Nem változtatok az útirányon,csak elgondolkodtam rajta, ezeket az utakat már mi is bejártuk sokszor,de kocsival 3-éve jártunk erre. Tomi szerintem Veletek találkozunk a tranzitszálláson.
Bocsika jó utat, vigyázzatok magatokra, Anikónak üdv, és irány Görögország.
Mi most voltunk 5. alkalommal Görögországban, eddig az összes gondunk max. a várakozási idõ volt, ez is azért, mert kifogtuk a török munkások visszautazását. Sem a szerbeknél, sem a macedonoknál nem állítottak meg és nem kértek + okmányokat. Most a macedonoknál újítják fel a hegyi hidakat, itt találkoztunk a korlátozások miatt rendõrökkel. Sõt a huszas táblába majdnem beleszaladtam, mert láttam igen csak sárgul a fránya lámpa, és akkor intett, hogy menjek gyorsan. Szerintem bármelyik országban összefuthatunk rossz dolgokkal.
Sziasztok!Megtudná vki mondani,hogy 1 éves jogosítvánnyal lehet-e vezetni Szerbiában,Macedoniában,Görögországban?
Szia!
Utána néztem a jogszabálynak. Amennyiben a 18 éves korodat elérted vezethetsz külföldön. Amennyiben nem töltötted be, csak úgy vezethetsz, ha utast nem szállítasz.
A próbajogosítvány még csak törvénytervezet, nem történt meg a bevezetése. Talán jövöre, ha megszavazzák.
Amivel sokan összetévesztik a törvényt, hogy Nemzetközi Jogosítványt csak három év gyakorlattal lehet kapni, de jelen esetben erre nincs szükség.
Összegezve: egészen friss jogosítvánnyal is vezethetsz külföldön, ha betöltötted a 18 évedet. Ha nem töltötted be, akárhány éve szerzted, utassal nem mehetsz külföldre( kivéve honvédség ).
Én azért nem javaslom, ezeket az utakat, csak gyakorlott sofõröknek. De ez csak a saját véleményem.
Üdv: Josza