Sziasztok
beleszólhatok
Mi tavaszra direkt csak körutat szervezünk,hogy ne is legyen idõnk fürdésre gondolni se
Itthon így járunk kiránduni még "vizes helyekre" is.
Tavasz,õsz a kultúráé A nyár a strandolásé A tél a téliálomé
és készülõdés a többi évszakra
Macsosz
Sajnos én csak nyár elején tudok a munkám miatt szabira menni
Ami jó a korai nyárban, hogy nem olyan drága és még nincs annyi turista
És annak idején tényleg nagyon szép zöld volt a sziget
Igen, énnekem pl. ez volt az egyik szempont, amikor Krétát válaszottam, hogy ez annyira délre van, hogy egyszerûen nem lehet rossz idõ. Én egy alkattól fogva peches ember vagyok, aki augusztusban is vonzza az esõt és a rossz idõt... számos nyári példa támasztja ezt alá, és a barátok már jól meggondolják, hogy jöjjenek-e velem nyaralni... Na ezt idén ki akartam zárni, és sikerült is.
Szóval a tavasz miatt ezért parázok egy kicsit....
Macsosz, mi is körutazást terveznénk, illetve ha visszamennénk Krétára, akkor pl. a Samaria érdekelne elsõsorban, amihez direkt jó, ha nincs túl meleg. Meg kíváncsi lennék arra is, hogy a fõszezonon kívül milyen ez a hely. Szerintem egészen más lehet, biztos sok minden még zárva van, vannak olyan részek, ahol nincs ember rajtunk kívül. Teljesen más hangulata lehet.
WhiteFrost, Te nem is tudod, hogy én hogy irigyellek Téged a kora nyári szabi miatt! Mi meg csak augusztusban tudunk, nekem meg az a bajom... Féltem is Krétától is egy kicsit, hogy milyen lesz, mert mindenhol azt írták, hogy ilyenkor minden helyet ellepnek a turisták... meg hát szívás, hogy minden többe kerül. Már most elkezdtem kitotózni, hogy hogyan tudnánk jövõre esetleg tavasszal menni... egy hétnél többrõl nem is álmodozom, de az végülis csak 5 munkanap, és talán pont elég lenne az idén kimaradt részekre...
Ha csak írni kell,nincs gond van egy kis idõ gondolkodni,szavakat keresni
De spontán beszélgetés kissé lassabban megy.4-5 éve nem használom a nyelvet és rengeteg szót felejtettem Gyakran elõkerül a szótár is.
De sejtem,hogy a krétaiak sem perfektek.
A beszámolókban kifejezetten kedvelem a "kézzel-lábbal kommunikálós"
részeket -megnyugtatnak
Macsosz
Meg is nyugodhatsz - és különben is, úgysem fognak hagyni szóhoz jutni. Az volt vicces, mikor kiléptünk a reptéren az ajtón, ráköszöntem a mi Tonynkra (az autókölcsönzõs ), és még egyetlen kukkot sem szólaltunk meg az üdvözlésen kívül, és azzal nyitott, hogy húú, milyen jól beszélünk angolul. Ebbõl az következik, hogyha már köszönni tudsz, akkor remekül el fogtok társalogni. Köszönni meg bárhogy lehet.
Haspók!
Nem panaszkodni akartam ezzel a kora nyári szabival, csak két 10 év körüli gyerekkel elég macerás, nyáron meg mikor mindenki nyaral én dolgozom. A következõ szabim októberben lesz, de idén már nincs több Kréta
sajna
Macsosz, mi is körutazást terveznénk, illetve ha visszamennénk Krétára, akkor pl. a Samaria érdekelne elsõsorban, amihez direkt jó, ha nincs túl meleg...
arra azért vigyázz, mert beleszaladhatsz. azt olvastam, hogy tavasszal le szokták zárni, mert elönti a víz az esõzések miatt...persze gondolom ez sem általános
Anno mikor mi voltunk május elején tényleg le volt zárva az esõzések miatt, szerettünk volna végig menni a szurdokon de az idõjárás nem engedte
majd legközelebb gondoltuk de már csak akkor ha a gyerekek is kibirják