Korfu
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
Hozzászóló Üzenet
# 2206
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Urbia
Aktív fórumos
Aktív fórumos
243 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#87842 Üzenet linkje2009-01-16 11:08:48  Válasz a #87838. hsz-ra

Szia Bogica!
Mi ezt az útvonalat már többször megtettük. Szeged-Belgrád-Nis-Leskova-Vranje-Tabanovce- utána Macedon - Veles - Gevgelia-Evzoni-görög határ Thesszaloniki - Larissza-Metsovo-Ioannina-Igoumenitsa itt komp mi Lefkimi felé mentünk az olcsóbb volt mint Korfu fővárosába. Szerintem Macedon a legrövidebb szakasz 2-3 óra alatt le lehet zongorázni. Szinte végig autópálya vigyázni kell a korlátozásokkal, nekünk rossz tapasztalat, csak a török invázió miatt volt. Szerbeknél benzinkutaknál álltunk meg Macedonoknál inkább kihagytuk a görög határnál pihentünk egy kicsit, viszont ha Thesszaloniki után felmentek az autópályára számolni kell azzal, hogy az autópályán nem nagy van lehetőség tankolni. A görög legdurvább szakasz az utolsó Metsovo után ahol még nincs kész autópálya, ott iszonyat szerpentines. Bár 1 év alatt nagyon sokat haladtak, előző évben is erre voltunk Parga felé, de még egy pici 6-8 km-s szakasznak amit azóta átadtak örültünk. Tavaly 16 óra alatt lent voltunk Igoumenitsa-ban 30 percet vártunk kompra. Úgyhogy szerintem nagyon jól haladtunk. Ha bármi kérdés van nyugodtan. Megpróbálok segíteni

# 2207
Futóék
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
6 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#87901 Üzenet linkje2009-01-17 12:48:36 

Sziaszatok!
Korfu kempinges tapasztalatokra lennék kíváncsi, ha valaki volt , vagy már írta, szóljon légyszi.

# 2208
Norcsi
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
41 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#88010 Üzenet linkje2009-01-18 20:01:41  Válasz a #87901. hsz-ra Előzmény #87901

Kedves Futóék!

A tavalyi feljegyzéseimet a kedvetekért halásztam elő.Korfun én 14 kempinget találtam,mi ebből hármat néztünk meg.Mi Dassián a Karda Beach nevű kempingben voltunk,magánszervezésben ,kocsival. Ez Korfu városától északi irányba található kb.18-20 km-re.Itt a part kavicsos ,de a tengermeder már homokos.A kemping hátsó kijárata a parttól 50 méterre van,s a kemping területén belül van egy úszómedence is a kisebb gyerekeknek elkerített résszel.Gyönyörű pálmafákkal díszített.Nekünk főszeszonban 3 felnőtt(10 év felett felnőtt a gyerek),egy 8 éves gyerekkel,sátorhely,áram,kocsi napi 36,1 Eur-ba került.Ez egy nagy kemping,a szerencsén múlik lesz e helyed főszeszonban vagy lehet előre foglalni is..Jártunk a Dionysus kempingnél is innen pár km-re, ahol szintén van medence, de itt lépcsőzetes a kialakítás és az én első benyomásom az volt ,hogy inkább a fiatalabb korosztály jár ide.A mosdóhelyiségek is puritánabbak voltak,a napi ár 30 Euró.Nyugodt,kis hely,inkább az egyszerűség jellemzi.
A harmadik ,a sziget másik oldalán Arillas homokos partjaitól kb 3km-re déli irányban volt, ez a San George kemping.A parttól (homokos) 100 m-re.Egyszerű,csendes a vizeshelyiségeket nem láttam,mi itt csak érdeklődtünk ,napi 29 Euró az ár.Ha partjait nézem nálam ez a nyerő,ha a színvonalat akkor a legelső.Nagyon szép a sziget,jó választás.Ha tudok még valamiben segíteni írjatok. Norcsi

# 2209
Kisjutka
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
10 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#88048 Üzenet linkje2009-01-19 14:37:53  Húsvét Korfun

Sziasztok!
Örömmel értesítek minden kedves érdeklődőt, hogy idén is szervezünk utazást Korfura Húsvétkor! Az időpont 2009. április 15-24., busszal megyünk, apartmanban lesz az elhelyezés. Az ár nem változott, ugyanaz, mint tavaly volt! Ha valakit érdekel, látogassatok el a www.diaszeustravel.hu-ra és ott fent lesz - remélem holnaptól - minden részlet! Vagy hívjátok az irodát!
Üdv.,
Judit

# 2210
Futóék
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
6 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#88049 Üzenet linkje2009-01-19 14:50:49  Válasz a #88010. hsz-ra Előzmény #88010

Norcsi!
Köszi a segítséget, nekem is ez volt a legszimpatikusabb. Amire még fenntartásokkal gondolok: kígyók, bogarak. Til áttatok ott ilyet?Egyébként nem sok tapasztalatot olvastam a korfui kempingezésről. Ugye angol wc van?

# 2211
Zeusz lánya
Aktív fórumos
Aktív fórumos
99 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#88052 Üzenet linkje2009-01-19 15:52:54  Válasz a #88048. hsz-ra Előzmény #88048

Köszönjük Kisjutka!! icon_lol.gif icon_lol.gif
Ez igazán jó hír!! icon_lol.gif

# 2212
Norcsi
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
41 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#88070 Üzenet linkje2009-01-19 19:51:59  Válasz a #88049. hsz-ra Előzmény #88049

Kedves Futóék!
Mi kígyókkal egyáltalán nem találkoztunk,a fák réseiben,odvában viszont találtunk gyíkokat.A kabócák a hőségben kezdenek el énekelni,mi ezenkívül semmilyen bogárral nem találkoztunk .A Karda kempingben 2 helyen van wc és zuhanyzó.Az összes angol toalett,talán egyet láttam ami nem az.A zuhanyzó egyenként van kialakítva,ajtóval ,zárral vannak ellátva . Melegvíz mindig volt a zuhanyzásnál és a mosogatásnál is. Külön ruhamosótálca is van ,sőt 1 Euróért automata mosógép is.A teljesség kedvéért segítve a nyaralásotokat a következő helyeken vannak még kempingek:
1.San George-Agios Georgos
2.Agios Matheos-Chalikountas
3.Karda Beach-Dasia
4.Kormari-Dasia
5.Corfu-Ipsos
6.Karoussades-Ipsos
7.Dolphin-Karoussades
8.Dionysus-Limni
9.Ipokambos-Messonghi
10.Paradise -Pyrgi
11.Paleokastritsa(gyönyörű sziklás a part)
12.Roda beach-Roda(homokos)
13.Vatos kemping-Vatos
14.Kontokali Beach-Internation (Kontokali)
Jó nézelődést ,ha van még valami nyugodtan írjatok!

# 2213
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Kakadu
Törzstag
Törzstag
1130 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#88073 Üzenet linkje2009-01-19 20:37:44  Válasz a #88049. hsz-ra Előzmény #88049

# 2214
Futóék
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
6 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#88086 Üzenet linkje2009-01-20 07:44:02  Válasz a #88070. hsz-ra Előzmény #88070

Kedve Norcsi és Kakadu!

Igen sokat segítettél, ezekre voltam még kíváncsi.
Kakadu néztem már amit linkeltél, és sikerült is pár véleményt lefordítanom.....vár tehát a nagy kaland, Norcsi ha felmerül még kérdés(esetleg majd tapasztalat) jelenkezem és köszönöm.

# 2215
Geot
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
1046 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#88551 Üzenet linkje2009-01-25 18:48:34 

Zeusz lánya,
ha erre jársz és időd engedi, szívesen olvasnék az ígért korfui húsvétról. icon_wink.gif
Köszönöm előre is!

# 2216
Diagolcs
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
1 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#89322 Üzenet linkje2009-02-03 12:57:36  Válasz a #82001. hsz-ra Előzmény #82001

Szia Vagreg!

Olvastam a fórumban, hogy tavaly voltál Korfun, Arillasban, és a Napoleon apartmanban szálltál meg. Tudnál mesélni a szállásról, a helyről, a tengerpartról, az éttermi, vásárlási lehetőségekről, árakról egy kicsit? Esetleg van kép a szállásról? Nagyon örülnék, ha válaszolnál, mert júniusban készülünk oda.

# 2217
Zeusz lánya
Aktív fórumos
Aktív fórumos
99 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#89357 Üzenet linkje2009-02-03 16:20:36  Válasz a #88551. hsz-ra Előzmény #88551

Szia Geot!
Köszönöm, hogy írtál. Nem felejtettem ám el, és azt is láttam, hogy Kisjutka a Dias irodából is írt ebben a témában. A legjobban annak örültem, hogy indít a D.Zeus iroda az ortodox húsvétra csoportot (ápr. 15-24ig, ha jól emlékszem). icon_lol.gif
Azt hiszem, ismét benevezek!! icon_wink.gif
Éppen ezért kedvcsinálónak is, hamarosan jelentkezem!!

# 2218
Aagi
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
8 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#89437 Üzenet linkje2009-02-04 13:29:36 

Sziasztok!

Szeretnem a segitsegeteket kerni. Nyaron harom kisgyermekkel keszulunk Korfura. Olvasgattam rola, es csendesebb helykent Marathiast, Acharavit, Agios Georgiost, Bensitest irtak. Ha Valakinek van ezekrol tapasztalata kerem legyenszives irja meg. Homokos tengerpartra szeretnenk menni szallodaba. Tudtok megbizhato utazasi irodat? A masik amit szeretnek tudni, hogy junius vege jo idopont kisgyerekkel Korfura? Milyen az egeszsegugyi ellatas, van peldaul korhaz Korfun, ha esetleg valami baj tortenne?

Elore is nagyon koszonom ha Valaki tud segiteni. Kilenc ev utan (gyerekek) most keszulunk ujra kufoldre menni, ezert nem igazan vagyok informalt.
Koszonom!

Agi

# 2219
Lambros
Aktív fórumos
Aktív fórumos
262 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#89465 Üzenet linkje2009-02-04 15:52:51  Válasz a #89437. hsz-ra Előzmény #89437

Szia aagi!
Az elképzelésed nehezen teljesíthető tökéletesen. A tisztán homokos partok a sziget nyugati oldalán vannak illetve a felső részén. Ezek a helyek egyben a legzajosabb és egyben legdrágább részei a szigetnek.
Továbbá a szigetnek ezen az oldalán sokszor hullámos a tenger. Kis gyermek esetében fontos lehet. Átgondolva amit írtál, ajánlanám a sziget alsó harmadában lévő Messonghit. ( A Messonhi folyó híhjától 100 méterre van orvos.) A település a lehetőségekhez képest csendes. Az elmúlt években az apolón-nak volt a jón tenger nevű szállodája. Medencével tengeri kilátással. De ajánlani tudom a Gallini appartmant is. Ez tengerparti. A part is elég jó. Nem hullámos. Mindkettő aránylag olcsó árfekvésű.
Ha érdekel mondom tovább.

# 2220
Aagi
Kezdő fórumos
Kezdő fórumos
8 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#89491 Üzenet linkje2009-02-04 20:33:30 

Kedves Lambros!

Nagyon koszonom az informaciokat, es szivesen varom ha irsz meg tobbet!

Koszi

agi

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Jón-szigetek
<   1 2 3 ... 147 148 149 ... 481 482 483   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu