hali macsosz...szerintem a heraklioni reptéren kapható ingyentérkép tökéletes megoldás... ott van százával, hátulján egy csúszdapark reklám. Nekünk legalább is tökéletes volt.
Mi a Tescoba vettünk Kréta térképet,igaz még a nyár elején.
"Summer-Maps"sorozatba 1:140000 felbontású 2007 kiadás 690ft volt
Szerintünk nagyon tökéletes,minden templom, kolostor, múzeum,kilátók és fürdõhelyek ,települések közötti távolság,sõt pirossal jelölve a kimelt látnivaló
Azért csak csökken már a napok száma és hamorosan repülünk mi is
Szia Macsosz!
Látom már nagyon fogynak a napok az indulásig. Gondolom nagyon kíváncsi vagy hova is fognak elszállásolni. Az irodában nem mondanak semmit?
Mondjuk mi is akkor tudtuk meg amikor felszálltunk a buszra.
Kitartás Nemsokára már ott is lesztek
Sziasztok!
Pár kép tavalyról
[img]https://kepfeltolto.hu/i/?219079&t=img
Mália partjának egy nekem szimpatikus része
[/img]https://kepfeltolto.hu/i/?219080&t=img
valahol Malia és Hersonissos között
[img]https://kepfeltolto.hu/i/?219081&t=img
Kalamaki strandja tavaly október elején Haspók leírása késztetett, hogy elõkeressem. Tavaly csak átfutottunk Matala után megnézni de többet is megér. Majd jövõre [/img]
Sziasztok!
Pár kép tavalyról
Mália partjának egy nekem szimpatikus része
valahol Malia és Hersonissos között
Kalamaki strandja tavaly október elején Haspók leírása késztetett, hogy elõkeressem. Tavaly csak átfutottunk Matala után megnézni de többet is megér. Majd jövõre
Bocsi az elõbbiekért
Benéztem, mert Krétavágyam van... Jaj, ez a Kalamaki... én nem tudom, mi fogott meg annyira benne (a naplementén kívül, ami bámulatosan szép volt...), hiszen végülis nincs ott semmi "extra", csak az a finom homok és a tenger... de azt hiszem, hogy ennyi pont elég.
Kedves Krétások
Mindenkinek köszönöm a térképinfókat
Már biztos nem tévedek el Krétán bár szívesen tenném,
hátha nem kellene hazajönnöm
Sajnos térképgyûjtõ vagyok!Ha hazaértem többször újra
végigjárom az utat és mindent újra átélek-ez kóros
WhiteFrost az irodában bármit kérdezek:"nem tudom"
a válasz -de nem izgulok emiatt.
Tzotya bizony,nagyon fogynak a napok és egyre nehezebb
Vizsgára kéne készülnöm,de nemigen tudok már koncentrálni rá
Gabakó Iraklionból is lesz térképem,feltéve,ha nem görög,mert azt nem értem.Sajnos az angolt sem túl jól
Jaszasz!
Sajnos ma megjöttünk Krétáról. A szívem vérzik, és lehet, hogy egy kis darabja ott is maradt. Sajna hulla vagyok, így most többet nem írok, de kérdésre válaszolok. Kocsibérlés stb.
Judithka
Biztos telve vagytok csodás élményekkel,amit én még 21 napig kicsit irigylek:oops:
Ha újra megszoktad,h.nem morajlik a tenger,elkezdünk bombázni a
kérdéseinkkel:merre jártatok,mit tapasztaltatok?
addig is :üdv itthon,Macsosz
Nagyon kíváncsian várom majd én is, hogy mesélj! Amíg a nyaralás elõtt voltunk, akkor azért ittam mindenkinek a szavát, mert onnan jöttek, ahová én is menni fogok, most meg kb. ugyanúgy várom, hogy vajon Ti merre voltatok, mit láttatok, Nektek hogyan tetszettek ugyanazok a dolgok stb.
....Iraklionból is lesz térképem,feltéve,ha nem görög,mert azt nem értem....
szerintem azt csak megérted, hogy Agios nikolaos meg Heraklion.... (bocsiii ) de egy térképen nem igen szokott más lenni. Amúgy meg azt a térképet KINNT kapod...érted?? KINNT.. és akkor kinnt vagy..mi meg itthon, és addigra már õsz lesz, meg esõ meg hideg...na most neked kell engem magaddal vinni!!!
az autókölcsönzõs térkép is az a fajta, aminek a hátulján a víziparkos kép van, abban van térkép a nagyobb városokról is: Heraklion, Chana, Rethimno, Agios Nikolaos. (He-he, jól jött volna az pl. nekünk Agios Nikolaosban , de persze nem volt a kocsiban, mivel én is ezer térképet gyûjtöttem már be, és úgy gondoltam, hogy kettõ bõven elég ha nálunk van, a többit szépen kitettem a szobában, hogy ne legyünk tele annyi papírral. )
Ja, és Macsosz, tényleg nyugi, úgy van, ahogy Gabako mondja: angolul ki van írva minden, szóval nem kell izgulni. Délen a kisebb, eldugottabb falvakban van egyedül, hogy csak görög nyelvû táblák vannak, de szerintem kenni-vágni fogod egy idõ után az olvasást, legalábbis a "passzív olvasást" biztos: ha tudod, hogy mit keresel, akkor a táblán lévõ 3-4 falunévbõl fogod látni, hogy közte van-e.