Olaszország
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Világjáró
Hozzászóló Üzenet
# 76
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#86159 Üzenet linkje2008-12-03 16:15:50 

Köszi Whitefrost!
Én is kétszer voltam már. A Lido nekem is tetszik képek alapján. De ez most kizárólag Velence lesz. Aztán egyszer talán elmegyünk 2-3 napra is és akkor majd lesz idő átmenni Buranora, Muranora és a Lidora is. Igazából a Lido szigeten érné meg nyaralni, de azt írják az útikönyvek, hogy pokoli drága luxusszállodák vannak ott.

# 77
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#86497 Üzenet linkje2008-12-12 12:37:50  Válasz a #86159. hsz-ra Előzmény #86159

Sziasztok!

S.O.S. kellene nekem olcsó szállás Milánóban!!

Most néztem a wizzairt, ha most megveszema jegyet, és pl: Valentin napot ott töltöm Milánóban, odavissza nincs 8000 Ft a jegy!

Ha lenne olcsó szállás is, akkor máris veszem a jegyeket icon_smile.gif

Valaki tud segíteni?

# 78
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#87331 Üzenet linkje2009-01-08 09:23:35 

Sziasztok!

Szardínián keresnék szállást, vajon találok 5000Ft/fő -ért? Valaki járt már ott?

# 79
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#87335 Üzenet linkje2009-01-08 10:01:14 

Firkamanó,

itt az az oldal, amiről a másik topikban írtam:

http://www.szardinia-szallas.hu/index.php

(Bár a google-n az első találatok között van, szóval lehet, hogy már rég tudsz róla, ha nézegettél már ezügyben... )

# 80
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#87337 Üzenet linkje2009-01-08 10:32:21  Válasz a #87335. hsz-ra Előzmény #87335

Szia Haspók!

Néztem ezt az oldalt, de nagyon nagyon drága. Úgy is néztem hogy megkerestem az oldalát a szállásnak, úgy már olcsóbb, de még mindig drága.

Csak azt nem értem, hogy ezen felül miért számítanak fel külön költségeket takarításr meg áramra meg mindenre??? És nem is keveset... icon_sad.gif

# 81
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#87340 Üzenet linkje2009-01-08 10:36:35  Válasz a #87337. hsz-ra Előzmény #87337

Aha... én nem néztem (ebből is látszik), csak úgy emlékeztem rá...
Hm, megpróbálok majd én is még keresni, ha van tényleg ilyen olcsó repjegy, de még nem írtad, hogy hol? icon_smile.gif Ígérem, nem veszem meg előled! icon_wink.gif

# 82
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#87348 Üzenet linkje2009-01-08 12:04:04  Válasz a #87340. hsz-ra Előzmény #87340

Érdemesebb a szállást utazási iroda által lefoglaltatni... Tipp: RUEFA Reisen, időszakoktól függően 5-6 ezerért/nap/fő icon_smile.gif
# 83
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#87350 Üzenet linkje2009-01-08 12:44:59 

Látom Firkamanó, nagyon belelkesedtél! icon_smile.gif Ez a nyaralás most akkor Kréta-Kithera és Lefkada helyett vagy mellett lesz? icon_smile.gif
# 84
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#87355 Üzenet linkje2009-01-08 13:40:34  Válasz a #87350. hsz-ra Előzmény #87350

Szia Haspók!

Jobban átlapoztam ezt a katalógust, és ez az ár, amit 2 főre kaptam, az mégsem jó, mert a katalógus szerint csak 1 főt jelent icon_sad.gif

Olyan szomorú vagyok icon_sad.gif icon_sad.gif

Viszont Mallorca-i árak azok 5000től vannak, az megoldható lenne, szóval a költségtervezet nem változna, csak másik sziget lenne.

Mostmár teljesen belezavarodtam icon_sad.gif
Lehet hogy nem kéne más országgal foglalkoznom csak Göröggel???

