Hát, köszönöm az infót. Biztos le vagyok ragadva a magyar időjárásnál, mert elképzelni nem tudtam, hogy szeptember közepe felé lehet még jó idő valahol.
Kedves Éva és Atosz!!!
Remélem,jövőre a kirándulások nem maradnak el holmi bordarepedés miatt....bbbrrrr,mégegyszer nem akarom azt átélni...s akkor irány Ithaka/is!!!
Tapasztalt Lassi-utazóktól kérdezném,hogy tényleg csak Argostoliban van gyros pitában,Lassiban nincs???Ez nálunk sajna fajsúlyos dolog,reggelire magyar kolbász-sajt,görög péksüti a ,,menü",ebédre gyrospita,vacsira pedig egy tavernában pl.muszaka...hhhmmmm...
Én Kefát és Ithakát valahogy szerves egynek érzem,tehát ha oda utazik valaki Kefalóniába, akkor ternészetesen meg kell látogatni Ithakát is.Két sziget, födrajzilag két hely,de nekem érzetbe egy.
"Gyroszpitát" Argostoliba és Lassiba is kapsz, sőt még sok helyen,de most nem sorolom.Tudod.Ha netán Svoronátában köttök ki még ahhoz közel Metaxatában,Travliatában is kapsz.
Szia Atosz!
Persze, ha Kefalónia, akkor Ithaka is! Ebben nagy az egyetértés közöttünk!
De azt biztosan tudod te is, ennek ellenére sokan kihagyják, ezért úgy gondolom, nem haszontalan hangoztatni.
Üdv. szepeva
CSak egy bökkenő van ha fakultatíve mész erre a gyönyörű kis szigetre,az, hogy nagyon kevés időd van úgy általában mindenre.Biztos tudod,na itt fél óra,amott egy óra és ez borzasztóan kevés,pláne ha döglesztő meleg van és ez előfordúl... szeretnél egyet "dagonyázni"és ez még plussz csökkenti a kovájgásra szánt időt.Mindezektől függetlenűl nem szabad kihagyni az ithakai
fakultatív programot, én is ezt ajánlom.Bérelt kocsival kell átlógni,csak ne legyen vele semmi gond mert akkor benne vagy a szaharinba... Vagy átmész komppal és ott bérelsz kocsit egy két napra és egyben az lesz az éjjeli szállásod.Ilyet mi csináltunk.Ez a nyugisabb,de a derágább.
Mi a fakultatívot választottuk. Drága volt és tényleg szinte csak beleszagoltunk mindenhol a levegőbe. Nagyon jó lett volna kötetlenül csavarogni! Fürdésre és egy sétára Kioniban loptunk időt magunknak, míg a többiek ebédeltek a parti tavernában (árban nem volt benne, csak az idő volt rákalkulálva). Míg száradtunk a parton, addig megettük az útra készített szendvicsünket.
A bérelt autóval biztosítás hiányában nem mertünk átmenni.
Az lenne az igazi, ha ott lehetne autót bérelni, de a Samiból érkező komp a "semmiben" köt ki, onnan az első település messze van. A kompkikötőben nem láttunk autókölcsönzőt, csak néhány taxit.
Ti hogy oldottátok meg?
üdv. szepeva