Lehet, hogy félreérthetõ voltam? Mi (sajnos) utazási irodával megyünk autó híján. Így "ragaszkodunk" Skala Potamiához.
Ott bérelünk valamit és irány a sziget. Tavaly is így tettünk és ugyan csak egy hetet töltöttünk kint, de mi is rengeteg helyet megnéztük. Mivel korántsem az összeset, így idén visszahúzott a szívünk.
Látom, te is hamarosan indulsz. Neked is jó utat, jó nyaralást!
D.
Bocsi, ezt elnéztem egy kicsit Valakinél olvastam, hogy helyijáratos busszal járták be a szigetet, de már nem emlékszem, hogy milyen eredménnyel. Esetleg ez is lehet egy alternatíva.
Sziasztok!
Jó rég nem jártam már itt, de most végigolvasgattam az elõzõ néhány oldalt. Timba, mi a beszúrt térképrészleten látható Krambousa étterem mögött laktunk, a szállásunk a Hotel Ostria nevû házban volt. Van 4 nagy apartmanja meg talán 8 stúdió. Nagyon kényelmes volt, a tulajok igen rendes népek, nagyon tiszta hely.
Az apt. 72,5 EUR volt egy éjszakára, szerintem 30 euró körül lehet nála a stúdió. Ezért cserébe 2-3 naponta takarítás, friss ropogós fehér ágynemû és törölközõ csere!!!
Kerti grillezés és fedett étkezõhely is van.
Ha érdekel, küldök linket.
A Krambousa éttermet meg feltétlen próbáljátok ki, ha Skala Potamiában lesztek.
Mindenkinek köszönöm a rengeteg információt!! Most már biztos hogy pénteken reggel indulunk, este tranzitszálás,reggel pihenten tovább, Thassosra. Szeretnénk délután 2-körül érkezni hogy legyen idõ körülnézni.
Kedves Mia elolvastam az útleírásod,nagyon tetszett, ezek alapján Limenas is jó hely, ugye a komp is odamegy??
Doro örülök hogy figyeled az eseményeket,egy hete még én sem gondoltam hogy útra kelek. Mi 6-17.-ig leszünk a szigeten,valahol össze is futhatunk.
HJudit köszönöm a címet.
Kedves Josza!
Mindent megnézünk!! Nagyon örülök hogy mehetek,remélem nálatok is jó hírek vannak!!!
Keramotiból gondoltuk a kompozást, és megnéznénk Limenasban a szállást, aztán tovább... és próbálunk megfelelõ helyet keresni, hát ami megtetszik vagy elsõ látásra beleszeretünk, ott mégállunk, így találtam meg annak idején Lefkadát is,az is szerelem volt elsõ látásra!
Ez is szerelem lesz elsõ látásra, ne aggódj. Az idõ kérdéses ilyenkor (is), de nagy valószínûséggel napközben forróság, este 8 után egyre hûlõ idõtök lesz, hosszú cuccot estére vigyetek. Ha autóval vagytok, tényleg mindenhol jó a szállás, egyébként meg Sk. Prinoutól kelet felé egészen körbe Sk. Mariesig (Sk. Marion) mondanám, így viszont a maradék nyugati rész is szóba jöhet, úgysem maradtok helyben. Valaki írt itt anno egy nagyon kultúrált családi kempingrõl is, az pl. valahol a Ny-i oldalon volt, mindjárt utána nézek, de ha apartman, akkor csak a csillagos ég a határ - meg persze a sziget
Thassos egyébként nagyon különbözik a többi görög szigettõl, például többek között abban, hogy iható a víz, és rengeteg forrás van, így soha nem maradtok éltetõ nedû nélkül, mindenfelé találkoztok egy slag-véggel, amibõl hûsíthetitek magatok alkalomadtán.
Köszönöm Kónyu, mindent megteszünk hogy jó legyen, most olvasom a leírásokat, délután nyomtatom.
A képeid nagyon szépek, ha csak a fele igaz már jó, azért mégsem Makrigialos.. az valahogy tüske, nagyon kell nekünk most egy kis varázslat is.
Örülök, hogy végül sikerül visszamennetek Görögországba, s éppen Thassosra...:) Emlékszem, amikor a beszámolóm kapcsán beszélgettünk errõl. Biztosan nem fogsz csalódni. Nagyon szép élményeket kívánok.
Köszi Mindenkinek a bíztatást, Jana már a kocsit bûvöli, én meg még el sem hiszem hogy megyek,van egy fura kérdésem szeptemberben még ordítanak a kabócák??? úgy szeretem halgatni õket!! Mindíg pozitív vagyok, másképpen nem is lehetne bírni a ránk nehezedõ nyomást, most megyek és kieresztem a gõzt!!
www.ostria-thasos.gr
nem tévedés, egy s-sel írják a címben.......
Timba, a kabócák - legalábbis nyáron - reggel 9 körül kelnek. Addig csendben vannak, utána viszont elég hangosak.
A szállásunkról reggelente inkább a tenger hullámzását lehetett hallani, ugye, elég rossz elképzelni, hogy fekszel az ágyban, ébredezel és ilyen neszek vannak ?
Egy dolog viszont eszembe jutott a rovarokról. A sziget egyik fõ kereskedelmi cikke a fenyõméz. Egyik szállásadónk elmondása szerint szeptember a fõ szezon a méheknek, akkor gyûjtik az alapanyagot a mézhez. Ez nem tudom, jelent-e gondot majd - mármint a sok méhecske, talán, aki õsszel járt ott, megírja.