A magyar szammal van valami baj?
Mert ugy olvastam...
Szia Jorgos!
Én ezt találtam a magyar számmal kapcsolatban:
"Tompos Kátya - Magányos csónak című dalával - képviseli Magyarországot az Eurovíziós Dalversenyen – tudta meg a hirado.hu. Az MTV tudomásul vette Zentai Márk visszalépését.
Az öttagú zsűri eredetileg kedden arról döntött, hogy Zentai Márk „How we party” című száma induljon a moszkvai megmérettetésen, de a fiatal énekes szerdán visszalépett a versenytől, miután kiderült, hogy Márk dalának szerzője a svéd Figge Boström, akinek a műve már korábban 2006-ban megjelent a svéd Big Brother-ben.
A szabályok szerint azonban csak olyan dalok versenyezhetnek, amelyek 2008 októbere után jelentek meg.
A zsűri döntése értelmében a Magányos csónak című dalt, Pálvölgyi Géza szerzeményét jelöli a Magyar Televízió a 2009-es Eurovíziós Dalversenyre. A számot Tompos Kátya, a Nemzeti Színház színművésze adja elő."
Nekem tetszik a 3 Sakis Rouvas szám is, és a magyar szám se rossz, de én valahogy egyikben sem érzem a "győztes" dalt...
Persze, várjuk meg, hogy milyen lesz a többi dal...
Most látom Koveti írásában, hogy állítólag a második jelölt is visszalépett, ezért rákerestem gyorsan, hogy írnak-e erről valamit a neten?
És valóban visszalépett Tompos Kátya is!:
"Színházi elfoglaltságaira hivatkozva visszalépett az Eurovíziós Dalversenyen való szerepléstől Tompos Kátya, a Nemzeti Színház színművésze. Korábban Mark, az első kiválasztott szintén visszalépett. A Magyar Televízió (MTV) szakmai zsűrije a napokban ismét összeül, hogy a beérkezett pályaművek közül új dalt jelöljön a májusi moszkvai fesztiválra.
.....Az MTV szerint az új dal és énekes kiválasztása a helyzetre való tekintettel később várható; az öttagú szakmai zsűri a napokban ismét meghallgatja és értékeli a beérkezett 105 pályázatot."
Sziasztok!
Mikor reggel megláttam, hogy felkerült a netre a három dala Sakisnak, eszembe jutott, hogy írok ide, de aztán úgy gondoltam, hogy legyen ez csak annak a privilégiuma, aki a legnagyobb Sakis-rajongó köztünk. És lám, negyed óra múlva már jelentkezett is Petros a dalokkal.
Az én véleményem egyezik a görög közönség jelenlegi véleményével, nekem is az a dal tetszik a legjobban.
Amúgy meg egyetértek Jorgossal, sajnos szerintem sem kiugróan jó egyik sem. Őszintén szólva, nekem hiányzik belőle a "Balkán", legalább néhány ritmus vagy hangszer erejéig. A másik bajom meg az, hogy (legalább is öt éve), valahogy nem volt biztos a hangja a színpadon. Hiába szép egy stúdiófelvételen, gondolom egy ekkora térben sokkal erőteljesebben kell énekelni, plusz még ott a mozgás is közben. Nekem épp ezért tetszett Elena Paparizou győztes dala annó, mert ott az összes ugrálás és hangos ének ellenére még egy fél hang sem csúszott mellé.
Kedves Koveti!
Köszi a figyelmességedet, jól esett! Puszi érte
Hát azt én is bevallom, hogy van Sakisnak jobb száma is. Én a "Kai se thelo"-t nem lőttem volna el ősszel, azzal állítottam volna ki a fesztiválra!
A három dal közül tényleg a "This is our night" (Ez a mi éjszakánk) a leg"karakteresebb". Viszont szerintem a lírikusabb "Rigth on time" (Pont időben) dal is indulhatna, mivel a romantikus dalok igazán jól fekszenek Sakisnak. És akkor nem is ugrálna annyit
Koveti, igazad van, hogy az isztambuli versenyen Sakisnak "nem volt biztos a hangja", de amennyit ő ugrált, szaltózott, stb...
Sokkal komolyabb fizikai munkát végzett és így sem volt hamis, csak több helyen "megnyeklett" a hangja... De Madonna összes koncertje is ilyen, mivel ő is végi hajtja magát az egész buli alatt. És nem csak most, hogy lassan nagymama korba ér
Szóval Elena nagyon jó volt, megérdemelte a győzelmet, ráadásul még görög is . Én annak idején megrendeltem a 2004 fesztivál hivatalos DVD-jét, ahol tökéletes minőségben megvan az egész verseny. Hát amit Sakis mozgott, mint énekes... Látványos volt az akkor győztes szerb előadás, de ott is a színpadi technika, látvány, a kosztümök és a rengeteg táncos vitte a prímet. Ja és a drága énekesnő elfelejtett(??????) bugyit venni a fellépésre... Mint férfi, ez nem zavar, de azt hiszem...
Na de a közönség a TV-ről nézte és ők szavaztak... Amúgy Isztambulban a legtöbb előadás elég unalmasra sikeredett. Monduk nekem a török dal is valahogy nagyon bejött
Tehát görög Ilonkánk fele annyit nem mozgott, mint Saki. Mondjuk abban a körömcipőben elég nehéz lett volna... De jól nézett ki a csaj és úgy "egyben volt" az egész előadás!
Amit szintén hiányolok én is - és a "My number one"-ban igen csak megvolt - a balkáni jelleg. De hát úgy látszik az idén ezt mellőzték...
Petros!
Éppen most hallgattam meg és is a három számot. Nekem is jobban tetszik a tavalyi Sakis Rouvas:Kai Se Thelo című felvétele.Én is osztom a véleményed a "This is our night"a három közül a legjobb.Az egy kicsit temperamentumában megközelíti a "Kai Se Thelo"-t.
koveti írta:
Idézet:
Őszintén szólva, nekem hiányzik belőle a "Balkán", legalább néhány ritmus vagy hangszer erejéig.
Ezt a véleményt én is osztom.
Nem tudod mikor várható valami új Kostas Martakis-tól?
Nálam most,három a nyerő előadó:Kostas,Sakis és Nikos Vertis.
Üdv.
Sziasztok!
Keresem Peggy Zina egy albumának címét! Ez a három szám is helyet foglal a lemezen: 'Puthena' , 'Efiges' , 'Matono' .
Segítségeteket előre is köszönöm! (Remélem rátalálok! )
Sziasztok!
Az előbb hallgattam meg a három Sakis számot, és szomorúan konstatálom, hogy hiába szeretnénk a rajongói a győzelmét, ezzel nem fog neki sikerülni. Nekem is a This is our night tetszik, és mivel Jorgos hozzászólásában ez vezet a szavazók között, akkor biztosan ezt fogjuk látni. Igaz Petros én azt igértem, hogy nézzük meg élőben, de akkor Te azt válaszoltad, hogy már ott kint szeretnéd nézni. Én még mindig jobban szeretnék Neki az első sorból szurkolni.
Jaj! Ez csak álom marad!
Sajnos a YouTube-on lévő felvételek nagyon rossz minőségűek... egy jól hangosított élő koncert sokkal többet mutat!
De igazán nem sok jót ígérő dalok...
Viszont, ha jól megnézed, milyen dalokkal állnak ki az egyes országok évről évre, akkor simán van esélye Sakis-nak !
Hát, ha nem is kintről szurkolok neki, pár nappal később megyek... ha minden a számításaim szerint alakul...
Pedig jó kis moszkvai móka...
Pedig jó kis moszkvai móka...
Na mindegy! Egyszerre elég, ha csak egy nagy vágyam teljesül majd...
Görögországban lenni
Na és azért Sakis még nyerhetne
Rajtam nem fog múlni
Én csak egy "The Best of" dupla válogatás albumot találtam, amelyiken mind a három szám rajta van.
Nem tudom segítek e vele? Peggy Zina-The Best of
Az oldal zenei szerkesztői bizonyára majd segítenek,ha ez nem jó neked.
Üdv.
Igazad van, reménykedjünk, hogy Sakis sikeresen szerepel majd, és győztesként tér haza G.országba.
Neked pedig kívánom, hogy teljesüljön a nagy vágyad, és ott élhess.
Komolyan, még a könnyem is kicsordult, annyira Veled tudok érezni.
Hát nagyon elkezdtem aggódni az Eurovíziós fesztivál miatt...
Néztem fórumokat és sokaknak nagyon nem jönnek be a dalok...
Igaz nem vágok minden szót, de több hozzászólásban láttam ezt vagy hasonló beírást:
"ΔΕ μου άρεσε κανένα τραγούδι!" vagy "ο σακης θεος αλλα τα τραγουδια αδιαφορα"...
Hát ha már a görögök maguk is ezt mondják...
Jajj szegény Saki...
Vajon elég lesz a tehetsége, elszántsága és a színpadi show-ja???
Hát nagyon elkezdtem aggódni az Eurovíziós fesztivál miatt...
Néztem fórumokat és sokaknak nagyon nem jönnek be a dalok...
Háát, nem tudom, mit kell itt aggodalmaskodni ezen...
Hiszen ez a fesztivál, már rééégen nem arról szól, amiről kellene!
Ígyhát, nem is nagyon követem az eseményeket.
Már a kezdet kezdetén, a dalok beválogatásánál is problémás szerintem a dolog, nem beszélve az országok szavazatain át (nem magára a dalra szavaznak a nézők, hanem magára az országra, hogy mennyire szimpatikus...!), egészen a végéig...
Csupa langyos, felmelegített dalokat láthatunk, hallhatunk... és olyan egyforma az egész... nehéz választani a sok KÖZEPESEN lagymatag produkció közül - hiába a koreográfiába, és a show-ba ölt rengeteg pénz (- főleg, ha minden szám angolul szól)!
Ha akad is néhány kirívó nóta, emiatt bizony, nemigen szoktam végigszenvedni a hosszú műsoridőt. Ráadásul a dalokat már hónapokkal korábban meg lehet ismerni... és akárhányszor lejátszani az interneten...
...akkor meg, már MINEK ez az egész felhajtás? Hiszen, a MEGASZTÁR milliomodik folytatása is, hétről-hétre több izgalmat igér...
Én nem az Euróviziós fesztivált sajnálom, hanem azt, aki ezzel transzba esve foglalkozik...
Bizony, én egyetlenegy - megáltalkodott - szavazatot sem küldenék a világ minden kincséért sem!
(A Megasztárba se küldtem soha! Pedig, még az első adások nagyon is foglalkoztattak!)
Egyébként lehet, hogy többet érne az egész,
ha a különböző országok "Megasztár győztesei" vetélkednének egymással
Az ilyen befutott "sztárok"-nak meg, szerintem teljesen fölösleges indulniuk egy ilyen versenyen. (Csak lejáratják magukat!)
(Ezzel az erővel, többféle hasonló versenyt is indíthatnánk, a régi korok hírességeit szerepeltetve, versenyeztetve, mondjuk a hatvanas évek sztárjait összemérve, egészen napjainkig...!
Annak már legalább, zenetörténeti jelentősége is volna, hiszen megismerhetnénk a különböző - eldugottabb, kevésbé ismert országok- koronként befutott - zenei slágereit is!)
Hát sajnos egyet kell értsek Stratossal !Néha csak lesek,hogy milyen dalok kerülnek dobogós helyekre,és katasztrófa hogy ebben az évben ki képviseli Magyarországot !Persze lehetett volna rosszabb is,de azért szerintem ez sem a legjobb választás !Így nem lesz nehéz eldönteni,hogy csak Görögországra fogok koncentrálni,bár lehet,hogy ezért páran megköveznek !
Remélem azért,hogy Sakis elnyerheti a legjobb helyet !
Szerintem többnyire rossz zenéket jelölnek a görögök is, pedig annyi jó daluk van. (Én naponta 8 órát hallgatom a Cosmoradio-t).
Paparizu sem azért nyert, mert annyira jó zene volt az, csak ugye akkor az EB győzelem miatt nagyon népszerűek voltak a görögök. Egyébként a többi csapat sem sokkal jobb...