Szia Nixi! Csak reménykedhetünk, hogy az idõjárás elõrejelzés téved! Szeptemberben még jó idõnek kellene lenni. Mi október elején voltunk Sartin, igaz 4 évvel ezelõtt, de még tudtunk fürdeni és napozni is. Remélem, hogy most nem nagykabátba kell menni.
Hát nekünk végig nagyon meleg volt, a déli napot nem is birtuk, olyankor sziesztáztunk, déltõl 3ig. utána süttettük magunkat. elsõ nap volt felhõ de akkor is nagyon meleg volt. esni egyszer sem esett, meg hát felhõ se volt sosem. ugy, hogy szerintem jó lesz nektek is. ja és a tenger is nagyon jóóóó!
Én nagyon bízom benne,hogy az égiek kegyesek lesznek hozzánk,és megajándékoznak minket még egy kis indián nyárral!
Lassan csomagolni kell!!! Ez azért örömmel tölt el, de gondolom mindenkit aki még ezután utazik!
Jó utat ,és további szép napot kívánok mindenkinek!!!
Mi Sarti Beach Hotelben voltunk 7-en 4+1 fõs apartmanban. Két erkély, egy a tengerre, egy a medencére. És egy 2 fõs stúdióban, ami kicsit szebb volt, jobban felszerelt, kis terasszal, de nem volt olyan kilátás mint az emeleten
Nagyon jó idõnk volt. Eleinte fújt a szél, nagy hullámok voltak, de nem riasztottak el annyira hogy ne a parton legyünk, és a medencébe fürödjünk. Igazából utazás elõtt nagyon rá voltunk izgulva a medencére, hogy milyen jó hogy abban is tudunk majd lubickolni, pláne ha nagy hullámok lesznek, stb. De egész héten bele sem lógattunk a lábunkat, mivel olyan idõnk és tengerpartunk volt... csak utolsó nap usztunk egyet a medencében, hisz nehogy anélkül jöjjünk el hogy nem próbáltuk ki.
Szóval én jövõre is Sarti Beach Hotelbe mennék. Én meg vagyok elégedve. Egyszerû, tiszta. Igazából sok mindenre nem is használtuk, csak néha csendespihenõzni, és éjszaka aludni. És az erkélyen iszogatni, beszélgetni.
Légkondi azt hiszem a mi apartmanunkba nem volt, de pont nem is volt rá szükség. Lepedõvel takaróztunk (azt adtak, de volt valami pokróc is a szekrényben), napközben meleg volt, de estére már lehûlt annyira hogy megfelelõ hõmérsékletben tudjunk aludni.
Sok a német "táborozó" fiatal, de igazából õk sem zavartak.
Szia Kristi!
De jó Nektek, hogy ismét utazhattok. Nálunk többféle katasztrófa is történt, mióta visszajöttünk Santoriniról, úgy hogy idén már mi nem tudunk menni, pedig terveztük. Lehet, hogy talán szilveszterre ki tudunk menni Stavrosba, de ez még nagyon képlékeny. Eddig már háromszor töltöttük ott a szilvesztert. Mindig nagyon jól éreztük magunkat.
Nem kell félni az idõ miatt ilyenkor a legszebbek a fények, még meleg a tenger, nincs tumultus. Mi ezért szoktunk inkább elõ és utószezonban utazni. Az anyagi vonzata másodlagos. Sartiban mi is hat éve októberben voltunk és csodás volt. Sose felejtjük el, hogy a hazafelé felszálltunk a buszra egy pólóban, meg shortban. 32 fok meleg volt. A macedon szerb határon meg esett a hó. A határõrök kucsmában, nagykabátban voltak. (azt hittük megõrültek). Mikor füttyentés céljából megállt a busz mindeki megrohanta a csomagtartót a meleg holmikért.
Ha van még öszvéres kirándulás ne hagyjátok ki!
Mi annak idején motorral jártuk körbe a félszigetet Neos Marmarasig és ezt ajánlom Nektek is. Nem is jó 40 fokban kirándulni. Néztem a meteorológiát, amit feltettél, tök jó idõtök lesz.
Nagy szeretettel kívánok nektek jó utat, jó kikapcsolódást és szép emlékeket adó nyaralást(õszölést).
Üdv: Josza és Cilla
Sziasztok!
Tegnap érkeztünk meg Sartiról! Nagyon jól éreztük magunkat.Az idõ nagyon jó volt.A Paris házban szálltunk meg ami nagyon szépen van berendezve.Nekünk szerencsénk volt mert megkaptuk a 4 személyes apartmant, holott csak ketten voltunk, így aztán volt helyünk és volt mindenünk.Az erkélyünk ugyan nem a tengerre nézett, hanem az udvarra de így nem volt annyira meleg a szobában.Amúgy az ófaluban voltunk, aminek egyfajta hangulatot ad az ott élõ emberek hétköznapi tevékenységei.Ahogy esténként kiültek az idõsebb asszonyok a ház elé és együtt kötögettek horgolgattak és közben jókat beszélgettek.Lelkesen és mosolyogva köszöntek vissza, ha görögül üdvözöltem õket.
A tengerrõl csak annyit, hogy szép tiszta a víz.Mi inkább elmentünk mindig a beach felé strandolni, mert ott lassan mélyült.Viszont a hullámok cseppet sem zavartak.Sõt! Én kifejezetten élveztem.Matraccal pedig külön élmény.Itthon sokan fizetnek ezért különbözõ élménymedencékben, itt viszont a természet adománya ez is és én ki is használtam.
A kajálásról különösebben nincs mit írni.Ettük a gyrost mindenhogy meg a több helyi ételt.Bár a sokak által dícsért Relax nevû hely, hát.... mit is mondjak.... nem egy nagy szám.Szerintem a minõség nincs arányban az árral.Úgyhogy nagyon nem is erõltettük ezt a dolgot.Amúgy meg inkább a Sithon iroda ajnározza ezt a helyet, gondolom leszerzõdtek.Amúgy maga az iroda és az idegenvezetõk sem azok a megtestesült készség.Legalábbis a mi idegen vezetõnk (nem nevezem nevén) nem valami segítõkész volt.Szerintem egy kicsit arrogáns is volt.És a fakultatív programok is elég laposak.Ahová busszal kell menni ott még egy két mitológiai történettel szórakoztatnak, de amúgy meg nudli az egész.A hajózás is uncsi volt, mert semmi program nem volt a hajón.Az idegenvezetõ csak leült a sarokba az angolul beszélõ kolléganõjével és a legénységgel röhécsel.Na mindegy!
Végül is nem sok ilyen programon voltunk.
Viszont a Narancspart gyönyörû és szerintem nem annyira gáz szemét terén.Én még nudistákat sem láttam, pedig elég jól elbarangoltam a fényképezõmmel.Sok szépet láttam, ami meg nem volt olyan szép arra rá se hederítettem.Pl. a kempingezõk szétszórtsága. Szóval szerintem ide érdemes volt elmenni robogóval, ami amúgy is élmény, mert az odavezetõ út is nagyon klassz.
Összesítve az élményeket: nagyon jól éreztük magunkat.
Visszamenni nem hiszem, hogy fogunk, de csak azért, mert én vallom, hogy túl nagy a világ ahhoz, hogy leragadjunk helyeken.Sok szép helyet be kell járni még és Görögországnak még vannak számomra ismeretlen, felfedezésre váró helyei.
Szia Josza!
Köszi a jókívánságokat reméljük jó idõnk lesz tényleg (a barátnõmék most vannak lent és azt írta ma egész nap felhõs volt az ég, és a hétre felhõs esõs idõt jósolnak )Lehet ,hogy nem jó idõjárást találtam??
Idén ötödik alakalommal pihenünk Sartin ebbõl 3-szor õsszel voltunk és mindig jó idõ volt
Nagyon várom már, az indulást pedig nemrég jöttünk haza
Remélem nálatok rendezõdnek a dolgok, és összejön a szilveszteri út. Jövõre pedig ismét kétszer járhattok Hellasz földjén
Kedves Kristi!
Én idõjárás tekintetében a www.wunderground.com szoktam használni, eddig túl nagyot nem tévedtek.
Esetleg nézz rá a www.holiday-weather.com , itt is találsz mindenféle elõrejelzést.
Kicsit utána néztem Sartinak, de mindenhol azt találtam, amit a barátnõd írt.
De ha azt vesszük alapul, hogy itthon most milyen gyorsan változott meg az idõ, szóval ne add fel!!! Utazás elõtt mindenképpen nézz még rá az oldalakra, és ha barátnõd még mindig kint lesz, akkor nála már bocsi a jelzõért, szóval nála jobb "levelibéka" nincs számodra
Ne is törõdj az idõjárással, érezd jól magadat. Nyaraltam már én szeptember végén göröghonban és szikrázó, forró napsütés volt, bár az is igaz, hogy jóval délebbre voltunk.
Nagyon szép utat kívánok és érezzétek jól magatokat !!!
Csak tudd nem vagy egyedül! Tudom ez nem vigasztal,de én is lógatom az orrom. Sírni tudnék annyira dühös vagyok! Mi még soha nem "nyaraltunk" szeptemberbe,pont azért hogy ne legyen lutri.Nekünk a tengerpart a fürdõzésrõl,napozásról szól nem pedig a tokától-bokáig való beöltözõs sétálgatásról.Ha ez így lesz,akkor többet soha nem utazom ebbe az idõbe,vagy választok egy délebbre fekvõ szigetet.
Szia Nixi! Én általában szeptember-októberben szoktam utazni. Eddig még mindig jó idõ volt. Fõszezont nem szeretem a tömeg miatt. Szerintem álljunk hozzá pozitívan, jó idõ lesz és kész!