Ha gyerekekkel utazol, ill. aktív nyaraláshoz bázis helynek nagyon jó kiindulópont (sok minden elérhető távolságra van) véleményem szerint, a feleségem és a gyerkőcöm (12, lány) idén is oda akar menni ,pedig tavaly is ott voltunk. Nekem a táj miatt és lehet hogy az első görög élmény miatt Sarti mint tengerpart jobban tettszik.
Sokat segítene ha bele olvasgatnál az élménybeszámolókba, és különböző üdülők topicjaiba!
Görögország szerintem alapvetően jó választást !!! Sok sikert a nyaraláshoz.
Szia Mazsola!
Meg kell különböztetnünk közvetítő irodát és utaztató irodát. Mindkettő ún utazási iroda, de mig az egyik csak az utakat árulja, addig a másik bonyolítja is azokat. Ezen a lapon mi leginkább az utaztatást konkrétan lebonyolító cégekkel foglalkozunk az általad említett cég egy komáromi közvetítő cég és partnerei között csak kevés és nem is a Görögországban jártasabb cégek vannak. Kicsi a választékuk. Én ajánlanám, hogy közvetlen cégekkel tárgyalj inkább. / Apollon, Dias Zeus, Aeolus, stb./ Ne kapkodd el a választást, érdemes körülnézni az "Utazás" kiállításon is. Ha komáromi, vagy környéki vagy érdemes átmenni Révkomáromba és ott az Aeolus szlovák irodának kiváló útjaik vannak Pl. Pargára, ami talán a legszebb szárazföldi célpont. Nézz körül itt a Hellason a topikokban, szinte minden jelentősebb görög utazási célpontról van rengeteg információ. A fotoalbumban meg is tudod nézni. Én személy szerint nem kedvelem Paráliát, mert olyan bulis üdülőhely, mint pl Siófok. Nem jellegzetes görög. Ilyet itthon is találsz, nem érdemes ezért annyit utazni. De ne hallgass rám, mert ez csak az én véleményem nézegess, tallózzál itt a Hellason. A legjobb helyre kerültél.
Ha kérdésed van itt mindenki szívesen válaszol.
Üdv: Josza
Sartira aWalter travellal, Paraliara az Apollón travellel mentünk egyikkel sem volt semmi probléma. Paralia valóban bulizós és Siófokos, de kisebb gyerkőcökkel ( sokat láttam ) érdemes oda menni, mert nagyon jó a homokos tengerpartja, amikor mi voltunk tiszta volt a víz és medúza sem volt sokszor. Paralián a templomon és talán a kikötőn kívül valóban semmi érdekesség nincs. De nem rossz hely szerintem.!?
Most frissítettem és olvastam Josza hozzászólását és egyet értek vele, olyan emberek irnak a Hellas topikokban akik már több éve Görögországba járnak nyaralni. Sok okos dolgot tanul az ember a beszélgetéseikből.
Medici Travelről van tapasztalatotok?
Nagyon jó áron találtam Lefkadai utat.
A Medici Lefkadás útjai Apollon-travel szervezések.
Hát pont erről beszélek. Az a baj a közvetítő cégekkel, hogy nem tudnak olyan kimerítő információkat adni az adott helyről és az útról, mint azok, akik a gyakorlatban viszik az utakat. Ráadásul közbe iktatódik egy hiba lehetőség az információk áramlásába.
Kedves Zsebkuty!
Köszönöm.
Én még sohasem találkoztam medúzával, pedig 3 éve járok Görögbe. Persze nekem csak a szigetek jöhetnek szóba, mert ott mindenféle partot lehet találni. Homokos kavicsos sziklás, mesébe illő mindenfélekék színű tenger... És nem sokkal többért mint Paralia.
Ha valaki kikapcsolódni és gyönyörködni szeretne menni Görögországba, tényleg csak ajánlani tudom ezeket a szigeteket. Teljesen más mint a szárazföld. Igaz Parga még nagyon szép, kiemelkedik a többi szárazföldi társaitól...
Tavalyelőtti utazásunkat Ruefán keresztül bonyolitottuk,az is Apollonos út volt,még kedvezményben is részesültünk,hála istennek nálunk semmi probléma nem volt.
Szia Mazsola!
Én gyerekkel is inkább pl Sartit javasolnám. Az én lánykám 2 és fél éves volt amikor oda mentünk, az volt az első görögországi útja. Az utazástól szerintem nem kell tartani, a gyerekek százszor jobban bírják, mint mi. Thassos Skala Potamia is sekély, homokos központi stranddal rendelkezik, tény, hogy valamivel messzebb van.
És ha már az utazási irodáknál tartunk, én 3 éve nagyon megjártam az Aeolussal, így őket nem tudom ajánlani, de az Apollonnal több éve utazunk, eddig még nem bántuk meg. Dias Zeussal kapcsolatban személyes tapasztalatom nincs, írnak róluk jót is rosszat is. Ezzel aztán talán ki is lőttük a komolyabb irodákat, akik Görögországba mennek. Van több kisebb cég is, de az én szívem csücske a Chalkidiki, oda sajna túl sokan nem mennek.
Szia Anyuci68!!!
IBUSZ-Chalkidiki,Tolo,Kamena Vourla,Olymposzi-riviéra!Most,ha foglalsz,tavalyi áron teheted.BOCS a reklám miatt,csak Halkidiki került szóba és ez az utazási irodás topic...
Most került a kezembe egy újság ami arról ír,hogy "Az utazási irodák foglalóval cselezhetik ki az új szabályt" Az utazási szerződésről szóló 281/2oo8 sz.dec.28-tól hatályos kormányrendelet arról rendelkezik,mi történjék akkor,ha az utas meggondoja magát.És akkor egy hosszú cikk amiből azt hámoztam ki, hogy van előleg és foglaló,s nem mindegy melyiket alkalmazza az iroda.A mottó az emberek majd eldöntik,hogy a foglalót vagy előleget kérő irodával akarnak -e utazni.Mi ez a szivatás,tudtok róla valamit?Köszi.