Spanyolország
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Világjáró
Hozzászóló Üzenet
# 46
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#85696 Üzenet linkje2008-11-21 21:13:01 

Sziasztok!

Mi A Sagrada Familiához egy alkalommal sem jutottunkel. 1. Alkalommal buszos kiránduláson megállt előtte a busz 2 percre,majd továbbment. 2. alkalommal annyit gyalogoltunk a kikötőből a gótikus negyedben, hogy pár óra múlva társaságunk egyik férfitagja szörnyen nyavalyogni kezdett, hogy töri a cipő a lábát és mivel az ő nyavalygása győzedelmeskedett, hazavonatoztunk Blanesbe.

Én első alkalommal Pindea de Marban voltam és egyben ez volt életem első tengerparti utazása is, ezért nagyon kellemes emlékeim fűződnek hozzá.

Barcelonában érdemes megnézni a kikötőben az Akvariumot is, nagyon érdekes halak vannak benne!!!! Az egyik akkora nagy volt mint egy hordó, tisztára tehén pofája volt, de a teste lapos volt, mintha úthenger lapította volna ki. Keresek régi képeket feltenni ide...

# 47
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#85698 Üzenet linkje2008-11-21 21:27:34 

1994-es és 1999-es képek.
A kikötői sétány a Kolombusz szobor tetejéből fényképezve:

Ugyanez lentről:

"Tehénhal" icon_smile.gif

San José Vásárcsarnok:

Gótikus katedrális (ez a tér olyan szűk, hogy nem tudsz eléggé hátramenni, hogy az egész templomot egy képre fotózhasd):

Gótikus negyed:

A gótikus negyed közelében lévő állatkert előtti park:

Sajnos a Gaudi épületek teljesen kimaradtak, de olvastam a könyvet az életéről, műveiről és azóta nagyon vágyakozom, hogy lássam azokat a csodákat.

# 48
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#85707 Üzenet linkje2008-11-21 22:12:19 

zsebkuty írta:
mikor megláttam Barcelonát,hhháááttt......ámultam és bámultam,milyen gyönyörű minden szeglete.A jövő héten folytatódik a sorozat,ha valaki meg tudja nézni,Monaco lesz hétfőn,aztán kedden a Francia-riviéra.

Szia zsebkuty!

Én voltam kétszer Barcelónában és valóban gyönyörű!!!! Rengeteg a látnivaló és fantasztikusan érdekes az egész város. Nekem talán a legkedvesebb városom, annyira tetszik. Gaudi építészete ami jellemzi Barcelónát egyedülálló és csodás! Nem az a szokványos, hanem egyedi és szép, legalább is az én véleményem szerint!

Monacóban is jártam, igaz csak pár órát. A fekvése nagyon szép, de nem az én világom!
Nizzában is voltam a Francia riviérán, gyönyörű város, de nem az én pénztárcámhoz mérték az árakat ugyan úgy, mint Monacóban. Kirándulni jó, de ott nyaralni már nekem drága lenne.
Barcelónába szeretnék még viszamenni, mert nagyon sok mindent nem láttam még belőle, de a szökőkutat este nagyon meg akarom nézni mégegyszer, mert az valami fantasztikus élmény! icon_biggrin.gif

# 49
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#85709 Üzenet linkje2008-11-21 22:22:45 

Sagrada Familia, azaz a Szent család templom, mely a mai napig nincs befejezve. Gaudi kezdte el építeni a saját tervei alapján, de váratlan halála után (elütötte egy villamos) leállt az építkezés egy darabig, mert a tervrajzok nem voltak készen. Később folytatták az építkezést, de mivel csak adományokból építik, így bizony nagyon lassan halad.

# 50
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#85710 Üzenet linkje2008-11-21 22:26:14 

A Casa Mila, Gaudi másik remekműve! Fantasztikusak a kéményei is. Fel lehet menni bizonyos időközökben a tetőre, ahol kellemes zenével és pezsgővel fogadnak (10 éve így volt).

# 51
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#85711 Üzenet linkje2008-11-21 22:28:38 

Az egyedülállóan szép Güell park!

# 52
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#85712 Üzenet linkje2008-11-21 22:31:04 

Ez is a Güell park

Gaudi háza a Güell parkban.

# 53
Harmi
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
4 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#85713 Üzenet linkje2008-11-22 00:02:33  Válasz a #85712. hsz-ra Előzmény #85712

szia Valcsi,

Barcelonához egy kis filmajánló:

http://www.port.hu/pls/fi/films.film_page?i_where=2&i_film_id=95166

épp most láttuk, érdemes megnézni...

# 54
Zsebkuty
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1375 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#85718 Üzenet linkje2008-11-22 11:08:39 

SZIASZTOK!!!Mindenkinek köszönöm a sok szép fotót,egytől-egyig gyönyörű!!!!
# 55
Josza2
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1775 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#85721 Üzenet linkje2008-11-22 11:55:57  Válasz a #85718. hsz-ra Előzmény #85718

A rambla.
# 56
Zsebkuty
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1375 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#85722 Üzenet linkje2008-11-22 12:00:00  Válasz a #85721. hsz-ra Előzmény #85721

icon_lol.gif Kedves Josza!Neked pedig külön köszönöm,amiket irtál.Nagyszerű lehetett mindent ,,élőben"látni...
# 57
Josza2
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1775 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#85723 Üzenet linkje2008-11-22 12:32:52  Re:

zsebkuty írta:
icon_lol.gif Kedves Josza!Neked pedig külön köszönöm,amiket irtál.Nagyszerű lehetett mindent ,,élőben"látni...

Kedves Zsebkuty!
Spanyolország csodálatos és meg kell nézni. Ott szinte lépte lépten-nyomon találsz valami csodát. Ha már kijutottál meglepő olcsósággal találkozol. Az üzleti árak kb 20%-al a mienk alatt vannak. Ha elmész Andorrába ott még ezeket az olcsó árakat is jelentősen alulmúlják.
Nagyon szeretem, ezért is voltam háromszor és még fogok is menni.
Mégis azt amit Görögországban érzek, azt a simogatást, biztonságot szeretetet, finomságot és költészetet, otthon érzetet sehol máshol nem találod meg a világban. A katalánok és a spanyolok rendkívül udvariasak, de nem lesznek sohasem barátok. A városokban nagyon rossz a közbiztonság. Igen csak vigyázni kell az értékekre. Legalább hatszor akartak lopni tőlünk. Rendkívül sok a zsebtolvaj. Volt utitársunk, aki bemerészkedett a kínai negyedbe Barcelonában /csak a neve kínai/ és ki is rabolták . Örülhet, hogy élve megúszta. Ilyenek Görögországban nincsenek.
Üdv: Josza

# 58
Josza2
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1775 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#85724 Üzenet linkje2008-11-22 13:11:32  Válasz a #85723. hsz-ra Előzmény #85723

Ha érdekel valami szívesen válaszolok.
# 59
Atosz
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1762 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#85729 Üzenet linkje2008-11-22 14:36:43  Re:

[quote="josza2"]
zsebkuty írta:
icon_lol.gif
A városokban nagyon rossz a közbiztonság. Igen csak vigyázni kell az értékekre. Legalább hatszor akartak lopni tőlünk. Rendkívül sok a zsebtolvaj. Volt utitársunk, aki bemerészkedett a kínai negyedbe Barcelonában /csak a neve kínai/ és ki is rabolták . Örülhet, hogy élve megúszta. Ilyenek Görögországban nincsen

Szia Josza!

Hát ezt megkaphatjuk itthon is, Espanola nélkül ... icon_biggrin.gif ...még katalán sem kell hozzá.Természetesen a szépségeket, az ottaniakat nem.Mint írod csak 6x akartak tőletek bugázni egy ilyen rövid idő alatt, az nem semmi.
Akkor ez már majdnem olyan hallod mint egy túlélési túra... icon_biggrin.gif
Nyaralunk vagy fosztogatnak?Komikus kérdés, de van benne ráció...
Végül is nem loptak meg benneteket és talán ez a fontos,de rossz árnyék
a spanyol idegenforgalomra,pontosabban a túristák szeretetére.Nemde?

Üdv:Atosz icon_wink.gif

# 60
Josza2
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1775 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#85731 Üzenet linkje2008-11-22 14:54:46  Válasz a #85729. hsz-ra Előzmény #85729

Szia Atosz!
Már rég dumcsiztunk.
Nos igen. Az volt a szerencsénk, hogy előre figyelmeztettek és figyeltünk.
Olyan firnyákosak, hogy pl. eléd dobnak egy kulccsomót. Az ember ösztönösen lehajol érte addig hátulról kikapják a tárcádat és elfutnak. Így történt ez egy idős bácsival az útitársaink közül, csak ő észrevette és nekiment a tolvalynak és mindenki nagy meglepetésére, és derültségére jól helybenhagyta. De sokakat minden elővigyázatosság ellenére sikerül meglopni.Főleg a vásárcsarnokban a nagy tumultust kihasználva követnek és kihasználják az alkalmat, hogy mikor lophatnak meg. Levágják a kamerát, fényképezőgépet a szíjáról, kivágják a hátizsákot stb. És nagyon ügyesek. Pl. az orrunk előtt fosztottak ki egy amerikai turistacsaládot a metrón, miközben velünk beszélgettek és semmit sem láttunk. Figyelni kell, hogy tartósan követ e valaki. Nekem az a szisztémám, hogy szembe fordulok vele, belenézek a szemébe és elindulok felé. Ilyenkor eloldalognak.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Világjáró
<   1 2 3 4 5 ... 43 44 45   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu