Kiklád-szigetek kombináció
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Sziget-kombinációs utazások
Hozzászóló Üzenet
# 76
KijelentkezvePrivát üzenet küldése
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#90020 Üzenet linkje2009-02-11 09:01:01  Válasz a #90009. hsz-ra

Szia Haspók!

Ez nem semmi!! Én is nagy szervező vagyok, de TE! Azt hiszem én ennyi átszállással tűzdelt nyaralást nem tudnék megszervezni.
Nagyon félős vagyok... Mi van ha lekésitek az egyik repülőt? Felszálhattok a következőre? Én ettől rettegnék, mi van ha az egyik kicsit előbb indul, vagy én kicsit később érkeznék.

De ugye ebben az esetben szó sem lehet ilyenről, mert strandoltok, aztán készülődés, és irány a másik szigetre az utazás ugye? Vagyis nem lesz olyan, hogy leszáll a gép és rohanni kell a következő géphez vagy komphoz. Vagy Athénban ez lesz csak a szigeteken nem?

És a szállás is megvan?

Csúcsszuper nyaralásotok lesz icon_biggrin.gif

Meg szabad kérdezni mennyiért vetted a repülőjegyeket? Én BP-Athén-t néztem Malévnál, 80ezer icon_sad.gif
De régebben 40ezerért láttam.

Illetve az Aegean-nál is olcsóbbak a jegyek? Mert megnéztem (biztos főszezont néztem) de nekem drágának tűnt.
Sikerült valami akciós jegyet venned?

Nagyon várom majd én is a beszámolódat a nyaralás után, és akkor már biztos én is bele merek fogni ilyen nagy szervezésbe, mint TE!! icon_smile.gif

# 77
KijelentkezvePrivát üzenet küldéseFelhasználó weblapjának megtekintése
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#90025 Üzenet linkje2009-02-11 09:44:33  Válasz a #90019. hsz-ra Előzmény #90019

Kedves Fruska!

Tényleg álomnyaralás lesz a javából, és nagyon-nagyon remélem, hogy igazán jól fog sikerülni, mert nagyon sok energia, idő és pénz fog elmenni rá. De úgy gondolom, hogy megéri, mert ugyanakkor annyi energiát és örömöt ad már maga a szervezés is, és annyira fűt a lelkesedés, hogy a téli depinek még a nyoma is eltűnt belőlem, és szinte semmi másra nem tudok gondolni, csak Görögországra és a nyárra! icon_smile.gif Olyan eufória ez, ami nemcsak arra a két hétre korlátozódik, hanem egy egész évre lendületet és élményt ad, hiszen már most hat, pedig még hol van július... icon_smile.gif, arról nem is beszélve, hogy már tavaly ősszel sok időt töltöttem a kikládi szigetek "elméleti" feltérképezésével.

# 78
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#90031 Üzenet linkje2009-02-11 10:28:58  Re:

Szia Firkamanó! icon_smile.gif

firkamano írta:
Nagyon félős vagyok... Mi van ha lekésitek az egyik repülőt? Felszálhattok a következőre? Én ettől rettegnék, mi van ha az egyik kicsit előbb indul, vagy én kicsit később érkeznék.icon_smile.gif

Én is nagyon félős vagyok, ezért igyekeztem úgy szervezni, hogy elég biztos legyen a dolog. icon_smile.gif Odafelé 3 óránk és 5 percünk lesz átszállni, és miután Andi megnyugtatott, hogy a reptéren nem kell órákig kóvályogni az átszálláshoz, ez szerintem nem lesz probléma még akkor sem, ha neadjisten késünk vagy 2 órát. Ha ennél is többet késünk, és nem érjük el a repülőt, akkor a legközelebbi komppal fogunk menni. Pireusból és Rafinából is elég gyakran mennek kompok Mykonosra, pl. aznap este 19.30-kor is indul egy Rafinából, ez már most biztos. Ez a terv vészhelyzet esetére... icon_smile.gif

Visszafelé pedig direkt úgy vettem repülőjegyet, hogy reggel 8 óra előtt érkezünk Athénba, a budapesti gép pedig csak délután 3-kor indul. Ennyi idő csak elég lesz átszállni. icon_wink.gif

A szigeteken nem lesz csatlakozás, ott csak egy-egy kompozás lesz. Végül összesen 3 db a két hét alatt, szerintem ez nem sok, főleg, hogy sosem kompoztunk még, tehát inkább élményszámba fog menni, és nem gyötrelmes utazásnak számít majd. A kompjegyeket előre megveszem és valószínűleg kérni fogom, hogy postán elküldjék. Ez ugyan pluszköltség, de akkor nem kell olyan korán kimenni a komphoz, hogy átvegyük a jegyeket. (Amúgy azt olvastam, hogy másfél órával az indulás előtt ott kell lenni. De szerintem ez túl sok, és a beszállás inkább azoknak tart sokáig, akik autóval mennek.) Ráadásul a postaköltség szerintem meg fog térülni, mert ha nem helyben veszem át a jegyet, akkor pl. a Blue Starnál lehet "super economy" jegyet váltani, ami elég olcsó.

A Malév jegyekkel nagyon megszívtam, mert mire a foglalásig jutottam, éppen felment az áruk 7500 Ft-tal... icon_sad.gif Így 70 000 Ft/db volt. (Mellékesen a Wizznél ugyanerre az időpontra 76 000 Ft volt a jegy, szóval szóba sem jött...)

Az Aegennél ki lehet fogni jó jegyeket, de ami a csatlakozásainkhoz jó, azokat nem a legjobb áron vettem. Mykonosra 60 euró körül, Santoriniről vissza pedig 100 euró körül volt a jegy (cakk-pakk, mindennel együtt). (Visszafelé sajnos nem volt a csatlakozáshoz "economy" jegy, csak normál.) Ezek nem olcsók, és csak akkor szántam rá magam erre a drágább megoldásra, amikor már minden egyéb lehetőséget végiggondoltam. Ilyen lett volna pl., hogy egy nappal korábban visszaindulunk, komppal jövünk, éjszaka átbumlizunk Athénon, órákat várunk a reptéren, és hajnalban repülünk haza, utána itthon az egész napot átalusszuk, és másnap indulhatok dolgozni... Vagy a másik, hogy egy nappal korábban visszamegyünk, Athénban tranzitszállás, és másnap onnan haza. Ekkor még a tranzitszállás ára is hozzájön az úthoz, és megint egy nappal kevesebb lesz a nyaralás.

Szóval most nagyon bőrömön éreztem "az idő pénz" mondást. icon_smile.gif Sajnos elég korlátozott, hogy mikor tudok szabadságra menni, így nem tudtunk volna sem egy nappal tovább maradni, sem pedig korábban kezdeni a nyaralást, hiába lehet a Malévnál bármelyik napra repülőjegyet venni...
firkamano írta:

Nagyon várom majd én is a beszámolódat a nyaralás után, és akkor már biztos én is bele merek fogni ilyen nagy szervezésbe, mint TE!! icon_smile.gif

Én még annyira nem várom azt a beszámolót, mert az azt jelentené, hogy már visszajöttünk! icon_wink.gif Amit már most tudok mondani a szervezésről, az az, hogy elég idegtépő dolog, és nagyon szerencsétlen, hogy ilyenkor még nem lehet tudni a kompok nyári menetrendjét biztosra, de a repülőjegyek árai az orrod előtt mennek fel, a legjobb szállásokat már lefoglalják, és vacillálhatsz, hogy befoglalsz előre, és bízol abban, hogy úgyis lesz majd jó időben komp, vagy pedig kivársz, és esetleg már magasabb áron jutsz csak a repülőjegyhez... Szóval volt néhány gyomorgörcsös napom, és azt hiszem, hogy még lesz is!

A másik, amit a szervezés mellett mondhatok, hogy ez azért nem egy pénztárcakímélő nyaralás... Mykonoson a legolcsóbb elfogadható apartman/studio 80 euró, de inkább 100-tól kezdődnek... Paroson és Naxoson pedig 50-60 euró körül mozognak az árak egy éjszakára egy kétágyas apartmannál. Az autóbérlés sem olcsó. (Viszont azzal vigasztalom magam, hogy itt nem lesz annyi a benzinköltség, mint Krétán volt tavaly... icon_wink.gif )

# 79
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#90032 Üzenet linkje2009-02-11 10:38:17 

Szia Haspók!
Szerintem átlagos viszonylatban elég jó árakért vettétek a repülőjegyeket. Főleg a Malévnél, mert azok manapság egyre drágábbak.
Izgalom jár át, ahogyolvasom a soraidat, mintha csak magamat látném szervezkedés közben.
A beszámolóval kapcsolatban meg, írj csak jó részletesen és a krétaival összerakva, már egy könyv is lehet belőle! icon_wink.gif

# 80
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#90033 Üzenet linkje2009-02-11 10:43:21  Válasz a #90031. hsz-ra Előzmény #90031

Szia Haspók!

Nagyon köszi ezt a részletes választ!! icon_biggrin.gif

Nem semmi! Viszont igazad van abban, hogy az egész félévedet lefoglalja a szervezés, és már most jól érzed magad miatta, én is ezért szeretek utazást szervezni. icon_smile.gif

Tényleg húzós a Malév jegy icon_sad.gif
Néztem Aegean-nál Bécs-Athén egész jó árban volt, de mostmár meg ne nézd!! icon_wink.gif

Viszont azt vettem észre, hogy a görög szigetekről Athénba repülni kb 9000 Ft illetékkel icon_smile.gif Ez nagyon szuper, talán olcsóbb mint a komp.

Látom alaposan felkészültél, hogy tényleg ne legyenek gondok csatlakozásnál, nagyon ügyes és körültekintő vagy!

A kompoktól szerintem ne félj, azok járnak mindig, és helyben is ugyanúgy lehet szerintem jegyet venni, csak felfértek ketten arra a nagy hajóra icon_smile.gif

Mi igaz kis távolságot kompoltunk, Lixouriból Argostoliba (Kefalonia) 10 perc volt, fejenként 2 euro, és indulás előtt értünk oda 2 perccel, felszálltunk, majd később jött a pasi és beszedte a jegyek árait.
Tök jó volt icon_smile.gif

A szállás:
Tegnap néztem, a booking.com-on Mykonos szállás, hát 6000-7000 Ft -ba került, szerintem nézd meg, nagyon jók!

Jövőre, szeretnék én is hasonló nyaralást szervezni mint Te, csak más szigetekkel! icon_biggrin.gif

# 81
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#90034 Üzenet linkje2009-02-11 10:53:44 

Szia Andi!

Igen, az a jó, hogy azért még elég időben vagyunk a repülőjegyvásárláshoz, így olyan nagyon-nagyon rosszul nem lehet járni - ahhoz képest, hogy milyen árak lesznek majd később. Azért láttam, hogy bizonyos napokra a Malévnál és az Aegeannél is vannak már most horror árak...

Csak nem könyvírásra bíztatnál engem is? icon_wink.gif Őszintén szólva ahhoz nekem is óriási kedvem lenne, hogy feladjam a munkámat és helyette ezzel foglalkozzak, ahogy ezt Te is írtad, de nem vagyok abban biztos, hogy egy ilyen kis országban lenne kereslet ennyi görög témájú írásra. icon_wink.gif De majd most kiderül, meglátod, hogy fogy a könyved, én mindenesetre nagyon drukkolok Neked! icon_smile.gif

(Off: viszont kész van a spanyol beszámolóm is, a krétaihoz hasonló terjedelemben... icon_smile.gif Még nem volt időm feltenni a netre a mostani szervezkedések miatt, de a hétvégén meglesz. Az lenne a kérdésem, mint moderátorhoz is, hogy szerinted annyi képet és írást mind betegyek hozzászólásként az élménybeszámolós topikba /limitált egyáltalán, hogy mennyi karakter lehet egy hozzászólás..?/, hogy aztán oldalakon keresztül csak engem lehessen olvasni, vagy pedig csak tegyem be a linket, ami az oldalamra mutat...?)

# 82
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#90036 Üzenet linkje2009-02-11 10:56:07 

Haspók, válaszolok priviben.
# 83
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#90037 Üzenet linkje2009-02-11 11:01:32  Válasz a #90033. hsz-ra Előzmény #90033

Köszi Firkamanó, még nézegetek szállásajánlatokat és sok helynek írtam is. Tök jó, hogy minden este lehet nézegetni, hogy kik és mit válaszoltak. icon_smile.gif

A bécsi indulás is olyan macerás lett volna, féltem, hogy nem érjük el a csatlakozást... egy napnál többet nem szerettem volna az odautazásra szánni. Némi pihenés is kell, hogy legyen azért ebben a két hétben, nemcsak mindig úton lenni! ;

Hát az biztos, hogy ezek után jövőre én is valami igen low-cost nyaralást szervezek majd... icon_razz.gif De úgy érzem most magam, mint aki nagyon ki van éhezve valamire, és muszáj egyszerre befalnom a Kikládok legjavát... icon_biggrin.gif Ez most sokkal jobban felcsigáz, mint a gyönyörű, magányos strandok..., emiatt az izgalom miatt tudtam lemondani pl. Milosról is... icon_smile.gif (Meg azért, mert oda még nincs kompmenetrend... icon_razz.gif)

# 84
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#90193 Üzenet linkje2009-02-13 10:31:50  Azért vigyázzunk... Előzmény #90037

AMORGOS sziget, Naxos mellett:

Görögországban legutóbb 1956-ban támadt a cunami, amikor egy 7,5-es erősségű földrengés következményeként 20-méteres hullámok sújtottak le Amorgósz és Asztipálea égei-tengeri szigetekre.

Görögország tengeri kutatási programot indított el abból a célból, hogy az Égei-tenger sebezhető szigetei és partvidékei számára 20 percen belüli riasztást tegyenek lehetővé a december 26-i dél-ázsiai szökőárhoz hasonló katasztrófa elhárítására - mondta Antonisz Koncamanisz, a görög fejlesztési minisztérium szóvivője.

A veszélyjelző rendszer tengerfenéki és felszíni érzékelők jelzéseit ellenőrzi, illetve értékeli majd, és az adatok alapján azonnali értesítést küld a helyi katasztrófavédelmi hatóságoknak. Jorgosz Kronisz, a görög tengerkutatási központ vezetője elmondta, hogy a Poszeidon nevű megfigyelőrendszer költségvetését kibővítették, így a jelenlegi 10 vízfelszíni szenzort további öttel gyarapítják. Kronisz felhívta a figyelmet arra, hogy a Földközi-tengeren szintén valós esélye van a cunamik kialakulásának, ráadásul ennek éppen Görögország lehet a fő elszenvedője, mivel vízi és szárazföldi területén rengeteg törésvonal húzódik. A szakember szerint azonban egy megbízható jelzőrendszer kiépítése évekbe telhet, mert csak a legújabb generációjú felszíni érzékelők használhatók és létre kell hozni a veszélyben lévő partok "rizikótérképét" is.

2005-ös hír

# 85
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#90212 Üzenet linkje2009-02-13 11:53:43 

Szia Firkamanó! icon_smile.gif

Szép nagyon ez a sziget, nekem is igen-igen tetszik! Az híres kolostora a sziklánál annyira jól néz ki, hogy szinte csak amiatt elmennék oda. icon_smile.gif

Sajnos erre már nem fogja futni a két hetünkben, de majd egyszer máskor a Kis Kikládokkal összekötve azt hiszem, hogy igazán remek nyaralás lehetne! icon_wink.gif

# 86
Firkamano
Törzstag
Törzstag
1840 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#90214 Üzenet linkje2009-02-13 12:14:28  Válasz a #90212. hsz-ra Előzmény #90212

Én még soha nem hallottam erről a szigetről, csak a cikkből, azért gyorsan ki is kerestem...

Nemrég azt álmodtam, hogy görög szigeten nyaralunk és jön a cunami icon_sad.gif Elég sokszor álmodok rosszat, gondoltam megnyugtatom magam utánanézek... nade...

Azért bízom benne, hogy 1,5-2 méteres hullámnál nagyobbal nem fogok találkozni icon_smile.gif

# 87
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#90216 Üzenet linkje2009-02-13 12:36:13 

Amorgosról én már sokat hallottam, főleg azok körében kedvelt, akik sokszor visszajárnak Santorinire és onnan mennek át, illetve akik ilyen szigetkombinációs saját szervezésű utakat csinálnak, azok eddig mind áradoztak Amorgosról....asszem van is itt saját topikja, de nem vagyok benne biztos.
# 88
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#91446 Üzenet linkje2009-03-02 09:00:22 

A transzfer kérdését a szigeteknél itt boncolgatom tovább:

mindkét módszert ki fogjuk próbálni ezen a nyáron, mert Paroson és Santorinin a kikötőbe fogok kérni kocsit (még ezt is el kellene intéznem, de még nem volt időm...), Mykonoson és Naxoson pedig transzfer lesz, és majd helyben nézünk autót.

A transzfer olyan helyeken jó, ahol az ember amúgysem akar autót bérelni, vagy nem az egész ottlét idejére, hanem csak pár napra. Pl. Mykonoson nem szeretnék, csak egy napra, mert ott horror árak vannak természetesen az autókölcsönzőknél is... Naxoson fogunk bérelni, de mivel este 10 körül fogunk megérkezni, és utolsó nap délelőtt ki kell menni a kikötőbe az induláshoz, ezért jól jön a transzfer, mert így csak 3 napra kell kocsi és nem 4-re, ezzel is spórolunk vagy 50 eurót...

Santorinin viszont a szállásunk ára annyival olcsóbb a többinél, hogy simán belefér, hogy végig autónk legyen, úgyhogy az ott nem is kérdés. Parosnál pedig a szálláson, amit választottunk, már az elején világosan megmondták, hogy csak min. 5 éjszaka esetén jár transzfer, úgyhogy ott nincs más választás, mindenképpen a kikötőbe kérjük majd a kocsit.

# 89
Vojandi
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
4595 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#108143 Üzenet linkje2009-07-06 18:02:19 

Szia Verka!
Parosra leszek nagyon kíváncsi, mert a másik hármon már voltam.
Ha jövőre a szigetkombi nyer icon_smile.gif akkor szeretnék bővebben tudni Parosról. Tudom, nektek nem fontos egy helyen túl sok időt tölteni, ha megnéztetek minden látnivalót. Engem annak függvényében érdekelne, hogy kb. mennyi időt érdemes erre a szigetre szánni, hogy legalább 2 napot tölthessek csodás strandokon és mennyi szép falva van, amiket be lehet barangolni, milyen az úthálózat. Ha esetleg átruccantok Antiparosra is, az is érdekel.

Fogalmam sincs még, mi alapján válasszam majd ki azt a 3-4 szigete, amelyikre mennénk. icon_smile.gif

# 90
Verka
Kiemelt fórumtag
Kiemelt fórumtag
2090 hozzászólás

Nincs beírva úticél.
#108190 Üzenet linkje2009-07-06 22:27:06  Válasz a #108143. hsz-ra Előzmény #108143

Szia Andi!

Épp ma gondoltam arra, hogy fel kéne már hozni ezt a topikot is, végülis nekem mindjár aktuális, csak amíg nem vagyok kész az előző írással, nem akarok az újabbal foglalkozni. Persze nem bírom ki. icon_razz.gif

Paroson a képek szerint Naoussa a legszebb kikládi település, de nekem a sziget belsejében lévő falvak, pl. Marpissa is ugyanolyan szép. De majd meglátom. icon_smile.gif

Antiparosra mindenképp átmegyünk, ez az egyik fő célja az egész parosi látogatásnak! icon_smile.gif (A másik meg Naoussa. icon_smile.gif )

KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Sziget-kombinációs utazások
<   1 2 3 ... 5 6 7 ... 33 34 35   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu