h.apci írta:
Semmi bajom Thassos-szal, csak magunkkal! Kiöregedtünk néhány dologból, és élkényelmesedtünk, de ezzel már nem tudunk mit kezdeni (meg minek is arra a kis időre
Kedves h. apci!
Na, na ! Én nem egészen értek veled egyet, az írásaidból ítélve. Szerintem rosszkor és rossz helyre érkeztetek Thassosra. A mi érkezésünk sem volt szerencsés, de talán még is szerencsénkre. Mivel későn érkeztünk, és a Bulgár invázió miatt nem találtunk megfelelő szállást, az első éjszakát a kocsiban töltöttük. Reggel meglepetten láttuk, hogy gyönyörű helyen és kipihenten ébredünk, és 10-óra van. Elindultunk szállást keresni. Az előzőnapi tapasztalatokból okulva, találtunk megítélésem szerint olyan helyet, ami neked is elnyerte volna a tetszésedet. Jó kiinduló pont, csendes kulturált, és helyben is elérhetőek kis sétával az alapvető igények, egy jó nyaraláshoz. Talán még valami érdekesség a szigettel kapcsolatban, amit ilyen erősen nem tapasztaltam még sehol sem. A más, más alkalommal meglátogatott helyek, mindig más benyomásokat keltettek, sokszor ellenkezőeket is mind előzőleg. Ha jó, és jó helyen van a szállásod, van mivel közlekedned, mindenképpen érdemes a szigetet felfedezned. Máskülönben, gondoltuk Timbával, hogy nem leszel elragadtatva, ezért is sajnáltuk, hogy nem sikerült találkozni
Szevasz Jana!
Teljesen egyet tudok érteni Veled. Nagyon függ egy hely megitélése attól, hogy milyen körülmények között találkozunk vele. Éppen Thassossal kapcsolatban van két teljesen eltérő tapasztalatom. Először Kavalából komppal mentünk át és Skala-Prinoson értünk partot. 42 fok meleg volt. Rossz irányba szálltunk fel az autóbuszra, elment az időnk és csak Limenariát tudtuk megnézni, szóval nem sikerült semmi, kellemetlen útitársak voltak stb.
Nem értettem, mit esznek ezen a szigeten mások.
Másodjára teljesen sikerült minden, príma idő volt és beleszerettünk a helybe. De igy jártunk pl. Hydrával is. Bocs, hogy beledumáltam!
Üdv: Josza
Limenárias az első éjszaka okozott némi meglepetést. Úgy éjjel 1-óra körül érkeztünk. Szép kisváros, gondoltuk próbálkozunk szállás és vacsora ügyben. Hangulatos vendéglő a sétány végén, vízparton, jó árak és nagyon finom Görög saláta. Érdeklődtünk a felszolgálónál nem e tud valami jó apartmant, ő készségesen mondta van a közelben. Megnézzük mondtuk. Jó 10-perc autókázás után megérkeztünk egy szép új kastélyszerű épülethez kb.2km.-re a tengertől és mindentől. Igaz Timba az első 100-méter után már nem akarta látni. A házigazda mutatta is a szobát, zavarában a reluxa is a kezében maradt mikor fel akarta húzni. Szerintem ő már látta nem balekok vagyunk 100-eurós apartmanjára. Mondtam is a nejemnek itt ezen a szigeten nekünk látom a hotel sem drága, mindegy hol szállunk meg, ha ezért ennyit kérnek. Így esett, hogy autóban alvás lett és sokkal bátrabban érdeklődtünk a színvonalasabb lehetőségek után. És van, de mennyi, jobb olcsóbb az egyharmadáért. Bizony nem mindegy mikor és hogyan érkezünk!!
Ne ám azt gondoljátok hogy zavart az autóban alvás, újra fiatalnak és bohém kamasznak éreztük magunkat. Kispárna nélkül egy tapottat sem megyek, remekül megágyaztunk a kocsiban, millió csillag volt a takarónk, ózondús a levegőnk, és puhameleg éjszakánk! Reggel ébredés után csodálatos tengerrenéző panorámánk.