Mire vigyázzunk?
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
Hozzászóló Üzenet
# 46
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#8272 Üzenet linkje2006-06-08 20:15:53 

Szia Judit,

nekem volt napallergiám az elsõ pár évben a tengernél, de aztán elmúét. Állandóan olyan volta bõröm, mint a málna, mármint nem olyan piros, hanem olyan hepehupás. De az is lehet, hogy akkor nema napra, hanem a napozókrémra voltam allargiás, mert amióta áttértem a Niveára, azóta nincs ez. Engem érdekelne azért a trükköd!

Andi

# 47
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#8274 Üzenet linkje2006-06-08 20:19:34 

Van ebben valami. Valahol olvastam, hogy a napallergia leginkább a napozószerekre való reagálás, nem a nap hatása. Nem érintett a téma, így nem jegyeztem meg pontosan, de talán olajmentes napozószereket ajánlottak ezen embereknek.
# 48
Keke
Aktív fórumos
Aktív fórumos
266 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#8291 Üzenet linkje2006-06-09 08:11:30 

Rebekának igaza van,a napallergia a bõr kórosan megnövekedett fényérzékenysége.Nem a bõrtípustól,hanem más tényezõktõl,a szervezet hajlamától függ.Egyes gyógyszerek,krémek a bõrt fokozottan fényérzékennyé teszik és olyan gyógyszertárban kapható készítményt kell használni amelyek UVA szûrõ hatása is megfelelõ.A krémet nem akkor kell felkenni amikor napra megyünk hanem elötte 30perccel mert csak így tudják kifejteni fényvédõ hatásukat.Enyhe napallergiánál szóba jöhet egyébként a megelõzõ szoláriumos kezelés!Erõs viszketést csillapítani lehet antihisztamin tartalmú krémekkel amit az orvos ír fel.
# 49
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#8326 Üzenet linkje2006-06-09 12:59:37 

Szia keke!

Köszi icon_smile.gif ezek nagy részét már tudtam. De, mint mondtam, szerencsére már nem érint ez, csk korábban volt, az elsõ 3 nyaralásomnál. Tutira a napozókrémtõl lehetett...
Andi

# 50
HJudit
Aktív fórumos
Aktív fórumos
306 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#8359 Üzenet linkje2006-06-10 10:37:44  Napallergia

Tényleg jókat írtok, de nálam tuti, hogy nem a szerekre jönnek a "málnák", ami egyébként rettentõen viszket is, mert kencézés nélkül a tavaszi erõs napon is kijön... icon_cry.gif Mármint az egyéb tavaszokon, nem az idein, ami elmaradt. icon_lol.gif A Nívea nem vált be, meg az egyik francia cég hiper szuper antiallergén UVAB meg mittudomén milyen kencéje sem. Tudjátok, ez az a termékcsalád, aminek az egyéb kencéit folyton reklámozzák a tévében, az egészség fontos.....stb. Mellesleg eléggé drasztikus illusztrációkkal....Ami nekem bejött, az egy másik francia, narancssárga-fehér dobozban van, háromtagú a termékcsalád neve, csak gyógyszertárban kapható és a szert Antheliosnak hívják. eleve szimpi, hogy a napisten is benne van icon_razz.gif Arra meg tényleg külön kell figyelni, hogy otthon kenjük be magunkat, ki tudja fejteni a hatását a szer, mire napozni kezdünk. Még egy tippem van, állítólag jó, ha szed az ember béta karotint, mert a szervezet könnyebben feldolgozza a napsugarakat. Jó már elõtte egy héttel elkezdeni.....
# 51
Keke
Aktív fórumos
Aktív fórumos
266 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#8362 Üzenet linkje2006-06-10 11:51:45 

Szia HJudit!A béta karotinnal kapcsolatban ez így van ahogy írtad,sõt rengeteg van még sárgarépában,eperben is.Szoláriumnál is sokan nem krémet használnak,hanem ezeket eszik elõtte illetve van a Kubunak a sárgarépaleve ami nagyon jó.Sokkal intenzívebb a barnulás.
# 52
Tucsi001
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
46 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#8367 Üzenet linkje2006-06-10 12:34:16 

Tényleg igazatok van a ß-karotinnal kapcsolatban, de nem szabad túlzásba vinni, mert besárgul az ember. Egyébként érdemes vigyázni a napallergiával, mert visszafordíthatatlan fototoxikus elváltozásokat okozhat! Nem reklámozni szeretném, de az ilcsi cég paradicsomos napozója megbízható ilyen esetekben is és még barnulhatsz is! Semmilyen tartósítószert vagy illatosítót nem tartalmaz. Mi minden évben ezt viszünk magunkkal, csak figyelni kell a használati utasításra. Még soha egyik gyerek sem égett le, pedig egész nap a parton vagyunk. Azért a déli órákban mi is bevetjük a fürdõpólót!
# 53
Keke
Aktív fórumos
Aktív fórumos
266 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#8368 Üzenet linkje2006-06-10 12:59:19 

Szia tucsi001!Szerintem is nagyon jók az ilcsi termékei,én is ajánlom mindenkinek!
# 54
Rekuc
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
417 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#8373 Üzenet linkje2006-06-10 15:41:56 

Az ilcsit én is csak ajánlani tudom, mivel szinte 100% hogy semmilyen allergiás reakciót nem váltanak ki
# 55
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#8585 Üzenet linkje2006-06-13 21:06:16 

Most, ahogy olvasgatom ezt a topikot, jut eszembe valami. Abszolut halálosan komolyan, 1997-ben Tolóban egy kb. 4-5 centiméteres skorpió volt a fürdõszoba kövén! Akkoriban nagy divat volt a fatalpú klumpa, azzal csaptuk agyon. De mivel errõl a kedves állatról (ami amúgy a csillagjegyem) egy szó sem esik sehol, nem ijesztgetés végett, de úgy gondoltam, megemlítem, hogy vele is találkozhattok.

Andi

# 56
Rebeka
Törzstag
Törzstag
1109 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#8587 Üzenet linkje2006-06-13 21:21:14 

Mi Horvátországben találtunk skorpiót a fürdõszobában, de addigra már nem volt sok kedve mozgolódni, tehát abszolult ártalmatlan volt. icon_lol.gif Én nem értek hozzá, de lehet hogy ezek nem is veszélyes fajták?
# 57
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#8588 Üzenet linkje2006-06-13 21:28:13 

Lehet, de azért nem szeretnék belelépni. icon_smile.gif
# 58
Teeby
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
30 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#8938 Üzenet linkje2006-06-17 16:51:40  Skorpió

A skorpió mindig csíp. Ha õ úgy gondolja.
Magyarul nincs olyan, amelyik nem tud csípni. Pontosabban szúrni.
Vannak olyan fajták, amiknek nem halálos a mérge. Pl. a királyskorpióé sem. Viszont akármennyire is gyenge mérge van, a szúrása megegyezik egy jó erõs méhcsípéssel. Aki pedig érzékeny az ilyen dolgokra, annak nem tesz különösebben jót. Szerintem az európában elõforduló fajták száma csekély, és jobbára nem biztos, hogy mérgezõ szúrásuk van. Persze ennek nekem is utána kellene néznem.
Viszont amit nem árt tudni, ha jók az ismereteim, a testében ez a kis állat keményfémet választ ki, amit a testnedvein keresztül a fullánkja hegyébe koncentrál. Ahol is anyagi formát önt az elemi fém. Vagyis nagyon hatékony szerszáma van. Tehát nem jó hadakozni vele.

# 59
Marta
Aktív fórumos
Aktív fórumos
58 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#8941 Üzenet linkje2006-06-17 17:51:23 

Szia HJudit!! A napallergiával kapcsolatban szeretném kérdezni, hogy az Anthelios az napozószer, vagy napallergiára való, vagy megelõzi, hogy elõjöjjenek azok az arányos apró kis pontocskák, amitõl meglehet vadulni. Olyan érzés mintha csalánba hemperegtem volna, és nagyon viszket. Én évek óta szenvedek, a paradicsomos napozótól késõbb
jönnek elõ, de meguszni nem tudom. Ha tudnál segíteni megköszönném. Márta

# 60
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#8959 Üzenet linkje2006-06-17 22:50:12  csomagolás

Sziasztok!

MIvel ma nagy csomagolásban vagyok, eszembe jutott egy pár dolog. Má sok hellaszossal beszéltem e szokásainkról, és mint kiderült, nagyon hasonlóak. A lényeg az, hogy tapasztalatom szerint - mint nálunk is - ahol NÕ pakol, mindig túl sok holmi lesz. icon_smile.gif

Mivel mi gyakran repülünk, ez gondot okozhat a súlynál. Nem a ruhák a nehezek, hanem a rengeteg napozószer, újonnan vásárolt tusfürdõk, tstápolók, samponok... Ha belegondoltok mind legalább 300 g-ot nyomnak. A legjobb úgy trükközni, ha a nagyon nehéz dolgokat a kézipoggyászba (legjobb hátizsák) pakoljátok. Igaz, az is csak 5 kiló lehetne, de senki sem méri meg. Nekem egyszer majdnem 15 kilo volt. Így elfér a többlet is. A párom anyukája szerint, ha mindeki ezt csinálná, lezuhanna a gép a sok túlsúlytól icon_lol.gif icon_lol.gif
De nálunk bejött.

Aztán biztosan vagytok még jópáran, akiknek az a fóbiája van, hogy a folyékony dolgok kifolyhatnak, ezét zacsiba csavarjátok. Nálam ez már beteges, de mégsem lehet elég. Én minden sampon, tusfürdõ stb. tetejét leragasztom celluxszal, majd egy kis zacskóba tekerem, majd egy nagyobb zacskóba bekötözöm. Így egy csomagolásnál felhasználok vagy 50 zacsit icon_lol.gif
De két éve így is pórul jártunk a hazafelé úton, mert volt ge ykókusz illatú napolajunk, amit a reptéri rakodóknak sikerült valamihez úgy odavágniuk, hogy a bõröndön keresztül is szétrepedt a mûanyagüveg és a két zacskón keresztül is kifolyt az egész olaj. A ruháink 50%-át átitatta a sárga színû kókuszolaj. Többszöri mosás után sem tudtam mindet megmenteni és a bõrönd is tönkrement.

Azóta nem csak a kint vásásrolt italokat, hanem minden!!! folyadék tartalmú üvegcsét (mosogatószertõl kezdve...nem is tudom még mit) a kézipoggyászba pakolok.

Andi

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Általános tapasztalatok
<   1 2 3 4 5 ... 20 21 22   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu