nagyon köszönöm mindannyiótoknak a rengeteg dicséretet! icon_smile.gif Teljesen meg vagyok hatva - tényleg! Meg egy kicsit olyan zavarbaejtõen jó érzés is... icon_redface.gif Nem gondoltam volna, hogy ennyire tetszeni fog, de örülök, hogy így lett, bõven megérte a meló vele... icon_smile.gif

# 3470
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#79555 Üzenet linkje2008-09-01 18:50:24  Re:

zsebkuty írta:

Off:a férfi igaz,hogy nem tudna ennyit irni,de azt a sok km-t levezetni,nem semmi teljesitmény...neki is gratula!Nálunk/nekem nõnek/van csak kocsiból jogsija... icon_cry.gif

Köszönjük, átadom majd! icon_smile.gif

Néha én is vezettem, és olyankor nagyon élveztem az utakat. icon_smile.gif (Igaz, hogy többnyire inkább navigáltam meg fényképeztem.)

# 3471
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#79557 Üzenet linkje2008-09-01 19:13:16  Re:

zsebkuty írta:
mindennel együtt ez a túra kettõtöknek összesen mennyibe került/repülõstõl-mindenestõl?

Elvileg ki lehet matekozni, az utolsó oldalon minden adat megvan hozzá (a repjegy kivételével). icon_wink.gif

Komolyabban: nem szívesen írnám le ide konkrétan a mi végösszegünket, mert sokkal olcsóbban is ki lehetett volna hozni ezt az utat, és nem akarom, hogy megtévesztõ legyen.

Miért mondom ezt?
1) Mi eleve késõn kaptunk észbe, és a repülõjegy vásárlásánál így már buktunk egy jelentõs összeget. Január-február körül már érdemes megvenni, mi április végén vettük.
2) Nekünk nem volt más lehetõségünk, ezért mentünk augusztusban, de ez a legrosszabb idõszak. Aki teheti, az menjen bármikor máskor, csak ne ebben a hónapban! Ez eleve min. kb. -30%-ot jelent a szállás és az autóbérlés költségeibõl! (Elég nagyon pl. a jún-i és aug-i árak között a különbségek, néztem annak idején.)
3) A körutak napján dupla szállásköltségünk volt, ez is a fõszezon miatt volt így, de amúgy tök pénzkidobás... csak mivel nem voltunk még ott soha, és azt olvastam sok helyen, hogy az augusztusi fõ idõszakban sok helyen nem lehet szállást találni, nem mertem úgy nekiindulni, hogy mindig ott alszunk, ahol épp ránkesteledik. De most már bátrabban mennék - és ugye nem augusztusban - , és nem fizetnék dupla szállásköltséget. Valszeg szállást sem foglalnék elõre, szerintem - fõleg ezeken a kevésbé turistalátogatott részeken - a többi hónapokban utánad dobják a szállásokat, hiszen még most is volt, hogy reménykedve kérdezték, hogy kell-e szoba.
4) Érdemes szerintem négyesben menni (talán egy nagyobb kocsival): az összes autós költség rögtön felezõdik.
5) Meg nem árt figyelni az utolsó napokban, hogy a nagy eufóriában (végre benzinkút... icon_razz.gif) az ember ne tankolja fullra a kocsit, mikor már nem tudja elautózni úgy sem... icon_smile.gif

De ha ennek ellenére még mindig érdekel, akkor majd este elõkotrom a számokat, és beírom a pontos összeget, de az szerintem erõsen túlzó lesz a fentiek miatt. Biztos vagyok abban, hogyha legközelebb megyünk, akkor vagy õsszel, vagy tavasszal fogunk menni, és sokkal kevesebbõl hozzuk majd ki.

# 3472
Macsosz
Törzstag
Törzstag
682 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#79573 Üzenet linkje2008-09-01 22:20:00  Válasz a #79553. hsz-ra Előzmény #79553

icon_biggrin.gif Szia Haspók icon_biggrin.gif
Jöhet a könyv icon_exclaim.gif icon_wink.gif

23 nap múlva indulunk mi is a nyomdokaitokban icon_razz.gif
Az utikönyvünk már megvan,egy Haspók nevû szerzõtõl icon_wink.gif

Köszönöm az élményt icon_biggrin.gif

Macsosz

# 3473
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#79576 Üzenet linkje2008-09-01 22:44:39  Válasz a #79573. hsz-ra Előzmény #79573

Örülök, hogy tetszett! icon_smile.gif

(Hm, lassan fontolgatom a pályamódosítást: még az utazás elõtt az útikönyvben nézegettem a szerzõk képeit meg életrajzát, és arra gondoltam, hogy milyen jó lehet nekik, az a munkájuk, hogy utaznak, minden szállás- és kajahelyet kipróbálnak, minden strandot megnéznek... aztán láttam, hogy eredetileg mind újságírók, vagy ilyesmi foglalkozásuk van, akkor kicsit elszontyolodtam, hogy most már késõ. De most új reményt ébresztetek bennem! icon_lol.gif )

# 3474
Zsebkuty
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1375 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#79645 Üzenet linkje2008-09-02 13:11:53  Válasz a #79557. hsz-ra Előzmény #79557

icon_idea.gif SZIA HASPÓK!!!Gondoltam,hogy nem irsz konkrét összeget,NEM is kell ám,sejtem én icon_wink.gif
# 3475
Macsosz
Törzstag
Törzstag
682 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#79663 Üzenet linkje2008-09-02 15:46:24 

Szia Haspók icon_biggrin.gif

A beszámolódat term.kinyomtatom útmutatónak icon_exclaim.gif
De szeretnék rákérdezni arra az utikönyvre,melyre többször
hivatkoztál.(egy nagyobb bevásárló központból)És térkép is van benne?
Amit a neten találok,nagyon gyenge icon_exclaim.gif (térkép)
Vagy én vagyok béna icon_redface.gif és nem jó helyen keresem?

Üdv,Macsosz

# 3476
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#79686 Üzenet linkje2008-09-02 19:43:43  Válasz a #79645. hsz-ra Előzmény #79645

Szia Zsebkuty! icon_smile.gif

Nincs ebben titok, hiszen mint már mondtam, mindent leírtam amúgyis az utolsó oldalon, de akkor itt most összeadom:

A fenti feltételezésekkel élve (nem augusztusban, 4-en ülnek a kocsiban, idõben /7-8 hónappal elõre!/ vett repülõjegy, nincs plusz szállás és tankolás) így néz ki az összeg 2 fõre 2 hétre:

Repülõ: 230 EUR ~ 55 000 Ft
Szállás: 384 EUR ~ 92 000 Ft
Autóbérlés: 150 EUR ~ 36 000 Ft
Tankolás és parkolódíjak: 100 EUR ~ 24 000 Ft
Biztosítás: 100 EUR ~ 24 000 Ft
Belépõk: 124 EUR ~ 30 000 Ft
Kaja: 842 EUR ~ 202 000 Ft
Ez összesen: 1930 EUR ~ 463 000 Ft ,ami 116 000 Ft/fõ/hét minden költséggel együtt.

Ez szerintem nagyon korrekt ár, és mégis bõven tartalmaz minden szükséges költséget, ráadásul nem a minimális szinten:
- az egyik legdrágább utasbiztosítást kötöttük
- a kaján egyáltalán nem spóroltunk, úgyhogy ennyibõl tuti, h mindenki kijön: pl. sokszor kettesével ittuk a 2,5 EUR-os narancsleveket, ami egy étkezésnél máris +10 EUR…
- a kocsi nem egy 0,8-as Matiz volt, hanem egy 1,3-mas Punto

Ami ezt az árat megdrágítja:
- Ha a repjegyet késõn veszed: 230 EUR ~ 55 000 Ft
- 4 helyett 2 ül a kocsiban: 250 EUR ~ 60 000 Ft
- Ha fõszezonban mész: 164 EUR (szállás) + 126 EUR (kocsi) együtt ~ 70 000 Ft
- Plusz szállások: 70 EUR ~ 17 000 Ft
- Plusz tankolás: 25 EUR ~ 6000 Ft
Ezek összesen: 865 EUR ~ 208 000 Ft

Ha még ezt is mind hozzáadod a fentihez, akkor összesen: 2795 EUR ~ 671 000 Ft, ami 168 000 Ft/fõ/hét.

(Ezenkívül egyszer fizettünk 8 EUR-t a napágyakért Vain és vettünk néhány ajándékot, könyvet, CD-t... de ez már olyan egyéni, hogy nem akarom hozzáadni, sztem nem sokan vesznek pl. régészeti könyveket. icon_wink.gif )

# 3477
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#79689 Üzenet linkje2008-09-02 19:56:04  Válasz a #79663. hsz-ra Előzmény #79663

Szia Macsosz! icon_biggrin.gif

A térképet vettük egy Tescóban, nem az útkikönyvet, tök véletlenül láttam meg, és nem bírtam neki ellenállni. icon_smile.gif

(Viszont Lentas környékén jobban jártunk volna, ha nem ezt a térképet nézzük, hanem azt, amit a netrõl nyomtattam. Én ugyanis találtam egy elég jót a neten, ha hazaérek, akkor elõkotrom Neked a linket /remélem, megtalálom... de ha nem, átküldöm mailben, ha kell.../.)

Az útikönyv a Lonely Planet sorozatból van. Szerintem ez a legjobb, bár a magyar kiadás kicsit le van maradva, az árak kb. 0,5-1 EUR-ral magasabbak a valóságban. Külön Krétájuk nincsen, "Görög szigetek" a címe, de legalább legközelebb is jól fog jönni! icon_wink.gif

# 3478
Macsosz
Törzstag
Törzstag
682 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#79696 Üzenet linkje2008-09-02 20:21:48  Válasz a #79689. hsz-ra Előzmény #79689

Szia Haspók icon_biggrin.gif
Nagyon megköszönném a térkép linket,ha megvan icon_smile.gif
Az utikönyv mindennképp jól jönne,mert úgy vettem ki,h.
sok infó van a látnivalókról.Én is szeretem tudni,mi is az,amit esetleg
ámúlva nézek icon_exclaim.gif
Üdv,Macsosz

# 3479
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#79709 Üzenet linkje2008-09-02 21:43:15  Válasz a #79696. hsz-ra Előzmény #79696

Macsosz,

ez az a térkép:

https://66.29.86.75/crete-maps/Crete-eot.png

Én négy db A4-es lapra daraboltam fel ezt a képet, úgy, hogy ahova egy nap megyünk, az egy oldalon követhetõ legyen, ne kelljen összeillesztgetni útközben a lapokat. Bõven elég ez a térkép, ennél nagyobb felbontásúra nincs szükség, ezzel mindenhova el tudtok menni. (Ahogy elnézem, a számunkra elfelejthetetlen Azogiras falucska ugyan nem szerepel rajta Balosnál a szörnyû földúttal, de az szerintem jobb is.... icon_biggrin.gif Most realizálom, hogy képesek voltunk egy olyan úton menni, ami eszerint a térkép szerint nem is létezik... jajj.. icon_biggrin.gif)

A kis fehér utak a földutak rajta. Ami más a valóságban, mint a térképen: Xerocambos és Kato Zakros között már nem földút van, hanem remek aszfaltút! (Szerintem nem olyan régen aszfaltozhatták le, mert még minden jelölésben és leírásban földútként szerepel.)

# 3480
Macsosz
Törzstag
Törzstag
682 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#79721 Üzenet linkje2008-09-02 22:32:16  Válasz a #79709. hsz-ra Előzmény #79709

Köszi Haspók icon_biggrin.gif
Pont ilyenre gondoltam icon_exclaim.gif -km-ek,útfajták!
Viszonylag friss netezõ vagyok,de majd kitalálom a nyomtatás módját icon_redface.gif
Hasonló térképpel találkoztam már,de myomtatásban csak szûrke pacák maradtak.-papír,nyomtató,türelem van,úgyhogy lesz ilyen klassz térképem icon_biggrin.gif
Beszámolód nálunk lesz,nehogy olyan úttalan-útra tévedjünk icon_exclaim.gif
Az a kõrakosgató kátyú még így olvasva is megviselt icon_exclaim.gif
Üdv,Macsosz

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kréta
<   1 2 3 ... 231 232 233 ... 505 506 507   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu