Sziasztok!
Sajnos azért esett ki most Kréta, mert kb egy hetet nyaralhatunk, max 10 napot 06.06-után. Ha irodával utazunk nem fog hozzánk alkalmazkodni tehát biztos elvesztegetünk pár napot.
Felvetettem, hogy mennyünk autóval és komppal, de az nagyon hosszú kilométerben. Ami még nehezíti vissza kell jönnöm legkésőbb 06.20-ig
Tavaly kombinált úttal voltunk Krétán ami anyagilag is nagyon jó(két gyerekkel). Ezek az időpontok előszezonban vannak és nekünk pont nem jó. Nagyon várom a jövő évi indulási dátumokat, hátha még szerencsénk is lesz.
Ha valaki azért tud valami érdekeset vevő vagyok rá.
Kicsit félek, mert utazási iroda nélkül még nem voltunk.
Hát ennyi
Hát, ez esetben nem nagyon lehet túl sok okosat mondani... bátorítanálak a magánszervezésre, de nincs értelme, mert jún. 6-án sztem még biztos nem lesz fapados sem... Ha jól rémlik, akkor csak jún. 20-a körül kezdik a nyári járatokat...
Szia Haspók!
Hát pont ez az én nagy bajom
De hátha csoda is történhet és lesz valami megoldás.
Ezért írtam, hogy görög tenger az biztos lesz
Whitefrost
Hát...ezzel engem is elkeserítettél
Magánszerveznék.Bár még nem tettem ilyet,de bevállalós vagyok.
A párom szerint túl merész vagyok
De nem hiszem,hogy Görögországban el lehetne veszni.
Macsosz
Szia Macsosz!
Szervezkedünk és meglátjuk mi lesz belőle. Nyugat-Kréta nem nagyon hagy nyugodni.
Valóban Görögországgal nincs is probléma, de odáig el kell jutni
Whitefrost
Jut eszembe, ráadásul még csak rugalmasnak sem valami rugalmas a wizz, mert ugye csak szombatonként volt neki járata, szóval nesze neked egyéni szervezés előnyei... Választhat az ember a 7 és 14 napos turnusok közül.
De szerintem majd meglátjuk, amikor kijön a jövő nyári menetrend. Valamelyik topikban már arról kérdeztek, hogy lesz-e egyáltalán jövőre görögországi járatuk, mert a honlapon nincs feltüntetve. (Konkrétan Rodosz, de ha az kimarad, akkor ugye esélyes, hogy Kréta is...)
Nekem is tervben van Nyugat-Kréta, majd meglátom a kínálatot. Sajnos az az egyik probléma a magánszervezéssel, ha lesz is járat Krétára, az is Heraklionban száll le. Onnan bizony elég messze van Chania még az autópályán is. Rögtön kocsit kellene bérelni a reptérnél, mert busz ugyan megy gondolom, de az bizony elég macerás lenne a sok csomaggal.
Én nem tudom ki hogy van vele,de én Ny-Krétára nem mennék magán szervezésben.Nálunk, a nejem szeretné ha már K-Krétát elég tüzetesen bejártuk akkor nyugati oldalt, ami állítólag szebb, majd azt is megkéne nézni, illetve amennyire lehet bejárni.Irodával mész, a transzfer helybe visz és vannak fakultatív programok amiből egy kettőt érdemes is kihasználni, gondolok itt elsősorban a Szamaria szurdokra.Nem tudom mennyivel lenne ólcsóbb egy magánszervezésű ceremóniás utazás megszervezése,mint egy jól bevált ut. iroda?
Szerintem Szamaria esetében jobb a csoportos\irodás megoldás.
Én már 2-szer végigmentem a szurdokban. Nagyon szép hely.
A sziget nyugati oldala főleg azért szebb, mert zöldebb, több a növény.
Egyébként mindkét oldalon (nyugat - kelet) sok látnivaló van.
Legszebb városok: Hania, Rethimno, A.Nikolaos
Szerintem Szamaria esetében jobb a csoportos\irodás megoldás.
Én már 2-szer végigmentem a szurdokban. Nagyon szép hely.
A sziget nyugati oldala főleg azért szebb, mert zöldebb, több a növény.
Egyébként mindkét oldalon (nyugat - kelet) sok látnivaló van.
Legszebb városok: Hania, Rethimno, A.Nikolaos
Egy az egyben egyre gondolunk,ezért írtam a Kvalcsinak, kössz a megerősítés.Keletet úgy kb.Matala vonaláig bejártuk 2x 2 hétben, igaz az már nem is kelet, hanem a sziget középső része.Ag.Nikolaost,Irakliont egy párszor már megnéztük,de Haniaban, Rethimnoban nem voltunk.
Nekünk is teveink között szerepel igaz nem a közeljövőben nyugat Kréta.
Egyetértek azzal.hogy a Szamáriai szurdokot szervezett úttal érdemes megnézni,különben Krétának a kelei és nyugati része teljesen más.Volt szerencsénk egy kis nyugatot is megnézni Rethymnoba eljutottunk.Nagyon szép város különös hanguata van.Chania is hasonló lehet a képek láttán.Kelet Krétán inkább a partok amik nagyon lenyűgözik az embert és az érintetlen hegyi falvak.Szerintem Krétára többször vissza kell menni,hogy teljesen megismerje az ember,és ez azt hiszem sokunk véleménye is egyben.Nekünk is nagyon sok minden kimaradt a látnivalók közül, de úgy voltunk vele,hogy amit megnézünk arra több időt szánunk nem csak úgy "kutyafuttából" nézzük meg! Mondván ezt is láttuk.Igy maradt ki Ierapetrától nyugatra eső rész Mataláig és Xerocambos is sajnos. Azt biztos,hogy nyugat Kréta lesz még egy uticélunk és mégegyszer visszamegyünk a délnyugati részre is,de magánszervezésben Krétát nem hiszem,hogy bevállajuk.
Kedves Valcsi!Ne fájditsd a szivem,kérlek,nagyon visszavágyom én is abba a szép faluba,vagy valamelyik másik krétai falvacskába...
Egyébként az ötkontinak/nem akarom reklámozni,mert nem ismerem/voltak idén Plataniasba 11-12napos útjaik,az pedig egy köpésre van Chaniától,Rethymno sem lenne messze,onnan be lehetne járni Nyugat-Krétát/szerintem!11napos apartmannal,repcsivel együtt cirka 100körül+illeték,azt hiszem
Nem szeretném fájdítani én a szívedet, de olyan klassz hely Makris Gialos véleményem szerint. Isteni volt, hogy a szállásunktól max.5 méter mentem és már a homokos tengerparton süttettem a hasam egy ingyen használható napágyon. Amikor megszomjaztam, akkor sem kellett kilométereket gyalogolnom, mert 2 méteren belül volt taverna. Az sem elhanyagolható szempont, hogy amikor mi voltunk (június 16-tól) nem voltak sokan. Ja és ami nagyon tetszett még, hogy nagyon kedvesek voltak az emberek. Ennyire közvetlen, vendégszerető emberekkel még talán csak Kos szigetén találkoztam.
Ezt nem is tudtam, köszi! Majd nézni fogom a honlapjukat, talán lesz jövőre is ilyen útjuk, mert Chania nagyon érdekel.
Szivesen!Chania-Rethymno nekem is egy újabb álom,de biztosan nem lenne olyan nyugodt ott nyugaton-északon a tenger,mint Makriban,ahol az erős szél/tudom,nálatok nem fújt/ellenére isteni sima volt a Libiai-tenger!
Én nem tudom ki hogy van vele,de én Ny-Krétára nem mennék magán szervezésben.
Szia Atosz!
Én sem megyek magánszervezésben oda, csak irodával. Kocsi nélkül mi rá vagyunk utalva az utazási irodákra és nem hiszem, hogy olyan sokkal többe kerül 2 főre így egy út. Rá tapintottál egyébként a lényegre. A transzfert megszervezi busszal az iroda, mely elvisz a kiválasztott apartmanba, míg amennyiben mágúton mész és kocsit bérelsz rögtön a reptéren, akkor sem biztos, hogy egyből megtalálod a szállásod egy ismeretlen helyen. Szamáriát én már kihagyom az biztos. Tisztában vagyok a korlátaimmal és tudom, hogy ez már nagyon megeröltető lenne nekem. Van ott nyugaton sok látnivaló, nem unatkoznék sőt, kevés is két hét arra, hogy minden fontosabb nevezetességet megnézzek és pancsizni is maradjon azért időm. Pihenni is kell, hiszen egész évben robotolunk, és bizony elég öregek és fáradtak vagyunk.
Egyébként szerintem is szebb Nyugat-Kréta a képek alapján. Imádom az olyan hangulatos városkákat mint Chania és Rethymno. (van róluk DVD-m)