Milos
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kikládok
Hozzászóló Üzenet
# 61
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#82691 Üzenet linkje2008-10-08 00:56:47 

vojandi írta:
Kea, Sefiros, Sifnos, Kimolos, FOlegandros, Paros a legközelebb eső szomszédos szigetek (és Santorini, Ios, Naxos, Siros) is szóba jöhetnek. Na, nekiállok ezek közül párat felderítani. Mondjuk 3 hét - 3 sziget felállásban tetszene az utazás. Két sziget már megvan: Kea és Milos. Nem lesz könnyű egy harmadikról dönteni icon_smile.gif De az is lehet, hogy Milos sokkal többet megér, mint egy hetet és csak oda kellene menni két hétre. ...

Nekem (Milos mellé - ezt most azért írom, hogy ne legyen nagyon off icon_razz.gif) Kea helyett inkább Sikinos tűnik most vonzóbbnak, de szegénykének nincs topikja, úgyhogy nem tudom az Alopronia beachről betenni a képet. icon_smile.gif Fura, hogy annyit néztem már ezeket a szigeteket, de Sikinos eddig fel sem tűnt, csak szerényen megbújt Folegrandos és Ios között. Máris szimpatikus. icon_wink.gif Pláne, hogy azért figyeltem fel rá, mert valaki írta, hogy teljesen "romlatlan" sziget, és tényleg, amolyan világtól elzárkózós kis hely, összesen három településsel.... na de abbahagytam, adjuk vissza a szót a topiklakó Milosnak... icon_smile.gif )

# 62
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Döme
Törzstag
Törzstag
896 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#82695 Üzenet linkje2008-10-08 08:19:02 

Sziasztok,

most látom csak, hogy mekkora hullámokat vetett az a kis kavics... icon_rolleyes.gif icon_smile.gif

Én az idei nyárra terveztem Milost, ami sajna rajtam kívül álló okok miatt nem jött össze. Szállást kb. 75-80 € körül találtam, de hozzáteszem, hogy elég igényesnek tűnt: különálló kis villa, nagyon szép helyen igaz medence nélkül. Sivotán is kb ennyibe került, tehát nem drágább a szárazföldnél Milos sem. Athenból a repjegy kb 70000 Ft/fő körül volt, és minden nap megy gép a szigetre. Kb. hasonló ktg.lett volna a komp is.
Nekem azért is tetszett meg Milos, persze a csodálatos természeti szépségek mellett, mert elég nagy a sziget ahhoz, hogy két- három hetet el lehessen tölteni rajta illetve kissebb kitrándulások tehetők a környező szigetekre.

# 63
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#82720 Üzenet linkje2008-10-08 12:04:58 

Haspók, Sikinosnak nyitok mindjárt topikot. icon_smile.gif

Párom tegnap késő este jött haza, addig itt ültem és rögtön a képernyő elé cibáltam. Nem sok kedve volt bármit is megnézni, de ahogy a milosi képeket meglátta, rögtön rávágta: "benne vagyok". Teljesen elámult a strandoktól. Engem is ezek vadítanak meg, olyan szinei vannak a víznek, hogy hihetetlen. Én még nem néztem utána Milosnak, hogy milyen látnivaló lenne ott, de nekünk egy hét nem lesz elég, mert az összes legszebb strandon szeretnénk egy egész napot eltölteni. Kea kiesett, kevertem valami mással.
Egyelőre tegnap este megszavaztuk: jövő nyári utazás: 10 nap Milos - 10 nap Paros!!!!! icon_smile.gif

Akit igazán érdekel Milos, vegye a fáradtságot és nézze végig a tegnap belinkelt listában az összes szállást egyenként! Vannak nagyon puccosak is, a legolcsóbb 45 Euro (per apartman és nem fő) a legdrágább 100 Euro per nap, per fő volt! icon_smile.gif

Én nézem folyton a térképet és Milos nekem formában is, méretben is akkorának tűnik, mint Santorini. Ebből merem levonni a (saját magamnak szóló) következtetést, hogy ha Santorinin elég volt egy hét, akkor itt elég lenne még kevesebb is, mert nincs annyi látnivaló, mint előbbin...de mi pihenni és strandolni is sokat akarunk, így egy hét az a minimum.

# 64
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#82723 Üzenet linkje2008-10-08 12:15:09 

Bár Siros kicsit odébb fekszik (északabbra), de nézzétek mega topikjában a képeket, valami gyönyörű és nagy "fővárosa" van. Hogy ne legyek off, a kombi-út miatt írom.
Milos-Paros-Syros jól működő hármas kombináció lenne, a kompútvonalakat nézve. icon_wink.gif

# 65
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#82728 Üzenet linkje2008-10-08 12:37:33  Válasz a #82720. hsz-ra Előzmény #82720

Köszi Andi icon_smile.gif,

majd este rávetem magam az új topikra. icon_biggrin.gif Most csak egy gyors bekukkantásra van időm, és mivel nem hagy nyugodni a téma, rákerestem újra a milosi kompra és szállásra. Elég könnyen található már olyan 2ágyas stúdió is, ami júniusban és szeptemberben 40 EUR (júl-aug-ban ugyanez: 75 EUR... lassan fontolgatom, hogy megérné munkahelyet váltanom... icon_razz.gificon_biggrin.gif).

Komp: tegnap csak mint utolsó hülye ötletet írtam be a Krétáig wizz és onnan komp Milosra kombinációt, de ma már egyre jobban tetszik az ötlet, szerintem ez a legeslegolcsóbb és simán kivitelezhető. A mostani menetrend szerint 24 EUR-ba kerül a legolcsóbb kompjegy Krétáról (egyelőre olyat találtam, hogy Sitiából megy, de nyilván Heraklionból is indul, valszeg még gyakrabban) Milosra... Szerintem ez elég baráti ár, bár nem tudom, nyáron ennek is változik vajon az ára...?

# 66
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#82729 Üzenet linkje2008-10-08 12:50:11 

Krétáról valamivel hosszabbnak tűnik az út (térképen), mint Pireuszból. Érdekel minden, szerintem vesézzünk ki minden lehetőséget. Én is megyek még vissza a munkába, csak este vagy holnap tudom folytatni. Én repülnék Athénba, onnan repülnék Mylosra is. Kompolnék Parosra, majd kompolnék Syrosra. A térkép szerint Syrosnak van reptere, így repülnék visszafelé is, Athénon keresztül.
# 67
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#82736 Üzenet linkje2008-10-08 14:18:06 

Annyira fel vagyok pörögve, hogy itt jól elbeszélgetek magammal icon_smile.gif de minden, ami beugrik, azt muszáj leírnom.
Nézzétek meg Milost a Google Earth-ön, és most vagy fél óráig néztem. Végig a partok mentén, ha megnyittok ilyen fotókat takaró négyzeteket, akkor valami amulatos partok jönnek elő. A bal kéz felöli partszakaszon van egy barlang is, jól látszik az őrfelvételen: Sikia Cave - hasonló, mint amit kefalloniai képeken lehet látni...

# 68
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#82750 Üzenet linkje2008-10-08 20:49:54  Válasz a #82729. hsz-ra Előzmény #82729

Hát ha lehet, akkor természetesen én is repülnék, a hosszú órákig tartó kompozáshoz nincs nagy kedvem, de valszeg azt fogom választani teljesen póriasan, amelyik az olcsóbb lesz. icon_smile.gif
# 69
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#82751 Üzenet linkje2008-10-08 20:56:18 

A belföldi repülőjegyek sokkal olcsóbbak a kompnál!! Arra emlékszem, hogy Santorini-Naxos-Santorini Blue Star komp fejenkent majdnem 100 Euru volt, 4 évvel ezelőtt, pedig csk három órás út volt!!!!!!! A mostani Athén-Kos repülőjegy meg valahogy 60 Euró körül volt...
A három sziget között mi is kompolnánk, de szerintem jobban megéri kisebb kirándulóhajóval átmenni, mint rendes komppal (olcsóbb és gyorsabb is). Ha Parosora is mennénk, mindenképpen elmennék mégegyszer Mykonosra is...Hú, de totál off lettem. Bocsánat, abbahagyom. Talán nyitni kellene egy topikot, aminek Island-hopping lenne a neve ?? icon_smile.gif

# 70
Döme
Törzstag
Törzstag
896 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#82753 Üzenet linkje2008-10-08 21:19:37 

Én anno a kompjegyet 2 fő+autóra néztem (ha jól emlékszem). De tényleg, ha végig repülünk Milosra, akkor ott kocsit is kellene bérelni, amit ha hozzáadok a repjegy árához akkor válnak csak összehasonlíthatóvá a ktg.-ek... Megpróbálok vmi aktuális komp-árat keríteni...
# 71
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#82754 Üzenet linkje2008-10-08 21:41:26 

vojandi írta:
A belföldi repülőjegyek sokkal olcsóbbak a kompnál!!

Igen? Ez jó hír lenne. Azért írtam a kompot, mert itt feljebb (még tegnap) mintha azt olvastam volna, hogy 70 000 Ft a repülőjegy, az meg nem tűnik olyan olcsónak.

# 72
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#82755 Üzenet linkje2008-10-08 21:51:28  Válasz a #82753. hsz-ra Előzmény #82753

Kocsi nélkül biztos sokkal olcsóbb a kompjegy. Mondjuk nekem eszembe sem jutott a kocsi, mióta létezik a fapados fogalma, én egyértelműen a repcsi mellé teszem a voksomat, kényelmesebb, gyorsabb és még olcsóbb is.
# 73
Döme
Törzstag
Törzstag
896 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#82770 Üzenet linkje2008-10-09 00:54:16 

Ezeket találtam:

Pireus-Milos komppal: 2fő+egy 4.25m-nél hosszabb kocsi, kabin nélkül, oda-vissza útra okt.-ben 288€, ugyanez kabinnal 376 €. Főszezonban sztem picit drágább. Az út 7 órás.

Athen-Milos repülővel: 2 fő, okt.-ben:185 €, az út 45 perc. Főszezonban ez is picit drágább lehet.

Miloson kocsibérlés: 2 hétre, a legolcsóbb H.Accent vagy S.Cordoba típusú jármű, reptéri felvétellel ill. leadással elvileg 492 €-nyáron.

Ebből nekem az jön le, hogy amennyiben nem szeretnék autó nélkül tengődni, bizony a kocsi-komp variáció olcsóbb, bár valóban hosszadalmasabb mint a repcsis megoldás. Viszont kényelmesebben pakolhatok és elvihetem akár a kajakot is a csomagtartón...

Lehet, hogy hihetetlen, de a nyáron nem találtam olyan járatot, hogy Athenban nem kellett volna 10-12 órát várni a csatlakozásra. Ez persze csak a budapesti indulásnál érvényes, ebből a szempontból Andi tuti jobb helyzetben van.

# 74
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#82824 Üzenet linkje2008-10-09 14:57:38 

Szia Döme! Köszi a fáradozást.

Mi is kinéztük tegnap az Athénból elhozott repülőtéri menetrendből, hogy Milosra (és ha fordított sorrendben mennék - Sirosra) is csak kora reggel 6-7 között megy a repülő. Így előző este kellene már odarepülni. Valószínű. Még ezt is beválallnám, hogy ott éjszakázok a reptéren. Vagy inkább előtt eltöltök még 1-2 napot Athénban is.

Én autót nem bérelnék ilyen picúr szigeten, robogó is bőven elég, nekünk már van bevált módszerünk a strandcuccokat is elhelyezni rajta icon_smile.gif

Haspók, azt sajnos tudom, hogy a menetrendszeritni Malév járatok nem éppen olcsók Athénba. Nálunk sokkal több olcsó lehetőség van, ezért igazán nem is foglalkoztat, mert tudom, hogy megkapom 70-100 Euro között az oda-vissza jegyet Athén-München között. Azt is tudom, hogy Athén- Milos (vagy Athén-Siros) között is megkapom oda-vissza 29-60 Euro között. Szóval a repülőjegyek nekünk kijönnének kb. 160 Euroból fejenként oda-vissza.

Páromat mindig nehéz meggyőzni egy újabb görög útról, de amióta Milost megmutattam neki, ő is tervez. Hosszú évek óta most először levette a polcról a Naxos-fényképalbumot és kijelentette, hogy ezek e kisebb szigetek sokkal kedvesebbek neki, mint az ismertebbek és ő is menni akar.

# 75
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#82825 Üzenet linkje2008-10-09 15:20:08 

Közben utánanéztünk Mikonosznak is. Oda naponta több, mint tíz belföldi (Aegean és Olympic) gép megy (Németországból nekünk charter járatok garmada is)...szóval arra lyukadtunk ki, hogy Mikonoszra sokkal jobb repülni, mert bármilyen napszakot kiválaszthatok, hogy jó legyen a csatlakozás Athénból. De ha már Mikonoszról indulnék, akkor már maradnék ott is pár napot, vagy a szomszédos Tinoson.

Még azt a megállapítást tettük párommal, hogy Milos a legszebb és legcsodásabb strandokkal rendelkező sziget és ezért a végére hagynánk, hogy fokozzuk az élvezetet. Mert Santoriniről Naxosra menni is negatívabb érzés volt, mint ha fordítva lett volna. És Miloson tíz napot szeretnénk eltölteni, csak egy baj van, hogy a három hetet már lassan totál túlléptem a terveimmel! icon_smile.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Kikládok
<   1 2 3 4 5 6 ... 124 125 126   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu