Ki tudja? Hol érem el az "mpGreek" rádió élő adását. Eddig az E-radio -ról tudtam indítani.mpGeek oldaláról nem tudom.Lehet, hogy én vagyok ügyetlen. Ott mindig ki is volt írva, hogy milyen énekes Έλληνας τραγουδιστής και τραγουδιστρια dalát halljuk. Tudtok még olyan adókról,ahol ki van írva? Hivatkozást is kérek.
Φανατικός θαυμαστός των Ελληνικών τραγούδιών.Nem csak Sartinak, de hamarosan a görög daloknak is. Jól írtam, vagy rosszul ezt a" fanatikus" dolgot.
Előre is Köszi!
Csodával határos módon, több hónappal a rendelést követően végre megérkezett MARIO FRANGOULIS: PASSIONE című CD-je!!
De megérte a várakozást! A komolyzene kedvelők nem csalódnak e páratlan hangú operaénekes 2008-s albumában!
Zsüli ! Ευχαριστώ πάρα πολύ. A "bőség zavara....."Dance-floor" disco volt a hallgatott müfajom 75-80 -as években.Disco-s is voltam egy kis helyi klubban. No az is igaz, hogy már akkor felfigyeltem más népek zenéjét népszerűsítő számokra. Sokat játszottam a DISCO BOUZOUKI BAND -nótáit......Valószínűen Ők valami német formáció voltak..eltelt kb30év......Most már a hallgatott müfajom a görög pop és népzene.
Sziasztok!
Olyan görög előadót keresek akinek lassúbb,lírai zenéje van. Fontos kikötés ( persze nem a mi részünkről ), hogy ne legyen benne ének. Esküvőre keresem. Tudna valaki ajánlani ilyet? Köszönöm!
Talán keress rá a Yanni (Ez a művészneve is!) nevezetű zeneszerző/előadóra, aki csupa instrumentállis zenét játszik...
Személy szerint, én nem nagyon szoktam kizárólag szöveg nélküli zenéket hallgatni (emiatt nem is kedvelem túlságosan - hacsak nem éppen jógázni szándékozom, vagy hasonló módon lazítani, relaxálni)
emiatt, nem is ismerem igazán Yanni zenéjét, pedig anno, még vásároltam is a Cd-jéből.... Így, ajánlani sem tudnék a szerzeményei közül...
(Pedig, milyen könnyű dolgom volna, ha a Dalfordítós fórumban csupa ilyen dalok szövegét kellene fordítani...)
Stratos: Szívesen!
Ha pesti vagy, és tetszik a stílusa, szívesen eljuttatom hozzátok (kölcsön, vagy akár örökbe - mert úgysem hallgattam nagyon) a nálam lévő lemezt...
Megjelent Ntalaras legújabb lemeze ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ (ΤΙ ΠΑΘΟΣ-ΟΙ ΩΡΑΙΟΤΕΡΕΣ ΜΠΑΛΑΝΤΕΣ) címmel és 12 dallal. A feliratokból kitűnik, hogy egy sorozat első lemeze ez.
Sziasztok!
Olyan görög előadót keresek akinek lassúbb, lírai zenéje van. Fontos kikötés (persze nem a mi részünkről), hogy ne legyen benne ének.
Esküvőre keresem. Tudna valaki ajánlani ilyet? Köszönöm!
Stratos és Jorgos!
Még egyszer köszönöm a segítségeteket,ezek közül remélem megtalálom a megfelelőt.Vagy a bőség zavarában nem tudok majd választani. Én Despina Vandi egyik számába teljesen beleszerelmesedtem,de az anyakönyvvezető nem szeretné ha az ének megzavarná a szertartás alatt.De Uram bocsáss,kinek a napja is ez valójában?! Ami viszont biztos,hogy az esküvői ebéden görög zenére kajál a násznép!
Tegnap, szombat este, a "harama" klubban voltam, ahol Dimitris Mpasis (Δημήτρης Μπάσης) fellep iden.
( www.mpasis.gr )
A "dalforditasok" forumon, tobb szamait leforditottak.
Nagyon jo a hangja, egy ket percig mikrofon es zene nelkul enekelt (mint Agnes Vanilla a Jozsef Attila verseket).
Mindenki tancolt, azert en is tancoltam ugy mint az aranyosan molett ferfi ezen a Dimitris Mpasis videon:
Az ARION EUROVISION RÁDIÓ közzétette az a három dalt, ami közül az egyikkel indul SAKIS ROUVAS az Eurovíziós fesztiválon Görögország színeiben Moszkvában.
Sziasztok!
Mikor reggel megláttam, hogy felkerült a netre a három dala Sakisnak, eszembe jutott, hogy írok ide, de aztán úgy gondoltam, hogy legyen ez csak annak a privilégiuma, aki a legnagyobb Sakis-rajongó köztünk. És lám, negyed óra múlva már jelentkezett is Petros a dalokkal.
Az én véleményem egyezik a görög közönség jelenlegi véleményével, nekem is az a dal tetszik a legjobban.
Amúgy meg egyetértek Jorgossal, sajnos szerintem sem kiugróan jó egyik sem. Őszintén szólva, nekem hiányzik belőle a "Balkán", legalább néhány ritmus vagy hangszer erejéig. A másik bajom meg az, hogy (legalább is öt éve), valahogy nem volt biztos a hangja a színpadon. Hiába szép egy stúdiófelvételen, gondolom egy ekkora térben sokkal erőteljesebben kell énekelni, plusz még ott a mozgás is közben. Nekem épp ezért tetszett Elena Paparizou győztes dala annó, mert ott az összes ugrálás és hangos ének ellenére még egy fél hang sem csúszott mellé.
A mi dalunk... Hm! Az első dalunkról kiderült, hogy néhány évvel ezelőtt valahol (tán Finnországban) szerepelt egy tévéműsorban, ezért vissza kellett lépnie az előadónak. Az ezután következő egy nagysikerű új magyar film egyik betétdala, amit az a színésznő, nevesen Tompos Kátya adott volna elő, aki a filmben is. Nagy öröm, izgalom, azután a színésznő visszamondta a szereplést színházi elfoglaltságaira hivatkozva. Ha jól tudom, még mindig nem hozták nyilvánosságra a dalt, ami végül indulni fog, mert az idén kizárólag szakmai zsűri dönt az induló dalt illetően.
Bocsássatok meg, hogy ilyen hosszan írtam, de én nagyon (talán az átlagnál kicsit jobban) szeretem az Eurovisiont. Bár mostanában sajnos elég egy kaptafára készülnek a dalok, a megelőző év sikerei alapján, és nem nagyon van semmi egyedi.
Nekem az idei kedvencem az eddig meghallgatottak közül ez a hölgy, pont az imént írtak miatt. Erőteljes hang mind a stúdióban, mind a színpadon, egy kicsi balkáni szenvedélyesség, de ugyanakkor mégis használ a populáris elemekből, szóval egy nagyon fincsi kis elegy.