Athén
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Athén
Hozzászóló Üzenet
# 331
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Mono
Spec. Fórum tag
Spec. Fórum tag
646 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#86549 Üzenet linkje2008-12-14 14:54:37 

Hát nem irigylem az autók tulajdonosait.... icon_sad.gif
# 332
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#86578 Üzenet linkje2008-12-15 12:18:18 

Huhh, nagyon durva! Nem elég a sok természeti csapás, még ez is kell???
# 333
Katerina
Aktív fórumos
Aktív fórumos
115 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#87512 Üzenet linkje2009-01-11 14:38:23 

Sziasztok Athén-kedvelők!

Március 5-én utazom repülővel Athénba 4 napra és érdeklődni szeretnék friss árak iránt (pl. mennyibe kerül egy középkategóriás étteremben egy vacsora) és hogy körülbelül mennyi költőpénzt érdemes vinni a közlekedési eszközök használatára. Azt hallottam, Athénban nagyon drága a metró. icon_redface.gif
A válaszokat előre is köszönöm szépen! Még sosem voltam a görög fővárosban, és igazán felkészülten szeretnék menni! icon_cool.gif

Üdv minden kedves fórumozónak!

# 334
Szivlia
Aktív fórumos
Aktív fórumos
73 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#87536 Üzenet linkje2009-01-11 20:01:00 

Szia

Remélem tudok segíteni, bár én tavaly voltam utoljára Athénban, de nekem nagyon tetszik és remélem jól fogjátok magatokat érezni.

Szóval: amikor én ott voltam, akkor 1 euro volt a metrójegy, de ezt 1 órán keresztül,mind a 3 metróvonalon felhasználhatod......szóval még olcsóbb is mint itthon:)
A főbb látnivalók viszont az akropolisz környékén vannak, igy nem nagyon kell metrózni..

Egy nagyon jó éttermet is tudok ajánlani, mi minden évben ha Athénban járunk egyszer itt ebédelünk:)
a neve Thanassis és istenien jó a szuflakiuk:) icon_razz.gif
a cím Mitropoleos 69. Ez az utca vagy tér icon_redface.gif , nem is tudom pontosan....az Akropolisztól nem messze a Monasztiraki negyedben található.....ezt könnyen megtalálod, ha van valamilyen turista térképed

A többi étteremmel kapcsolatban azt tudom mondani,hogy érdemes előtte megnézni az ajtó előtt kifüggesztett árjegyzéket...mert sohasem lehet tudni....általában ilyen mindenhol van...ahol nincs oda szerintem nem érdemes bemenni....mi ezzel már egyszer megjártuk..ugyan nem Athénban...hanem egy szigeten...de jobb óvatosnak lenni...

remélem tudtam segíteni....ha kérdésed van,nyugodtan irj...

és ha valamit rosszul irtam,javítsatok ki...

Szilvi

# 335
Katerina
Aktív fórumos
Aktív fórumos
115 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#87538 Üzenet linkje2009-01-11 20:09:43 

icon_lol.gif Köszi az infót Szilvi! Mindenképp felkeressük azt az éttermet!
És Te repcsivel vagy autóval vagy esetleg busszal mentél? Érdemes a reptérről az olcsóbb buszt választani transzfernek a városközpontba? icon_redface.gif
És az élelmiszerárak ugyanolyanok mint itthon? icon_redface.gif
A kis üdülőfalvakban azért gondolom olcsóbb (pl. Sartin).

# 336
Szivlia
Aktív fórumos
Aktív fórumos
73 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#87539 Üzenet linkje2009-01-11 20:20:15 

Én kocsival mentem, mind a 3 alkalommal a barátommal Kateriniből,ugyhogy sajnos nem tudom melyik lehet a jobb megoldás, de bízzunk benne,hogy valaki erre is válaszol majd:) Március 5-ig még van idő,addig rengeteg kérdésedre kaphatsz itt választ...

Én az árakkal kicsit elfogult vagyok, mert szerintem kinnt nagyon sok minden olcsóbb mint itthon....de ezt az tudja aki éppen Athén-ban él..

Kinnt is megtalálni a Lidl nevü üzletet,ahol ugyanolyan árak vannak mint az itthoniban....
de ha például csak valami reggelire vágytok akkor széles a választékicon_smile.gif attól függően menyire vagytok éhesek:) perec szerüséget (kuluri)már 50 centért kapsz az utcai árusoktól, de reggelizhettek például tiropitát vagy bugacát is...ami különféle izesitésben kapható és 1-2 euróba kerül...ez a pékségtől függ...

Én ugy vettem észre,hogy az üdülőfalukban nagyobb a drágaság,mint például Athénban vagy Salonikiben...ez az éttermekre és a souvenir üzletekre is egyaránt igaz...

# 337
Katerina
Aktív fórumos
Aktív fórumos
115 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#87585 Üzenet linkje2009-01-12 11:35:42 

Ez szuper Szilvi! icon_lol.gif Nem is gondoltam volna, hogy a főváros nem lesz drágább pl. Sartinál! icon_biggrin.gif Nagyon szeretnék majd valami emléket is hozni (ruhaneműt), tehát ha ezzel kapcsolatban is van ötleted (bevásárló központ vagy ilyesmi) azt szeretettel várom! És téllllllleg ne haragudj az állandó "zaklatásért"! icon_redface.gif Jó érzés, ha valaki segít!
Üdv

# 338
Szivlia
Aktív fórumos
Aktív fórumos
73 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#87602 Üzenet linkje2009-01-12 16:27:58 

Egyáltalán nem zaklatsz a kérdéseiddel icon_biggrin.gif örülök ha segíthetek... icon_wink.gif

Én úgy tapasztaltam,hogy Athén nem volt drágább mint például paralia,ahol én dolgoztam...de ez lehet,hogy csak egyéni vélemény icon_smile.gif reméljük mások is reagálnak a levélre..

Szerintem érdemes ellátogatni, az Ermou "utcába"...ez közel van az említett étteremhez icon_biggrin.gif
Ez Athén leglátogatottabb bevásárló utcája...van igen sok drága bolt is, de nagyon sok jó dolgot lehet kifogni..én például nyár közepén hatalmas leárazásokban találtam magam és többek között sikerült napszemüvegeket vennem 1,50 euro-ért icon_biggrin.gif jó persze ez nem márkás vagy nagyon jó minőség , de annyiért még 1 nyárra is megéri..és vettem elég sok felsőt 2-3 eurokért...
Ezek mellett ugyanazok a márkák is megtalálhatóak mint itthon, de sokkal nagyobb leárazásokkal...
gondolom a téli ruhák most drágábbak...de szerintem biztos fogsz találni elég sok mindent...

Sokat hallottam már a Monastiraki metrómegállónál lévő bolhapiacról is, de ide még nem sikerült eljutnom....vasárnaponként van és én pont nem ekkor voltam:(

Aztán nagyon sok helyen találhatsz jó minőségű cipőket...ezekből érdemes vásárolni...icon_smile.gif

A plaka környékén találni olcsó souvenir üzleteket...

Bevásárlóközponban még nem jártam Athén-ban, nem is tudom van-e...

erről reméljük más tud valami felvilágosítást adni...

# 339
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#87603 Üzenet linkje2009-01-12 16:43:36  Válasz a #87602. hsz-ra Előzmény #87602

Sziasztok!

Valaki meg tudná mondani, hogy az Athéni repülőtérről hogyan tudok eljutni Piraeus kikötőbe, és mennyibe kerül?

Előre is köszönöm!

Ugye a komp utak odavissza 10 ezernél nem szoktak drágábbak lenni? (Pl:Milos-ra)

# 340
Maggie
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
29 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#87604 Üzenet linkje2009-01-12 17:04:14 

Szia Katerina!

