Most kaptam egy infó-emilt az egyik sakis fórumról!!!
"ok,guys....Sakis got child...it's girl....and it's scorpio....it was about 12.00h
Sakis,congratulatio ns......
xxx"
Sakisnak kislánya született, ma, dél körül (2008. november 2-án)... és skorpió
Anyukája a híres görög szuper model & Playmate: Katia Zygouli (Κάτια Ζυγούλη)
Katia 1977 július 4-én született, Sakis-szal már jó ideje egy párt alkotnak. Állítólag augusztusban össze is házasodtak Korfun, bár erről igen csak ellentmondásos híreket/pletykákat hallottam/olvastam
NOVEMBER 25-én a boltokban SAKI új CD-je, az "IRTHES"/ "MEGJÖTTÉL/MEGÉRKEZTÉL"!
Tracklist:
01 - Irthes (You Came) - Megérkeztél
02 - Erotiki Vradia (Erotic Night) - Erotikus éjszaka
03 - An Borousa (If I could) - Bárcsak megtehetném
04 - Sta Adita Tis Psihis Sou (In The Sanctuaries of your soul) - A lelked szentélyében
05 - Kathe Iliovasilema (Every Sunset) - Minden naplementekor
06 - Paradothika (I gave up) - Feladtam
07 - Logos Tis Iparksis Mou (The Reason for my existence) - Létezésem oka
08 - Kai Se Thelo (And I Want You) - És akarlak téged
09 - Aggelika Matia (Angelic Eyes) - Angyali szemek
10 - Vimata (Steps) - Lépések
"Irthes" (Greek: Ηρθες; English: You Came; magyarul: Megjöttél) a címe Saki Rouvas 12. stúdióalbumának. Az album várhatóan november végén jelenik meg és ez lesz Sakis első új albuma 2006 óta. Az album dalait Dimitris Kontopoulos komponálta. Az “Irthes” című dal az albumon mint egy “ajánlás” Rouvas nem rég született kislányának.
Album információ
"Irthes" Rouvas 12. stúdióalbuma a karrierje során és első az elmúlt két év alatt. Rouvas az albumon 2008 nyarán kezdett el dolgozni, Dimitris Kontopoulos.-szal együttműködve. A címadó dal Rouvas lányának íródott. Az album újra lesz “csomagolva” 2009 tavaszán, amely már tartalmazza Rouvas Eurovíziós dalát is.
A címadó dal 2008. november 20-án megjelent „single” CD-n.
SAKIS ROUVAS-IRTHES - (11/2008)
Atrist: SAKIS ROUVAS
Album: IRTHES
Release Date: 25/11/2008
Company: MINOS-EMI
Genre: GREEK POP & ROCK
-=-=-=-=-=-=-
ΠΡΟΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ (κυκλοφορεί 25/11/2008)“ʼΗρθες” ο τίτλος του νέου του album, σε μια χρονιά που του ανήκει, προσωπικά και επαγγελματικά . Ο απόλυτος έλληνας star ήρθε. Νέο album, νέες επιτυχίες, νέα τραγούδια για να αγαπήσουμε. Η αναμονή τελειώνει εδώ. Μετά το “Και σε θέλω” που κατέκτησε αυτό που δικαιούνταν, έγινε τεράστιο hit, έμεινε για 10 εβδομάδες στο Νο1 του National Airplay Chart, και έκανε όλους να αναρωτιούνται πότε κυκλοφορεί το νέο album του Σάκη Ρουβά. Τώρα κυκλοφορεί το album «Ήρθες», με τραγούδια που την μουσική έχει γράψει ο Δημήτρης Κοντόπουλος, εκτός από ένα που η μουσική είναι του Sanny X, και στίχους η Βίκυ Γεροθόδωρου, ο Νίκος Γρίτσης, ο Γιάννης Δόξας, ο Βαγγέλης Κωνσταντινίδης, η Πηγή Κωνσταντίνου, ο Θάνος Παπανικολάου και ο Γιάννης Ρεντούμης. Μετά το απόλυτο dance «Kαι σε θέλω», τώρα σειρά έχει το «Ήρθες» μια από αυτές τις μπαλάντες που θέλεις να ακούς τον Σάκη Ρουβά να σου τραγουδάει. Και έπεται συνέχεια. “Bήματα”, “Παραδόθηκα”, “Αν μπορούσα”, είναι μόνο μερικά από τα τραγούδια που ξεχωρίζουν με την πρώτη ακρόαση. Σε μια χρονιά που όλα γυρίζουν γύρω του, ο Σάκης Ρουβάς καταθέτει ένα από τα καλύτερα album της καριέρας του.
"Το 1ο single από το νέο album του Σάκη Ρουβά είναι πια στον αέρα και το απολαμβάνουμε μέσα από τον Arion radio. Το τραγούδι τιτλοφορείται "Ήρθες", όπως και το επερχόμενο album που θα κυκλοφορήσει σε λίγες μέρες, και το υπογράφουν ο Δημήτρης Κοντόπουλος και ο Γιάννης Δόξας σε μουσική και στίχους αντίστοιχα."
Sziasztok!!!!Jászu
Sztem a görög pop nagyon jóóó,főleg mixalis xatzigiannis.
vannak jóó zenéim tőle,ha valkinek kell szóljon
Meg nyugodtan írhattok nekem privibe is evvel,vagy más témával kapcsolatban.
Nagyon jó ez az oldal kb egy hónapja körül fedeztem fel,de naon jó,azóta amikor csak tehetem itt lógok.
Puszi mindenkinek!!
Sagapw93
És pont a Kedvenceimről, a Katsamihas fivérekről látok épp egy összeállítást!
Pont jókor voltál ott! Most én is kipróbáltam a tv-t. Kár, hogy nem nagyobb kicsit a képernyője. Videók is vannak lent, meg 20-as lista, amire szavazni is lehet.
Csak rá kell kattintani (baloldalt lent), és máris teljes képernyőssé válik!!!!
Egy nagyon kedves barátom rádióját ajánlanám a figyelmetekbe: www.epilogesfm.gr
A webplayer-re kattintva azonnal lehet hallgatni a jobbnál jobb zenéket!
Szia Petros! Látom még mindíg nagy Sakis rajongó vagy és azt szeretném kérdezni,hogy neked meg van-e Sakis koncertfelvétele aminek a címe:This is my life???
Szia Petros! Látom még mindíg nagy Sakis rajongó vagy és azt szeretném kérdezni,hogy neked meg van-e Sakis koncertfelvétele aminek a címe:This is my life???
Nem csak Petrosnak van meg eredetiben Sakis koncertfelvétele, hanem én is megvettem Thesszalonikiben a nyáron. Tökre örültem neki. Most meg szeretném a legújabbat is, de nyáron azt is beszerzem.
Hála a világhálónak, ma megismerhettem az összes új Sakis dalt!!!
Hát a "laika tragúdi" kedvelőit sajnálom, mert ezen a lemezen sem hallható ilyen, népies hangszerelésű dal. Ami persze az eddigi lemezeit sem jellemezte. Én is szeretem a tradicionális, autentikus görög zenét... Na és a Zorbát, amiről szerintem - kis túlzással ugyan - de sokan azt hiszik, hogy a görögök himnusza
De hát a XXI. században Sakis Rouvas, Despina Vandi, Anna Vissi, Elena Paparizu, Sarbel, Giannis Kotsiras, stb is a görög művészet, kultúra része...
Szóval van dal, ami nem igazán fog meg, de nagy részük bejön - mint minden lemezén, mert azért nem minden dala jön be igazán nekem sem...bár ebből jóval kevesebb van
Két dalt már játszanak az albumról, a MAD Music Awards-os "Kai se thelo" és a kislányának írt/énekelt "Irthes".
A "+ se thelo" egy igen dinamikus, pörgős dal. Ilyen (sajnos) nincs több rajta. Az "Irthes" egy nagyon gyönyörű szövegű, szép, romantikus dal, olyan igazi vallomás... Itt megint csak kiengedi hangját, és megmutatja, mennyire jó énekes.
A többi dal olyan vegyes felvágott...
Azt hiszem Sakisban pont az tetszik, hogy nem állt rá egy stílusra, irányvonalra, amelyen unalmassá válhat egy előadó. És mégis vannak időről időre visszatérő elemek, amitől olyan Sakis-os az egész
Szóval van a lemezen olyan "rock"-osabb dal - kicsit nekem Bon Jovi-s - van igazi romantikus és vannak dallamos, a 90-es éveket (akkori dalait) idéző dalok, amelyek fittyet hánynak a mai trendekre.
Azt hiszem sikerült egy dallamos, hallgatható, igen kellemes albumot összehozni.
Szerintem ezt a CD-t is rongyossá fogom hallgatni
most olvastam a facebookon, hogy mixalis koncert turné, és legközelebb hozzánk bécsben lesz, május 5.-én. mi mindenesetre az első sorban fogunk zokogni, aki akar, még csatlakozhat hozzánk.)
Nem csak örömteli születések esnek meg az életben, hanem szomorú búcsúzások is...
Az Arion rádiót hallgatva akadt meg a szemem ezen a cikken.
Ha esetleg nem is ismertük ezt az előadónőt, legalább a távozása legyen olyan kegyeletteli pillanat, aminek alkalmából visszaidézzük életének, művészetének néhány pillanatát:
"Εφυγε` η Μαρία Δημητριάδη.
Έφυγε σήμερα από τη ζωή η γνωστή ερμηνεύτρια Μαρία Δημητριάδη σε ηλικία μόλις 58 ετών καθώς έπασχε το τελευταίο διάστημα από πνευμονική ίνωση!
Elhunyt Maria Dimitriadi.
Ma távozott az életből Maria Dimitriadi, a jól ismert 58 éves előadóművésznő, aki nemrég tüdővel kapcsolatos fibrózistól szenvedett!
Η Μαρία Δημητριάδη διέθετε σπάνια, ζεστή και ιδιαίτερη φωνή, με μεγάλο ερμηνευτικό εύρος, η οποία όμως - καλώς ή κακώς - συνδέθηκε με τη δεκαετία του '70 και με το "πολιτικό τραγούδι". Στα τέλη της δεκαετίας του '60 τραγούδησε μερικά σπουδαία έργα της εποχής, όπως το "Ήλιος ο πρώτος" του Μαρκόπουλου, σε ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη, (από όπου και η κλασσική ερμηνεία "Κάτω στης Μαργαρίτας το αλωνάκι"), αλλά έγινε ευρύτερα γνωστή τραγουδώντας από πολύ νωρίς Θεοδωράκη, και αργότερα, Θάνο Μικρούτσικο. Τη δεκαετία του '80, η Δημητριάδη προσπάθησε να τραγουδήσει πράγματα εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους, πιο λυρικά, από Χατζιδάκι ("Για την Ελένη", σε στίχους Μιχάλη Μπουρμούλη) μέχρι ακόμα & Στέφανο Κορκολή ("Το μαγικό κλειδί" το ‘87).
Mariának Dimitriadinak ritka, meleg, és sajátságosan különleges hangja volt, aminek féktelensége, nagysága összefonódott és összefüggésbe került - méltán, vagy helytelenül - a 70-es évek politikai irányzatainak dalaival.
Az 1960-as évek végén énekelte el először a korszak néhány remek munkáját, mint például a Napot, - Markopoulos, Odysseus Elytis egy költészete, (hol Under klasszikus értelmezése az Alonaki Stis Margherita) de széles körben ismertté vált azáltal, hogy énekelte túl korai Theodorakit, és későbbi, Thanos Mikroutsikos. The'80s, az az évtizede, amit a Dimitriadi kipróbált hogy teljesen énekelje azt, különböző mindegyikből másik, líraibb Hadjidakisből
Η Μαρία Δημητριάδη γεννήθηκε στην Αθήνα, στον Ταύρο, όπου μάλιστα η ίδια διατέλεσε και δημοτικός σύμβουλος τη δεκαετία του '70. Το '96 έκανε προσπάθεια επιστροφής με έναν ροκ δίσκο, το "Αύριο", παραγωγή του Βασίλη Παπακωνσταντίνου και ολόκληρης της ομάδας του. Ήταν η επάνοδός της στο τραγούδι μετά από αρκετά χρόνια ηθελημένης "εξαφάνισης", που έγινε κυρίως για να μεγαλώσει τον γιο της Στέργιο, τον οποίο απέκτησε μέσα από το γάμο της με τον Αντρέα Μικρούτσικο (ο οποίος λόγω του θλιβερού γεγονότος αναβάλει την αυριανή έναρξη της εκπομπής του)."[/color]
Dimitriadi Maria megszületett Athénban Bik jegyében, ahol ez ugyanazt a coyncilmant szolgálta és a 70 The'96 megpróbált visszaküldeni egy sziklaalbumot, a Tomorrow-t, Vassilis Papakonstantinou termelést, és az egész csapatot.
τον γιο της Στέργιο, τον οποίο απέκτησε μέσα από το γάμο της με τον Αντρέα Μικρούτσικο (ο οποίος λόγω του θλιβερού γεγονότος αναβάλει την αυριανή έναρξη της εκπομπής του)."[/color]
Legutóbb Stratos szerkesztette (2009-01-15 23:55:15), összesen 1 alkalommal