Hali woody (vagy hollywood-i?!
Szóval vannak csodás partok és strandok Thassoson, de Limenasban a helyi strandokra azt mondanám, hogy nem vészesek, de a gyerekeknek való strandok inkább Skala Potamiasnál vannak. Itt amolyan vészmegoldás a strand, de szoktunk gyerekeket látni strandolni itt. Van a centrumban is, meg a színház tövében is egy. Vannak napágyak is, valszeg fogyasztás ellenében használhatod, de lehet fizetős is, ezt nem tudom. A Poppi's korrekt apartman tágas szobákkal, általában pici konyhával, de mindet nem láttam, és úgy 5 perc gyalog a komptól.
A Diasról meg annyit, hogy eddig azt csinálták, hogy az utazás kiállításig meghosszabbították az akciót, de ha bemész, és megkérdezed, hogy lesz-e még februárban is a tavalyiból a 10 % kedvezmény, és meddig, valszeg készségesen megmondják. Nem biztos, hogy kapkodnod kell (de persze az is lehet, hogy most tényleg csupán a hó végéig lesz). Utána azt szokták, hogy az új árakból adják a 10 %-ot, de akkor már nem kell az egész összeget befizetni, csak előleget. És most biztos lesz áremelés is!
Szia Woody!
A Popis Appartmanról meg tudom erősíteni a korrektségét. A szobái csak kétágyasak. Gyerekekkel ez lehet probléma A szobákhoz minimumm egy erkély tartozik. A szobák a konyhával gyakorlatilag egy légtérben vannak, de fülkeszerűen elkülönülve. Hűtő, TV , AC van. Tengerre néző ablak nincs. Az utca csendes. A sétálóutca 5 perc gyalog. Pék, élelmiszer 200 métern belül. A tulaj ott lakik. Szívélyes segítőkész ember. Görögül és németül jól beszél. Angolul már csak gyengén; magyarul méginkább.
( jellemző rá, hogy a velünk egy turnusban lévő olyan vendégeket, akik gyalog voltak, időnként mikrobusszal átvitte a Makriamosi partra mert ott jobb a strand mint a városba.) Limenas-ban nem is érdemes a strandot erőltetni. Üdv.
Most sikerült gép elé kerülnöm és elővadászni az utazási papírjainkat.
Mi 2007-ben és 2008-ban is az Apollon Travellel utaztunk, Skala Potamián volt a szállásunk a Maria Apartmanban.
Árak:
Turnus: 2007.08.24 - 09.02.
Foglalás és befizetés időpontja: 2007.08.16.
Busz+apartman: 39.900 Ft/fő + 644 Ft (ezt talán a stornó biztosítás ára volt)
Vidéki transzfer:3.000 Ft
Mindez 2 felnőttnek: 87.088 Ft volt+biztosítás
Turnus: 2008.09.12. - 09.21.
Foglalás és befizetés időponta: 2008.08.11.
Busz+apartman: 29.900 Ft/fő + 450 Ft
Vidéki transzfer: 3.500 Ft
2 felnőttnek tehát: 67.700 Ft + biztosítás
Ezen kívül amiről konkrét árat tudok, Skala Potamiában Sakis Bikes kölcsönzőben quadot béreltünk. Ennek a díja tavaly napi 22 Euro + 5 Euro (biztosítás). Ehhez A kategóriás jogosítvány kellett és meg is nézte a tulaj, h valóban az-e.
Amit itthonról vinnék: szalámi és kolbász (kint nincs olyan szalámi, mint itthon).
Egyébként bármit meg lehet venni a supermarketekben, bár az árak az itthoninál többnyire drágábbak.
Ellentétben Görögország sok más területével, Thassoson a vezetékes víz iható!!! Nem kell ásványvízre költeni.
A szigeten sok a méh és darázs, aki allergiás, jó ha készül erre. Viszont nem találkoztunk senkivel, akit megcsípett volna bármelyik is.
Ellenben személyes élményünk volt egy kis skorpióval (kb.1,5 cm), amit valószínűleg a hegyen "találtunk" és velünk "jött" az apartmanba. A szomszédaink pedig lelkesen mesélték, hogy az egyik ház kertjében kígyót láttak a gyanútlan nyaralók.
Senkit nem szeretnék riogatni... Az átlag strandoló-nyaraló nem találkozik semmi ilyesmivel. Mindössze azért írtam le, hogy nem árt óvatosnak lenni ott, ahol még hódít a természet.
Ja, aki autóval megy, még a szárazföldön útba esik egy Lidl Áruház, Ágni szerint ott érdemes néhány dolgot beszerezni. Gondolom hasonló a kínálat, mint nálunk.
Sikerült Limenasban magyar nyelvű Thassos könyvet vennünk, igaz nem valami nagy szám, főleg a képek elég rossz minőségűek, de nagyon örültünk, hogy magyarul is kiadták.
doro!
NDK túristák is úgy mentek haza a Balatonról, hogy tele van kígyóval. És nem hazudtak, a siklókról beszéltek. Persze Görögországban méretesebbek is akadnak, de általában ártalmatlanok. Ha valaki hallott kinti kígyómarásról, jelentkezzen! Kíváncsian olvassuk!
Szia Doró!
Köszi szépen az infókat,de már lefoglaltuk a szállást,most viszont nem utazási irodával megyünk hanem az Ágin keresztül foglaltam.Az Apollonnál 271 ezret számoltak 5 főre mindennel együtt.Így meg egy 50 ezerrel kevesebb lesz ha autóval megyek magánszervezésben és még autót sem kell bérelnem,hogy csavarogni tudjak.Kaját már rutinosan fogok pakolni,mert tavaly nem igazán tudtam jól lakni a helyi koszttal.Szóval már meg van tervezve a kajaösszeállítás is,jó sok szalámival,mert nekem is hiányzott tavaly .Most jönnek a gyerekeim is mert tavaly csak a párommal voltunk ketten és ők elég válogatósak,na meg a nagypapi is aki csak a jó magyar zsíros kajára esküszik.Szóval készülünk ezerrel,csak az idő ne telne ilyen lassan.
Lityi!
Mi is szívesebben autóznánk, csak sajna ami van, azzal nem merünk elindulni. De akkor nektek utazás megoldva.
Főszezonban elég sűrűn jár Keramotiból a komp. Fél óránként, óránként. Akkor a forgalom is nagyobb, főleg turnusváltáskor a délelőtti órákban előfordulhat, hogy csak a második, harmadik kompra férsz fel, annyian vannak előtted.