Lefkada az lesz, és nyár végén szeretnénk egy másikat, de sajnos Krétáról semmit sem tudok még, lehet hogy nem is megy oda repülő icon_sad.gif
Érdeklődtem utazási irodánál, nagyon nem tudnak nyugat krétai szállásról (még), dehát így hogy tervezzek? Ezek az árak csak januárban lesznek ilyen olcsók, és ha most nem veszek repülőjegyet, akkor ezt is buktam, és lehet hogy Kréta-Kythirát is, mert lehet hogy nem lesz oda jó járat.
Ezért nézelődök másfelé is...

# 85
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#87357 Üzenet linkje2009-01-08 14:30:21 

Firkamanó,

itt válaszolok inkább a másik topikban feltett kérdésekre, hogy ne offoljuk szét az utazási irodás topikot. icon_smile.gif Szóval engem inkább Szardínia érdekelt volna, arra rögtön meg is néztem a repülőcsatlakozásokat. icon_smile.gif Odafelé remek, mert 3 óra marad átszállni, ahogy néztem, azt be merném vállalni, visszafelé pedig csak másnap lehetne jönni, de addig is lehetne várost nézni Milánóban, vagy akár hosszabbítani egy-két nappal. icon_smile.gif Szóval minden tökéletes lenne! Kár, hogy a szállás ára mégsem az eredeti verzió...

Eddig nem nagyon néztem más országokat, mert eléggé Görögországra koncentráltam, de ennek így olyan jó ára lett volna, hogy kezdtem igencsak meginogni. icon_smile.gif (Főleg, hogy a wizz nem tudom, hogy mit tököl annyit, egyre többen kezdik feladni a rá való várakozást, ahogy olvasgatom az utazós fórumokat, már kezdenek az emberek másban gondolkodni helyette... ) Meg főleg az fogott meg benne, hogy valahol azt olvastam, hogy Európában Szardínián vannak a leggyönyörűbb fehérhomokos, türkizkék vizes strandok! Ha ezt írják, akkor azt nekem látnom kell, de úgy gondoltam, hogy majd csak a következő évek valamelyikében. icon_smile.gif

Azért majd Mallorcának is utána fogok nézni, mert ha nagyon olcsó, akkor vétek lenne kihagyni! icon_smile.gif Majdhogynem egy belföldi utazás áráért jó érzés lehet akárhol a tenger mellett nyaralni! icon_smile.gif Ilyenkor sajnálom csak igazán, hogy nincs sokkal, de sokkal több szabadságom!

# 86
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#87366 Üzenet linkje2009-01-08 15:46:37  Válasz a #87357. hsz-ra Előzmény #87357

Szia Haspók!

Igen, Szardínia meseszép.

Sajnos drága is. De érdemes angol oldalakon kutatni hogy privátba foglalj...
Én is próbálkoztam, de angolból szinte nulla vagyok, ezért elakadtam. Görögöt könnyebb keresni icon_smile.gif

Amit írtál oldalt, a szardiniaszallas, ott nézd meg az apartmanokat, és keress rá a neten, én egyet így megnézem, 100 euróval olcsóbb lenne mint irodával... icon_smile.gif

# 87
Zsebkuty
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1375 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#88617 Üzenet linkje2009-01-26 11:27:45  Válasz a #87366. hsz-ra Előzmény #87366

icon_lol.gif Szia,kedves Firkamanó!!!
Gondoltam rád,mikoris betiltották az italozást Rómában... icon_cry.gif bár,lehet,hogy ez nem is érintett téged icon_lol.gif
Milyen volt Róma???Kérek egy kis szösszenetet,ha lehet,kösz!!! icon_biggrin.gif

# 88
Szepeva
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
494 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#88619 Üzenet linkje2009-01-26 12:12:07 

Kedves Firkamanó!
Ha ráérsz kicsit, ugye elmeséled röviden (bár engem a hosszú változat is érdekelne), hogy sikerült az utatok.
Üdv. Éva

# 89
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#88624 Üzenet linkje2009-01-26 12:47:22  Válasz a #88619. hsz-ra Előzmény #88619

Sziasztok!

Aranyosak vagytok... icon_smile.gif

A szállás a Szent István Házban szuper volt, nagyon kedvesek az apácák, mindent elmondtak, mit hol merre találunk, mivel menjünk.
Persze aztán mi is feltalátunk rövidebb utakat, jó volt.

A Colosseum nagyon szép, és a Trevi-kút áááá odavoltam érte! icon_smile.gif
Az olaszok nekem nem szimpik, nem segítőkészek, és nem fogadják szívesen az embert. Persze az én viszonyítási alapom a görögök, hozzájuk foghatót eddig sehol nem tapasztaltam.

Sajnos az első nap sikerült hagynunk magunkat, hogy átverjenek, ezek a beöltözött katonák, na ők elrontották a kedvemet és miattuk megpecsételődött Róma sorsa a szememben. icon_sad.gif
Szerencsére nem 10, hanem csak 5 euróval húztak le minket, de sok embert láttunk akik beleestek a csapdájukba, de mi még ráadásul fotózkodni sem akartunk velük, na de nem így alakult. Egyébként a mi butaságunk. De akkor is elvette a kedvem és lelkesedésem.

Voltunk a tengerparton, olyan jó volt hallani a víz hullámzását... icon_smile.gif

Vásároltunk ruhát, amit vissza is kellett vinni, persze pénzt nem adtak vissza, kénytelenek voltunk levásárolni, csak nagyon nem volt mire, de végül sikerült találni a páromnak egy felsőt meg nekem egy gatyát, csak hát ráfizetéssel.
Sajnos se olaszul se angolul nem tudunk, így nem is csodálom, hogy könnyebben átverik az embert, még megvédeni se tudjuk magunkat.

Na de hogy pozitívat is írjak, kértünk transzfert a szállástól, hoztak-vittek 15-15 euróért, nagyon jó volt, nem kellett szervezkednünk és a csomagunkra is vigyáztak az utolsó napon.

Egyébként feltaláltuk magunkat, nagyon jó a buszközlekedés, az apácák adtak térképet, ami az ATAC oldaláról is letölthető, nagyon jól mutat mindent és a közlekedést is.

Nagyon sok rom van a városban, az első nap még élveztem, hogy mindig belebotlunk valamibe, utána már kicsit nekem sok volt. icon_smile.gif
Plázában is voltunk, hát oda nem érdemes elmenni icon_smile.gif

A kaja... 7 euro a tészta, a pizza is. A mienkhez képest ugyebár drága, és szerintem mi jobban csináljuk.

Igazából eddig semelyik városban nem tudtam olyan jót enni mint itthon, de lehet hogy azért, mert a jó magyar kajákhoz vagyok szokva. Nem magyaros, hanem magyar icon_smile.gif

Aki még nem volt, annak mindenféleképpen érdemes elmenni és megnézni Rómát, de én nem vágyom se oda se az olaszokhoz.
Ezt persze csak az engem ért események miatt mondom, ha valaki ügyesebb mint mi, akkor fergetegesen jól fogja ott érezni magát, és valószínűleg vissza is vágyik utána icon_smile.gif

Egyébként ha visszaforgathatnám az időt, akkor is megvenném a repülőjegyet Rómába icon_smile.gif Mert maga a város nem is olyan rossz icon_wink.gif icon_biggrin.gif

# 90
Szepeva
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
494 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#88631 Üzenet linkje2009-01-26 13:23:25 

Firkamano!
Köszi a beszámolót. A Trevi kúthoz este is eljutottatok vagy nappal láttátok? Nappal is gyönyörű, persze este még nagyobb a hangulata. Sajnálom, hogy a fényképezkedést 5 euród bánja, de legközelebb biztos nem esel ilyen csapdába. Ez több országban is működik, talán egyedül Görögországban nem tapasztaltam ilyet.
De a lényeg, hogy azért összességében nem volt rossz.

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Világjáró
<   1 2 3 ... 5 6 7 ... 18 19 20   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu