Utazási irodák
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazási irodák
Hozzászóló Üzenet
# 1471
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Anyuci68
Törzstag
Törzstag
520 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#87201 Üzenet linkje2009-01-05 19:16:15  Válasz a #87192. hsz-ra

Hát, és IBUSZ-nál dolgoztam sok-sok éve, de akkor még volt saját buszuk. Mostanság Németh Travellel meg Contibussal utaztatnak, minekünk mind a kettővel meggyűlt a bajunk, így IBUSZ storno. És azért a tavalyi áraik sem olcsók. Bocs, de újdonsült majdnem munkanélküliként ez sem utolsó szempont. Mint ahogy gondolom, sokaknak szintén. Mielőtt felmerülne, hogy velünk van a baj, hogy mindenkiben a hibát keressük elmondanám, hogy a megboldogult Jorgos Travelnél törzsutasok voltunk (kb. 4 úttal), és azóta leginkább Apollon, ugyancsak törzsutasokkén, már vagy 4. alkalommal. Mikor máshoz mentünk, csalódtunk.
# 1472
Szabóné Manyi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
120 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#87215 Üzenet linkje2009-01-05 20:57:39 

TPisti!

Köszi! De nekem akkor se oké.Utolsó pillanatban minden megeshet és ha olyan irodával mész akkor annyi.

# 1473
TPisti
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
111 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#87216 Üzenet linkje2009-01-05 21:22:43 

Sajnos ez van, ilyen a jog nálunk és ezt ki is használják akik ismerik, úgyhogy nem árt óvatosnak lenni.
# 1474
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#87228 Üzenet linkje2009-01-06 07:59:03  Válasz a #87187. hsz-ra Előzmény #87187

Pont tegnap voltam a Ruefa Reisen utazási irodában, már vagy 10 éve működnek, különböző irodák útjait értékesítik, többekközt külföldiét is. Ja, és ha valaki csak városlátogatni megy, ennél az utazási irodánál van lehetőség városkártyát venni, így külföldön ezzel már nem kell foglalkozni!! És ugyanannyiba kerül. icon_smile.gif
# 1475
Tsipourouzo
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
25 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#87256 Üzenet linkje2009-01-06 14:57:38 

Szabóné Manyi írta:
Sziasztok!

Most került a kezembe egy újság ami arról ír,hogy "Az utazási irodák foglalóval cselezhetik ki az új szabályt" Az utazási szerződésről szóló 281/2oo8 sz.dec.28-tól hatályos kormányrendelet arról rendelkezik,mi történjék akkor,ha az utas meggondoja magát.És akkor egy hosszú cikk amiből azt hámoztam ki, hogy van előleg és foglaló,s nem mindegy melyiket alkalmazza az iroda.A mottó az emberek majd eldöntik,hogy a foglalót vagy előleget kérő irodával akarnak -e utazni.Mi ez a szivatás,tudtok róla valamit?Köszi.

Ezt a cikket a neten is meg lehet találni??

# 1476
Szepeva
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
494 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#87284 Üzenet linkje2009-01-06 20:14:31  Válasz a #87228. hsz-ra Előzmény #87228

Szia Firkamanó!
Ezek szerint sikerült! Örülök neki nagyon!
szepeva

# 1477
Szepeva
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
494 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#87286 Üzenet linkje2009-01-06 20:22:58  Válasz a #87198. hsz-ra Előzmény #87198

Tpisti!
Bocsi, de egy kicsit kiegészítelek. Ha esetleg az iroda áll el az úttól, akkor duplán kell neki a foglalót visszafizetnie. Lehet, hogy nem sűrűn fordul ilyen elő, de velem már előfordult, hogy hívott az iroda, hogy mégse oké, válasszak mást, vagy visszafizeti az előleget. No ebben az esetben jobban jártam volna, ha foglalót fizetek és nem előleget.
szepeva

# 1478
Szepeva
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
494 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#87287 Üzenet linkje2009-01-06 20:27:39 

tsipourouzo írta:
Szabóné Manyi írta:
Sziasztok!

Most került a kezembe egy újság ami arról ír,hogy "Az utazási irodák foglalóval cselezhetik ki az új szabályt" Az utazási szerződésről szóló 281/2oo8 sz.dec.28-tól hatályos kormányrendelet arról rendelkezik,mi történjék akkor,ha az utas meggondoja magát.És akkor egy hosszú cikk amiből azt hámoztam ki, hogy van előleg és foglaló,s nem mindegy melyiket alkalmazza az iroda.A mottó az emberek majd eldöntik,hogy a foglalót vagy előleget kérő irodával akarnak -e utazni.Mi ez a szivatás,tudtok róla valamit?Köszi.

Ezt a cikket a neten is meg lehet találni??

A cikk nem tudom, honnan van, de ha a jogszabály érdekel (a hivatkozott kormányrendelet), azt meg tudod keresni a www.magyarorszag.hu oldalon.

üdv. szepeva

# 1479
Szabóné Manyi
Aktív fórumos
Aktív fórumos
120 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#87290 Üzenet linkje2009-01-06 21:04:10 

Sziasztok!

A cikk amiből idéztem--jan.2. népszabi 14-ik oldal..

# 1480
TPisti
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
111 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#87292 Üzenet linkje2009-01-06 22:35:25 

Igen abban igazad van, hogy a foglaló visszafizetése jár a másik fél (utazási iroda) részéről is, de ha ilyen helyzetbe kerülnének úgyis kimagyaráznák a dolgot, hogy miért nem fizetik vissza a foglalót. Csak halkan mondom nehogy kapjak a fejemre miatta, de ez a jogrendszer nem a kisemberek oldalán áll.
Ezzel a téma a részemről befejezve. De mindenki figyeljen oda, hogy előleget vagy foglalót fizet!

# 1481
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Elinolatri
Aktív fórumos
Aktív fórumos
148 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#87293 Üzenet linkje2009-01-07 00:03:04 

De jó hogy minket nem igen érintenek ezek a problémák.Hisz mi az úgynevezett Utolsó pillanatos görög nyaralók vagyunk már 1998 óta.3-4 nappal előtte fizetem be az nyaralást és akkor is tudom meg hogy hova indulunk július legelején. Üdvözöllek TPisti -Én új vagyok itt. Ez az első írásom és lám egyből egy földimre akadok. Ha szoktál DVD-t kölcsönözni rám találsz és cseveghetünk.
Μασ αρέσει η ελληνικη θαλασσα.

# 1482
Kvalcsi
Spec. Moderátor
Spec. Moderátor
3368 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#87312 Üzenet linkje2009-01-07 20:55:33  Re:

firkamano írta:
Igaz Parga még nagyon szép, kiemelkedik a többi szárazföldi társaitól...

Nafplion van még olyan szép és hangulatos mint Parga. Sajnos pont oda nem kínál utat egyik utazási iroda sem, de Tolóból könnyen megközelíthető, hiszen csak kb. 8-10 km.

Az Apollón travel, Dias Zeusz valamint az Aeolus tényleg utaztatók és nem közvetítők, de azért Ők felelnek akkor is amennyiben probléma van, ha közvetítőnél foglaljátok le az utat.

# 1483
Nelumbo
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
2 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#87320 Üzenet linkje2009-01-07 23:22:30  Válasz a #87156. hsz-ra Előzmény #87156

Szia Mazsola!

Ajánlanám neked, hogy nézd meg a GrandTours honlapját. Én már négyszer nyaraltam a szervezésükben, s eddig semmi probléma nem volt. Sőt a barátaim tavaly nem az ő szervezésükben mentek Nei Poriba, meg is bánták. Egész nap a csomagokat őrizték. A grandnál ezt mindig megoldották, elzárták. Sőt tavaly még egy szobát is a rendelkezésünkre bocsátottak, ha esetleg valaki még szeretne egyet mártozni a tengerben, ja ez Toló-n volt.
Egyébként ha kisgyerekkel utaztok akkor szerintem Sarti, hosszú homokos part, lassan mélyülő, bár tény hogy a szállás a grandnál nem valami tetszetős. Vannak visszajáró barátaim 4 és 6 éves manókkal. A kedvező adottságok közzé tartozik a közelség is, természetesen.
Ha viszont nagyobb gyermekekről van szó, akkor Tolo. Hogy miért? A tengerpartja homokos, a nagy strand(ami szélesebb) lassan mélyül. Továbbá fantasztikus fakultatív programjaik vannak: Athén, Hydra-i hajókirándulás(csodás egy sziget),Mükéné,Korinthoszi-csatorna áthajózása, Epidavrosz, és szabad program keretében át lehet menni Napflion-ba 10km. 3 eu a jegy oda-vissza. Hangulatos kis utcákkal, 1000 lépcsős fellegvárral - lélegzetelállító kilátással a tengerre, a város strandjára,ahonnan hallani a fürdőzőket, jó az akusztika. A kikötőbe pedig egy pálmafás sétány vezet. S számtalan kirándulási lehetőségeket rejt.
Paralia-n is voltam hát ha bulizni szeretnétek akkor az a tutti hely.

# 1484
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#87328 Üzenet linkje2009-01-08 09:14:30  Válasz a #87284. hsz-ra Előzmény #87284

Szia Éva!

Igen, megvettem a Ruefa Reisennél a Róma kártyát, nagyon köszönöm az infót!!!!

Tegnap jártam 3 utazási irodánál begyűjteni az árakat, A neckermannál most 16% kedvezmény van az alapárból, habár én nem vagyok hotelpárti, és náluk csak olyat lehet kapni.

Csak az apollon foglalkozik Lefkadával, sajnos.

Valaki nem tud olyan irodát, akik Szardíniával foglalkoznak?
Tegnap véletlenül találtam rá, és repülőjegy odavissza 30 000 Ft, már csak szállás kéne, és tanácstalan vagyok, kicsit nehezebb keresni mint a görög szállásokat.

# 1485
Szepeva
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
494 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#87330 Üzenet linkje2009-01-08 09:22:35  Válasz a #87328. hsz-ra Előzmény #87328

Szia Firkamano!

Korzika Halidays-t nézted?
Mostanában nem néztem szét az oldalán, de neki szokott lenni Szardíniája a legkülönféle verzióban.

Üdv. szepeva

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Utazási irodák
<   1 2 3 ... 98 99 100 ... 466 467 468   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu