Munka Görögországban
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Munka Görögországban
Hozzászóló Üzenet
# 391
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Pirospuma
Aktív fórumos
Aktív fórumos
62 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#84855 Üzenet linkje2008-11-09 18:29:17 

Értem.Mi a másikban voltunk egyszer a csoporttal:)Szép szökőkútja van.
Lehet,hogy ez a jó üzletpolitika:min. konkurencia--->nagy haszon!

# 392
Angica
Aktív fórumos
Aktív fórumos
153 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#85543 Üzenet linkje2008-11-19 18:29:05  Válasz a #84831. hsz-ra Előzmény #84831

Szia/sziasztok!
A 20 Euró/nap kérdésre válaszolva: első évesként egy munkahelyen nálunk nagyjából annyit fizetnek (a nálunk, egy görögországi falut jelent, bár ahogy hallom, egy butikban T.szalonikiben egy görög lány sem keres sokkal többet). Borravalóra esetlegesen pénteken, illetőleg szombaton lehet számítani, amikor a "népek" kicsit kimozdulnak otthonról. Nyilván nem mindenhol így van, én egy konkrét faluról beszélek, ahol nyáron van nagy (túlzottan nagy) nyüzsi.
Ha valaki esetleg szeretne szezonmunkára kijönni, írjon privátban. Ami egészen biztosan kell: angol v. német, esetleg görög nyelvtudás. Ne lepődjetek meg, egyáltalán nincs korán, a jó helyeket hamar elkapkodják.

# 393
Angica
Aktív fórumos
Aktív fórumos
153 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#85544 Üzenet linkje2008-11-19 18:38:00  Válasz a #85543. hsz-ra Előzmény #85543

Kifelejtettem: a 20Euró téli bér. Ez nyáron nevetségesen kevés lenne. Egy felszolgáló általában 30-35Eurót kap naponta,+ szállás + borravaló (ami nyáron elég jó), éttermi munka esetén +étkezés. Szupermarketekben, illetve butikokban is van munkalehetőség, ide általában lányokat keresnek. Amivel még kiegészíteném az egészet, hogy 30-ból 30 napot kell dolgozni, nyáron nincs megállás.
# 394
Atosz
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1762 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#85545 Üzenet linkje2008-11-19 19:54:06  Re:

angica írta:
Kifelejtettem: a 20Euró téli bér. Ez nyáron nevetségesen kevés lenne. Egy felszolgáló általában 30-35Eurót kap naponta,+ szállás + borravaló (ami nyáron elég jó), éttermi munka esetén +étkezés. Szupermarketekben, illetve butikokban is van munkalehetőség, ide általában lányokat keresnek. Amivel még kiegészíteném az egészet, hogy 30-ból 30 napot kell dolgozni, nyáron nincs megállás.

Én azukután amit leírtál ha ez igaz, és miért kételkednénk,pontosítok kételkednék benne, egy tappotat sem tennék annak érdekében,hogy Görögben dolgozhassak.Az év 12 hónapjábol 7-8 hónapot dolgozól,ahogy írod nap mint nap.30 napból 31-et.Keresel szőröstől-bőröstöl 50€ egy nap,de ebben már minden benne van.Ez magyarúl dúrván 13000 rúpia + ellátás.Hát gondolkozzunk mán egy kicsit el,ezt te nem 8-10 óra munkáért kapod, és este nem teheted le a hab testedet,hogy pihej v.élvezed az ottléted örömeit.Majd "télen"esetleg ha még kellesz a főnöködnek,hisz leapad a bevétel nem tud már logikusan kevesebb pénzből úgyan úgy finanszírozni,állni a te cekkedet.Vagy elküd,vagy napi 20€-ért azért még amit ő kitalál megkell csinálnod.Mögötted nincs senki, nem áll egy anyagi bázis,mert abból a nyári hajtásból te nem tudsz majd fére rakni egy ganyit se. Én ahogy számolgatok biztosan nem sokat.Ha nem így van cáfolj meg!!Ha csak nincs egy igaz,hangsúlyozom igaz barátod akivel együtt élsz és közössen osztotok.
Hát lehet hogy hülyeséget írtam, de én így érzek azok után amit leírtál.

Üdv:Atosz icon_wink.gif

# 395
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#85547 Üzenet linkje2008-11-19 20:53:54 

Mi már több, különböző helyen beszélgettünk görög picérekkel. Ahol nyaraltunk, ott eddigsosem alkalmaztak (a szállodára értem) külföldieket. De az ott dolgozó görögök egytől egyik a szárazföldről mentek az adott szigetre szezonmunkára. Mi fizetésre illemből nem mertünk rékérdezni, de azt mi is nagyon hamar megtudtuk, hogy bizony május 1-től október közepéig nincs szabadnap EGYSZER SEM!!! Ezen első hallomásra mélyen megdöbbentünk. Hogyan lehet ezt bírni fizikai erővel? Hát. Nappal alszanak. Így még a nappali szabadidőben sincs idejük magánéletre. A szó szoros értelmében ez a szezonmunka 5,5 hónapon át csak is kízárólag a munkáról szól, amivel valóban nem keresnek meg sok pénzt, de mivel éltalában kaját kapnak az adott helyen, az esetek többségében a szállás vele jár (tehát azt is kapják), szrakozásra, pénzkiadásra egyszerűen nincs idejük, ezért mégis sok pénzt tesznek félre. Az egyik athéni srác, akik Naxosra járt (2005-ben) már 8 éve ugyanabba a hotelbe pincérkedni, azt mondta, hogy ő megél egész télen az itt keresettekből, mert Athénban nem talál munkát.
A kihelyezett idegenvezetők is így dolgoznak. Régen álmodoztam erről a munkáról, most már nem csinálnám,még sok pénzért sem.
Mégis sok fiatalnak a kinti munka, még így is egy egynyári kaland, tapasztalatszerzés, élettapasztalat....

# 396
Angica
Aktív fórumos
Aktív fórumos
153 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#85572 Üzenet linkje2008-11-20 11:19:39  Válasz a #85545. hsz-ra Előzmény #85545

Már miért ne tudnál spórolni? Én szezonmunkáról írtam, csak nyáron. Villany- illetve vízszámlád nincs, szállás és étkezés a főnöktől. Tulajdonképp mire is költenél? Dohányosoknak a napi cigi, ha van energia, akkor az esti buli. Valóban nincs megállás, de én azért sok olyan fiatalt látok itt, akik bizony munka után buliznak, és ennek ellenére is hazavisznek 2-3000Eurót egy szezonból. Ha ezt otthon félre lehet tenni 4-5 hónap munkával, hát haza megyek. Amennyire én hallom a béreket otthonról, bizony több év, egy helyen töltött munkaviszonnyal is 90-150 e Forintokat keresnek (lehet, hogy még sokat is írtam azzal a 150e-rel), és otthon nem fizeti ki helyetted senki a rezsit. Ez nyilván 4-5 hónapra szól, és valóban nincs sem szombat, sem vasárnap, amikor sörrel a tv előtt meccset lehet nézni, mégis évről-évre visszajárnak dolgozni, és nem csupán fiatalok. Hidd el ki lehet bírni. Más az atmoszféra, minden más. A görögök bérének kérdése? Amíg egy idegen egy étteremben felszolgálóként 30-35Eurót kap, addig a görög megkapja helyenként a 40-50-et is+minden egyéb juttatás.Én közel 4 éve élek itt, és a bérem még mindig nem ér fel egy görög bérével, bár jövőre okosabb leszek icon_wink.gif Minden évben tanulok valamit. Én a magam részéről nem mennék haza, hogy heti öt napban, 8 órában ugyan keressek 90e-t, amiből kifizetem a rezsit és az egyebeket, majd azon gondolkozzak, mit egyek. Ha rá tudom venni, még az apukámat is inkább kihozom dolgozni, mert bár otthon dolgozik a nyugdíja mellett, mert a nyugdíja épp az éhenhaláshoz elég, szombatja otthon sincs, szabadnapja sem igazán, mert ha elmegy szabira, rögtön beültetnek valakit a helyére, s ezek után kb 60e-t kap. Az élet pedig nem annyival drágább itt, mint otthon. Az itt élő magyarok (hozzáteszem elég sokan, több, mint 30 fő, és ez egy kis falu) egyike sem szeretne visszatelepülni Magyarországra. Akkor annyira csak nem lehet rossz. S bizony leginkább abból élnek, amit nyáron félre tettek.
# 397
Christee
Törzstag
Törzstag
502 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#85610 Üzenet linkje2008-11-20 22:46:08 

Sziasztok!Ha nem baj,akkor én is beleszólok!Nekem mostmár nem kérdés,hogy Görögországban szeretnék élni,és dolgozni!Itthon már egyszerűen semmiben nem lehet bízni!Nem azt kapod amit megígérnek.Bátyám nagyon jól beszél angolul,és irodavezető volt, most hírtelen felmondtak neki,mert most mindenhol ez megy!Én innen menekülök.
Szerencsére vannak ismerősök kint,és ők segítenek kint elhelyezkedni!Ők is tudnak félretenni,ami nekem itthon sosem menne,max egy nyaralásra spórolok mindig!Idén már két hétre akartam menni Görögbe,de a fizetésből örül az ember,ha egy hétre összegyűjt! icon_confused.gif
Szomorú de ez van icon_exclaim.gif

# 398
Angica
Aktív fórumos
Aktív fórumos
153 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#85624 Üzenet linkje2008-11-21 08:42:24  Válasz a #85610. hsz-ra Előzmény #85610

Christee! Csak lelkesíteni tudlak, és minden fiatalnak csak azt javasolnám: menjen otthonról, ahol a napi betevőért is meg kell kűzdeni. Ezzel a fejük felett, mégis hogyan alapítsanak családot. Egyébként is azt mondta "urunk" anno, hogy menjünk, amerre látunk, Ő jól meglesz a... Magyarországból lassan kis Kína lesz, rizsföldekkel a lakótelepek helyén icon_cry.gif Én szeretem Magyarországot, és sosem tagadtam le honnan jöttem (bár sokszor lesütöttem a fejem, amikor a magyar turisták leégettek minket), még akkor sem, amikor a helyiek azt mondták, "Te már a mi lányunk vagy, Te már görög lány vagy". Mindig visszaszóltam (persze mosolyogva, és kedvesen), hogy magyar lány vagyok, és az is maradok, de nem mennék haza élni.Ne is menjek bele, csak felbosszantom magam, és ez a téma, nem erre a fórumra való. Ha van ismerősöd, akiben megbízol, menj minél hamarabb! Hidd el, nem olyan rossz itt, különben nem élne csak a mi falunkban kb.30 magyar. Ha pedig ennyire tudatosan készülsz ki, tanuld a nyelvet. Van a neten egy oldal, ahol rendkívül jó tananyagot találsz, én is az alapján segítek másoknak.
# 399
Petros
Moderátor
Moderátor
1413 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#85625 Üzenet linkje2008-11-21 08:57:21 

Anica!

Te is csak hölgyeket ismersz, akik kimentek (és a faludban ének)?

# 400
Mara76
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
17 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#85631 Üzenet linkje2008-11-21 11:22:17 

Sziasztok! Jövőre én is a görögországi munkakeresők táborát erősítem majd. Sajnos én a diploma miatt csak június végétől tudok kimenni dolgozni, ami igencsak megnehezíti a helyzetemet. Sok ismerőstől hallottam, és itt is olvastam, hogy akkor szinte képtelenség munkát találni. De igazából túl sok vesztenivalóm nincs, mivel itthon mindenképpen állást kell váltanom, ha csak nem akarok diplomás titkárnő lenni:) Ha pedig kint nem találom meg a számításaimat, akkor itthon még mindig kereshetek munkát a szakmában. De Christeehez hasonlóan, én sem sok perspektívát látok itthon, bár az én szakmámban itthon munkaerőhiány van, de még így is.... Ha valaki esetleg Rodoszra szeretne menni jövő nyáron dolgozni, megköszönném ha írna (akár ide, akár priviben), legalább nem vágnék egyedül neki az útnak.
# 401
Angica
Aktív fórumos
Aktív fórumos
153 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#85637 Üzenet linkje2008-11-21 12:51:29  Válasz a #85625. hsz-ra Előzmény #85625

Nem, nem csak hölgyeket ismerek. 3 párunk van, akik már férj-feleségként érkeztek ide, és élnek itt magyar fiúk is szólóban.
# 402
Petros
Moderátor
Moderátor
1413 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#85638 Üzenet linkje2008-11-21 12:53:46  Re:

angica írta:
Nem, nem csak hölgyeket ismerek. 3 párunk van, akik már férj-feleségként érkeztek ide, és élnek itt magyar fiúk is szólóban.

Na ez utóbbiakkal szívesen elbeszélgetnék... Ők nem szoktak fórumozni?
Azt lehet tudni, mit dolgoznak?

Köszi.

# 403
Pirospuma
Aktív fórumos
Aktív fórumos
62 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#85639 Üzenet linkje2008-11-21 13:36:46 

Szia Angica!

Tavaly dolgozott Sartin a szezon alatt 2 szerencsi lány(tesók).Ismerted őket véletlenül?Nekik is hasonlóan jó véleményük volt. icon_smile.gif

# 404
Angica
Aktív fórumos
Aktív fórumos
153 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#85641 Üzenet linkje2008-11-21 13:51:24  Válasz a #85639. hsz-ra Előzmény #85639

Szia Pirospuma!
Nem tudod véletlenül, hogy hol dolgoztak pontosan? Nyáron rengetegen jönnek ide újak, és csak kevesekkel sikerült megismerkednem. Ha pozitív élményekkel tértek haza, annak örülök!

# 405
Fundy
Aktív fórumos
Aktív fórumos
100 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#85643 Üzenet linkje2008-11-21 13:55:39 

A végén még én is kedvet kapok a kinti munkára icon_smile.gif
Egy alsóbb osztályú focicsapatban szívesen elfociznék, mellette meg dolgoznék valamit....
Ki akar a menedzserem lenni? icon_razz.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Munka Görögországban
<   1 2 3 ... 26 27 28 ... 68 69 70   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu