Sziasztok!
Tudna valaki segíteni? Az idén augusztusba voltunk már 1x Sartin,oda is találtunk egy kis kitérõvel,ezzel nincs gond. De visszafelé másik irányt ajánlottak és hát,kóvályogtunk 1 órát mire a körgyûrûrõl megtaláltuk a megfelelõ kijáratot a határ felé. Kb. 2 hét múlva ismét van szerencsénk eljutni Sartira,és szeretném megkérdezni,hogy mi a legegyszerûbb útvonal visszafelé.
Elõre is köszönöm!
Tegnap este értünk haza, mondjuk nem Sarti-ban voltunk, hanem a másik oldalon, de az út szempontjából ez nem annyira lényeges. Odafelé éjjel mentünk, elég fárasztó volt, határokon átjutottunk 5-10perc alatt mindenhol. A görög határnál egy kapu volt nyitva, de járkált egy határõr és az uniós rendszámú autókat kivette elõre, de mivel sok a német-osztrák-francia török, ezért ez sem volt egyszerû, itt kb fél órát álltunk.
Ömv mol és bp kutakon álltunk meg, mind jó volt.
hazafelé reggel indultunk, a nappali utazás nem annyira fárasztó, forgalom sem nagyon volt, lehetett menni. Be kell állni egy vendégmunkás konvojba és kész.
A határokon simán átmentünk, kivéve a Macedónokat.
Behajtásnál kell venni "specialt" ami egy utasbiztosítás, 3.5€ /fõ, ha kötöttetek itthon utasbiztosítást akkor azt kell bemutatni, persze õk nem kérik, csak erõsködnek h köss ott. nálunk nem volt ott maga a biztosítási papír, 4-en voltunk, így 14€. makedónok kilépõ oldalán a határõr kérte tõlünk a magyar nemzetközi jogosítványt, ami persze nem kell már, de "nagy problem" ha nincsen, fizetni kell 200€ bírságot, persze olcsóbban is megoldható,egyik útlevelet visszaadta, 20€-t kért bele és elengedett, persze nem kötelezõ, de ajánlott, ha az ember nem akar szervízbe menni ajtókárpitot visszarakatni.
szóval senki ne számolja ki a hazafelé elegendõ eurót, hátha kell bármire.
Ez most valami másik figura lehet,majd tartalékolok eurót egyéb címszó alatt! Nem valtottam macedon dénárt,lehet euróban is fizetni a pályadíjat, vagy váltsak, de hol?
Azt jelenti, hogy a szófiai elkerülõt leszámítva (ami szerintem nem olyan gázos) tükörsima aszfalton tudsz közlekedni! Nemrég csinálták meg az utakat. EU tagok, nincs várakozás a határon, nem kérnek el pénzt mondvacsinált okokkal, csak az 5 euros útdíjat a határon!
Szerintem csak a történetek miatt ne változtass az útvonaladon. Az más kérdés, ha Thassos-ra arrafelé szeretnél menni, lehet, hogy közelebb van, bár én nem tenném. Azért a bolgár rendõrökben sem kell annyira megbízni. Ezek a dolgok teljesen emberfüggõek, nem lehet általánosítani. Nekem ez lesz a kilencedik autós görög nyaralásom, komoly gond sosem volt sem Macedónia, sem Bulgária felé. Néhányszor szemétkedtek a határõrök vagy a rendõrök, hazudoztak össze-vissza, hogy ilyen díj, meg olyan díj, de végül mindig elengedtek. Ezek ilyen országok, sajnos mi is ilyenek vagyunk a nyugatiak szemében. Az utóbbi pár évben háromszor állítottak meg, mindháromszor jogosan, gyorshajtás miatt, ebbõl kétszer megbüntettek, egyszer elengedtek. Tehát az esetek nagy többségében jogos a büntetés, csak ezt egyeseknek nehéz beismerni. Amúgy próbáljatok meg Ausztriában vagy Svájcban szabálytalankodni, ezerszer keményebb lesz a rendõr, mint a Szerbeknél vagy Macedónoknál.
SZiasztok!
Minden útnak indulónak aki a közel,s távol jövõben kíván utazni,baleset és bosszúságoktól mentes utazást kívánunk!!!!Mi holnap este indulunk Stavroba remélem semmi gondunk nem lesz az úton sem a Szerbeknél,sem a Mecedónoknál!! Irány Görögország!!!!!!!!!!!!