Na,a mostani hosszú hétvégére időzítettem ezt a részt...jól indult,isteni volt újra látni!Antheorban laktunk ugyanis,pont abban a campingben,a viaduktnál,ahol a tejet,kakaót vásároltátok,meg a strandján fürödtetek.A falu melletti útról le lehetett menni a partra,úgynevezett calanque-okra (e.kalank),azok még jobbak voltak,kicsit tisztábbak...a campingből csillagtúráztunk a fontosabb látnivalókhoz,úgyhogy ezt a jó kis vöröshegyes utat egy hétig oda-vissza mindennap megtettük...mondtuk is,már lassan hazajárunk Cannesba...na,de nézem tovább,mert csak a felénél járok...
Tavaly jártuk végig ezt a részt-persze csak a közúti vonalat,a "táborhelyek" nélkül...klassz volt újra látni.Sok mindent hasonlóan gondolok...köszi az élményt!Jó volt,mint mindig!
Köszi a választ Relax!
Tapasztalatokat a témával kapcsolatban továbbra is várok.
Más fórumokon azt olvastam szeretik feltörni az autókat a tengerparton és egyébként is Franciaországban, és igen bunkók a külföldiekkel.
Ez tényleg így van?
#1983522013-01-30 22:24:58 Válasz a #198240. hsz-ra
Szia!
Tavaly nyáron jártuk a Cote d'Azur-ön, úgy A-tól Z-ig csodaszép. Odafelé 3 napot töltöttünk Nizza mellett, Cagnes sur Mer városában, majd egy hetet távolabb, a Hyeres-félszigeten, visszafelé pedig 2 napot Cannes-ban. Látnivaló annyi van, hogy egy nyár nem lenne elég rá. Nekem a nagy kedvenceim az óvárosok voltak, különösen Cagnes sur Mer és Cannes óvárosa. A parkolási díjak sajnos elég húzósak, bár a nizzairól nem tudok pontos árakat mondani, mert Cagnes sur Mer-ből egyszerűbb volt busszal átmennünk fejenként 1 euroért. Monacoba már autóval mentünk, elkerülve a kétszeri átszállást (Nizzába, majd onnan Monacoba), a buszjegyek hármunknak kb. annyi lett volna, mint a parkolás díja és menet közben ott álltunk meg, ahol akartunk. Monacoban a parkolás első órája ingyenes (de ki az akinek egy óra elég Monacoból? ), 1 órától 1 óra 20 percig 2.40 euro, majd 20 percenként 1 euro.
[/quote]
Szeretnék 1 kis infót kérni Franciaország Coto d azurró. Látnivalók amit érdemes megnézni Cannes-Monaco között GPS koordinátákkal, ha lehetséges. Éttermi árak szintén.
Kérem a tapasztalattal rendelkezőket írjanak.
Szia maggie!
Megkaptam Firkamanótól a szállásadó tel. számát és ma beszéltem is vele. A szállás ára 26Eur/fő/éj. A 6000,-ft az még 230 ft-os árfolyamnál volt igaz. Az árban kis konyha és fürdőszoba használat van benne, a szállásadó egy magyar hölgy.
Azért szóltam bele, mert a tapasztalatom szerint Firkamanó köznap és napközben van itt általában.
Gondolom holnap válaszol ő is.
Szia!
Megtudnád adni ennek szállásnak az elérhetősét nekem?
Mivel nyárra mi is dél-francia utat tervezünk,végigmentem a topikon...nem sokat találtam,jobbára Párizs vezet-ami nem baj,én is imádom-,meg Korzika,amit nem vettem még tervbe...szóval ha valaki tud bármi infót Provance és/vagy Cote d'Azure,vevő lennék rá!!!!Mi szervezettem mennénk,irodával,igazán szuper idegenvezetőket találtam,de még sok minden mástól is függ az útválasztás,de 1-2 hét és eldől...addig nézegetem a programokat.
A nyáron Franciaországban, Coto d Azuron szeretnék nyaralni. Tud valaki segíteni szállás címekben, tűrhető áron?
Úgy hallotam, hogy nagyon borsosak a szállás és kaja árak. Minden infó érdekel a témával kapcsolatban, 2 szobás apartmant szeretnék 4 felnőt részére.
#1691902011-07-10 07:31:39 Válasz a #168982. hsz-ra
SZia Döme!
Egy párszor tudtunk csak víz alá kukkantani, de nagyon nem láttunk semmi érdekeset. 1-2 szokásos hal volt csak látható, ami mindenhol van a Földközi-tengerben. Azért bíztam nagyon a Lavezziben, hogy na majd ott. Aznap állt el a szél, amikor hazaindultunk, ha még egy napunk lett volna, átjutunk No majd legközelebb. Illetve láttunk két (nekem) újdonságot, a parton téblábolva: egy érdekes soksertéjű viziférget, meg lila medúzákat. Utóbbiakat sajna döglötten...
Ha mennétek még Korzikára: írtad, hogy Nonzában etted életed legjobb pizzáját. Mi is ettünk több helyen, és a nonzai sem volt rossz, bár nekünk lespórolták a feltétet, de a nyerő pizzát Erbalungában találtuk. Hát most is összefut a nyál a számban, ha rágondolok: vékony, átsült, nem elázott finom tészta, fűszeres (nem a nálunk megszokott paradicsomos) szósszal, sok rávalóval és sok-sok sajttal, nyaaammm.
A nonzai pizzát nem a téren fogyasztottuk el, hanem a kocsiban, mivel épp esett az eső. Egyedül vágtam itt neki az ebédszerzésnek, és a 15 perc alatt, amíg készítették a pizzát, fel akartam menni a toronyba. Már majdnem felértem, amikor elkezdett ömleni az eső. Spuri vissza, beálltam a pizzás melletti árkádba, onnan figyeltem, hogy próbálják meg odafentről elmosni a települést Pár méternél nem lehetett távolabb látni, a toronyba vezető lépcsősor úgy nézett ki, mint egy lépcsős vízesés, nagyon szuper látvány volt.
Melus, leginkább pizzán meg grillcsirkén éltünk. A pizzák állítólag szinte finomabbak itt, mint Olaszországban, mi ettünk kiválót és gyengébbet is. Az egyik kempingünkben az orom előtt készítette el a szakács, kb 5 perc alatt, úgy sajnálom, hogy épp nem volt nálam a fényképező : A kemence közepéről félrekotorta a félig leégett fahasábokat, kisepregette a helyét, aztán kézzel fel-feldobva kerekített egy tésztát, megkente, megszórta, betette a kemencébe, percenként lapáttal alányúlt és fordított rajta, 5 perc múlva kész is volt a szinte hamuban sült pizza.
A grillcsirke olyan volt kinn is, mint itthon. Ettünk korzikai menüt is, előétel helyi májas volt friss-ropogós bagettel, salátával (illetve ehelyett sokszor vannak fincsi helyi kecske-, juhsajtok), aztán burgonya meg finom fűszeres sült marhaszelet, desszertnek túrós sütemény kétféle illatos helyi mézzel leöntve. Persze a tengeri kütyüket is ugyanúgy lehet enni, mint Görögországban, mi azokat annyira nem szeretjük, meg hát a 90%-uk import áru, le van halászva már rendesen a környék. Sok hús szerepel a menükben, főleg marha és sertés, amit nem csodálok, mert amerre jártunk, sok tehenet, kecskét meg disznót láttunk szabadon, szerintem ha húsra van szükségük, csak kisétálnak és megfognak egyet No, nem ám, a tehenek-kecskék fülében legalább volt biléta, azokról biztos tudják, hogy kié, de sok disznónak nincs gazdája...
Kenyér helyett bagettjük van, úton-útfélen, benzinkúton meg mindenhol (azért a péknél alegjobb), reggeltől-estig lehet kapni frisset, nagyon-nagyon finom az is, szinte hiányzik.
Partokat lehet találni olyat, amilyet csak szeretne az ember: van szürke, sárga, fehér homokos, fehér, fekete, vörös kavicsos, vörös gránitsziklás vagy fehér mészkősziklás partszakasz, akármerre mész, mindig más és más. Van egy pár fehér homokos, türkiz vizű, azok elég híresek és népszerűek, a Rondinara pl. a 3. legszebb európai strandként van nyilvántartva (azt nem tudom, hol ). Tényleg szemet gyönyörködtetőek, de fürödni mi a sziklás részeken szeretünk jobban. Őszintén szólva olyan kedvünkre való partokat, mint Görögországban, ahol félnapokig ellenénk a parton, nem találtunk, de az idő miatt tényleg nem is voltunk sok fürdőhelyen. A hegyi folyó sokkal inkább megfogott itt, mint a tenger.
Tegnap átvettem a fotókönyvet, nem győzöm lapozgatni Bár sokkal jobb minőségű, mint a múltkori fotófüzet, egy méterről teljesen olyan, mint egy könyv, de közelről megnézve egyik-másik fotó tényleg nem olyan éles, mintha képként hivattam volna elő. Azt mondták, azért butítják le, mert egy 1/4 oldalt elfoglaló kép feleslegesen 10Mb. Csak nekem 2Mb-osak voltak a képek eredetileg... Mindegy, összhatásban sokkal szebb, mintha én külön vágnám albumba, meg így kevesebb helyet is foglal, lassan nem férünk az albumoktól itthon