Azt hiszem azért nem tetszik a sziget starnadja, mert vörös homok van, és az elront mindent, azon keresztül a szép kék víz nem látszik kéknek és zöldnek
Nagyon szemezek Amorgossal is, az közel van Santorinihez
Hát itt is vörös a salak (Red Beach) mégis zöld a víz!!
Most más képem sajnos nincs "kéznél" ezen a gépen, de hidd el,ott is vannak álomszép strandok. A perissai strandnál fekete a homok és mégis szép kékes a víz.
Szevasz Firkamanó! Santorínin nemcsak vörös strand van. Találhatsz fehér és fekete talajú strandokat is.Vannak gyorsan mélyülő ,és van lassabban mélyülő hely is. És mindezeket aránylag hamar elérheted mopeddel,vagy kocsival.Mivel a szigeten majd minden strandig szilárd utak vannak kiépítve.Kicsi sziget,rengeteg látnivalóval van megáldva! Mi egyhetet töltöttünk ott ,de volt amire nem maradt időnk.Üdv :laci
Szia Firkamano! Ha Santorini szigetére tervezed a nyaralásod, akkor ne a strandolás legyen az elsődleges szempontod! A sziget annyi" csodát" rejt, hogy 2 hét is kevés a felfedezéséhez! Kamariban fekete homokos a tengerpart és lassan mélyülő a tenger( itt jól lehet strandolni). A sziget nevezetességeit és szépségeit pedig fel kell fedezni, így a strandolás csak másodlagos szempont.Hidd el, hogy amikor a tűző napsütésben kiállsz a Calderára, vagy éppen a működő vulkán tetejéről csodálod a szigetet, vagy megnézed Oia-ban az egyedülálló naplementét biztosan megfogadod, hogy Santorinire még 1x vissza kell térned!!! Mi már ötödször megyünk vissza a szigetre, mert a "csodát, a napfény és a láva szigetét" újra látni kell!!!!!!!!!!!!!!!!!
Szia Firkamanó! Bocsi még csak annyit szeretnék hozzáfűzni a tenger színéhez,hogy én még olyan szép kékkel, mint a Kalderában vagy Tirrassián még nemvolt szerencsém!üdv:Laci
Sziasztok!
Az idén is szeretnék valamelyik görög szigetre menni nyaralni. Leginkább Szantorinivel és Zakhyntossal szemezgetek(bár még bármi lehet). Kérdésem: Milyen árak vannak Szantorinin? Itt most nem a szállásra gondolok, hanem élemiszerre, autó ill. robogó kölcsönzésre, éttermekre.
Ha valaki tud jól bevállt hotelekről ill. apartmanokról (ahol már járt), annak se harapom le a fejét ha küld egy üzit.
Előre is köszi a válaszokat!
Sziasztok!
Az idén is szeretnék valamelyik görög szigetre menni nyaralni. Leginkább Szantorinivel és Zakhyntossal szemezgetek(bár még bármi lehet). Kérdésem: Milyen árak vannak Szantorinin? Itt most nem a szállásra gondolok, hanem élemiszerre, autó ill. robogó kölcsönzésre, éttermekre.
Ha valaki tud jól bevállt hotelekről ill. apartmanokról (ahol már járt), annak se harapom le a fejét ha küld egy üzit.
Előre is köszi a válaszokat!
Az árak Görögországban Mykonoson és Santorinin a legmagasabbak - legalábbis ezt mondják. Én 2004-ben extrém drágának találtam Santorinin mindennek az árát, de azóta egy csomó másik görög helyen jártam és még nagyobb drágasággal találkoztam. Ennek függvényében ki merem jelenteni, hogy Santorinin átlagos árak vannak kajában, egyébben. Persze a kaldera felőli oldalon ez megtöbbszöröződik!!!
Mi szezon végén voltunk, szeptemberben, a robogó 15 Euro volt egy napra, de tavaly több nyaraló fórumtársunk is kapott nagyon olcsón autót. Nincs egyenár, találni olcsóbbat és drágábbat is. Főszezonban persze minden drágább.
Tudom, lerágott csont már ez a tanácsunk, de ha van időd, vedd a fáradtságot és olvassd vissza az egész topikot (megéri), szinte minden kérdésedre választ kaphatsz.
Szia Szanna! Mi 2007 szeptemberben jártunk Santorinin. Kamariban a Kostis apartmanban laktunk,bátran ajánlom bárkinek! Igen kedvező helyen található,közelében:tavernák,boltok,és autókölcsönzők,a strand kb3perc séta!Erkélyről a tenger látványa nem elhanyagolandó.Buszmegálló 50m_re ,tömegközlekedéssel kora reggeltől késő estig 1-2euróért bárhova eljuthattok!Az árak szerintem sem durvák.Vacsora 2főre italok,saláta,21euró,Gyros pitában2euró,motor(250cc-s Qvad) 15euró/nap(alkudva)Apartmanunk tiszta,kényelmes,a háziak kedves-segítőkészek,naponta takarítottak,2 naponként törölközőt cseréltek!!!Programjainkat magunk szerveztük,így kevesebbe kerültek.Kivétel a vulkántúra,mert az csoportos út.Osztom Vojandi véleményét kattints rá Suzuki beszámolóira Ő itt a profi!üdv:Laci
Perissáról is sokan írtak korábban. Hajrá Szanna az olvasásában!!!!!
Perissán nyaralt pl. Kitty és Josza2 és Cilla is (utóbbi párnak itt van egy remek, nagyon részletes beszámolója is, rengeteg infóval).
ezt abból idézem:
Perissáról: inkább gyerekeseknek, idõsebbeknek ajánlanám (Kamari sokkal nyüzsgõbb), aki nem csak pihenni jön, annak kicsit ingerszegény lehet. De - végigpróbálva az összes strandot - messze ez a legjobb Santorinin. Puha fekete homokos a part, a tenger kristálytiszta, lassan mélyül és ritkán hullámzik. Perissa olcsóbb is általában.