Kedves Maggie!
Tehát E95-ös és 3 EUR!! Az tutkó jó!
Üdv
Ezeket a buszokat mar atkereszteltek es most X95- nek hivjak azt a jaratot ami a Syntagma terre megy , kb 20 percenket jar a repterrol (rogton ahogy kijossz megtalalod a megallot), es 3.20 a jegy.
Akkor a Syntagma téren át kell szállni a metróra? Ha jól tudom, onnan kb 3 megálló a Metaxourgio utca.
Az egyik görög közlekedési vállalat oldalán azt olvastam, h egy metrójegy 0,80 EUR. Ez friss adat? :O
A metrójegyek 1euróba kerülnek melyet minden metróvonalon és minden tömegközlekedési eszközön 90percig használhatsz.
A Syntagma-nál ha leszállsz a buszról akkor piros metró vonalon Aghios Antonios irányába kell menned 3 megállót és leszállnod a Metaxourghio metró állomásnál.
Már annyi oldalt néztem, hogy bele is zavarodtam, de ez jó amit küldtél!
Szerintem ez a legegyszerűbb, ha az ember rögtön felírja a fontos infókat és ott már ezzel nem telik a drága idő!
Egyébként Athénban minden tömegközlekedési eszköz egy cég kezében van?
Hallottam egy olyan buszról is (asszem a 200-as de lehet tévedek), ami a nevezetességek körül mozog a belvárosban. Azon is elfogadják a metrójegyet?
Azon nem fogadják el,az már más cég...Busszal nevezetességeket nem néztem egyszer sem,mert nem olyan nagy a távolság amit meg kell tenni,és szerintem ezt a legegyszerűbb és a legjobb gyalogosan,hogy megtekinthesd a nevezetességeket. Most már van Athénban is szép piros turista busz-amilyen minden világvárosban van-de nem néztem mennyibe kerül. Szerezz be egy térképet ingyen a hotelből ahol megszállsz vagy bármelyik múzeumból és már mehetsz is felfedezni a várost!!
Sziasztok!
Mi a helyzet mostanában Athénban? Már vágom a centit és nagyon érdekel, megnyugodtak-e a kedélyek? Remélem igen. Ha van valami információ, nagyon megköszönném. (A hotel, ahová megyünk a Plakán van, a Parlamentnél.) Decemberben Jorgosz képei nagyon elkeserítőek voltak, szörnyű volt nézni a rongálás nyomait.
Szép napot kívánok Mindenkinek!
Szia Jorgos!
Nagyon köszönöm az információt! Alig várom már, hogy Athén utcáin sétálgassak és ízelítőt kapjak hangulatából! Szinte már csak "percek " kérdése...
Szép napot kívánok!