Pénteken jöttem haza Athénból,többször és több hónapig voltam már ott.A közlekedés a reptérről az E95-ös buszokkal a legegyszerűbb (a terminálok elől indul és bevisz a belvárosba a nap 24órájában közlekedik, a jegy 3euró kb.)
Athén városában a tömegközlekedés nem bonyolult és nem drága!!!!!!!!!
A metró jegy 1euró amit MINDEN metró vonalon illetve MINDEN tömegközlekedési eszközön használhatsz 90 percig!!! A turisták által leginkább látogatott látványosságok,helyek egyébként elég közel vannak egymáshoz,az ezek közötti távolságot szerintem gyalogosan,térkép segítségével a legjobb megtenni. Athén térképet egyébként ingyenesen bármelyik hotelben vagy múzeumban be lehet szerezni.
Az élelmiszer árak hasonlóak a magyarhoz ( a tejtermék és húsáru drágább).Van sok szupermarket ahol jobbnál jobb minőségű élelmiszereket vásárolhatsz,nem hiszem hogy a bevásárlást a épp a LIDL-be kellene megejteni. Ha külföldön van az ember próbáljon ki új termékeket és ízeket,ne feltétlen azt vegye-egye, amit itthon is megvehet a LIDL-be...
Az éttermek árai különbözőek de nem túl nagy eltéréssel,az árlistát és a kínálatot a legtöbb helyen a bejáratnál meg lehet tekinteni,tájékozódni mielőtt betér az ember...

Írj,ha bármilyen információra szükséged van,amiben tudok,segítek!!

# 341
Maggie
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
29 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#87605 Üzenet linkje2009-01-12 17:24:35  Válasz a #87603. hsz-ra Előzmény #87603

Szia Firkamanó!!

A reptérről az E96-os számú buszok mennek Piraeusba, a jegyár 3 euró és a busz napi 24órában közlekedik. Reptérről ugyanúgy el lehet jutni metróval is a központba illetve Piraeusba is csak épp nem 3 euróért hanem drágábban.

# 342
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#87606 Üzenet linkje2009-01-12 17:46:09  Válasz a #87605. hsz-ra Előzmény #87605

Maggie!

Nagyon szépen köszönöm!!!

# 343
Katerina
Aktív fórumos
Aktív fórumos
115 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#87607 Üzenet linkje2009-01-12 17:48:12 

Kedves Maggie!

Nagyon-nagyon köszi a segítséget! Itt olyan hihetetlenül aranyos és segítőkész emberek vannak! icon_biggrin.gif icon_razz.gif
Nekem is ua a véleményem az élelmiszervásárlásról, mindig görög kajákat eszünk, ha kijutunk egy üdülőfaluba! icon_lol.gif
Tehát E95-ös és 3 EUR!! Az tutkó jó! icon_biggrin.gif
Egyébként dolgoztál Athénban?

Üdv

# 344
Katerina
Aktív fórumos
Aktív fórumos
115 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#87608 Üzenet linkje2009-01-12 17:56:51 

szivlia! Neked is köszi az újabbnál újabb infókat! icon_smile.gif
Mindenképp megjegyzem azt az utcanevet!

# 345
Szivlia
Aktív fórumos
Aktív fórumos
73 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#87611 Üzenet linkje2009-01-12 19:26:08 

Maggie én sem az olcsóbb supermarketek mellett vagyok, csak gondoltam valakinek ez is jó megoldás....
Én is már több éve dolgozok kinnt és sajnos szomorúan látom, hogy nagyon sok magyar örül , ha ki tudja fizetni az utazás árát és a nyaralás alkalmával már próbál spórolni és az apartmanban főzni....és örül ha megeszik egy gyros-t a főutcán sétálva....vagy a pékségben megeszik egy sütit....
Sajnos nekem ez a tapasztalatom....

De persze vannak kivételek és azért is írtam éttermet is, amit én kipróbáltam és jónak tartok.. icon_wink.gif

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Athén
<   1 2 3 ... 22 23 24 ... 60 61 62   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu