Szia!
Repülővel mentünk, a Neckermann irodával mindkétszer. Szállodában laktunk, félpanzióval, és mindkét helyen annyi kaját adtak, hogy minden este el kellett mennünk legalább egy bő félórás sétára, mert rosszullétig ettük magunkat. Az egyetlen negatívum a második szállodánál volt csak, de ez tapasztalataink alapján igaz szinte minden magyar utazási irodára, hogy a magyaroknak a rosszabb fekvésű szobákat adják. De még ez sem vette el a kedvünket a szigettől. A hajóroncs öböl egyébként csak egy a csodás öblök közül, van még hasonló jó sok.
Santorini tényleg látványosabb (drágább is szerintem), mert egyedülálló fekvésű a görög szigetek között. A sikátorok között sétálgatni az valami csuda, szinte már giccses a sok gyönyörű házikó. Nem győztem kattogtatni a fényképezőgépet. És valóban különlegesek a különböző homok színű strandok. Tényleg nehéz választani, de kívánom Nektek, hogy ez legyen a legkomolyabb gondotok közös életetek során. Egyébként szerintem érdemes mind Zakynthos mind pedig Santorini honlapját böngészned, sokat segít a döntésben. (Abban ezért igazat a párodnak, hogy egy esküvő Santorini szigetén életre szóló élmény, ha jól emlékszem, hirdetnek is ilyen lehetőségeket külföldieknek).
Szia
Bottakati
Amennyiben visszaolvasol itt a Zakynthos topicban sok véleményt találsz, és hasznos információkat is Zantéról. Én is személyes tapasztalataimat írtam meg, többek között a nyitó oldal "Beszámolók" rovatában. Képeket is találsz nagyon sokat a "Fotóalbum" rovatban (ez is a nyitólapról érhető el). A szigetről részletes leírást is találsz amennyiben lenyitod a főoldalon (www.hellasz.hu) a "Tartalomjegyzék-et" és ott a "Leírások" között kikeresed Zakynthost.
Köszönöm a gyors valaszokat, minel több kepet latok a szigetröl annal jobban tetszik! Parom azzal ervel, hogy a sziget tul, hogy is mondjam "prolis", es hogy ugysem talalnank olyan öblöt amely nincs tele turistakkal, mi pedig csendes helyen szeretnenk esküdni. Tudom, hogy Santorini sokkak altal sokkal jobb hely, nekem megis Zakynthos tetszik jobban. Volt valamelyikötök mar mind a ket helyen? Ha össze kene hasonlitanotok, melyik vinne a palmat es miert?
Zsoka
Én még Santorinin nem voltam, Csak Zakynthoson, de annyit elmodhatok, ha ilyen partokat keresel mint a hajóroncsos (tehát gyönyörű zöld, világoskék, átlátszó hiába 7 méteres a víz, akkor azt csak Zakynthoson kapod meg, Santorinin nem.
Azt kell tisztáznotok, hogy a tengerpartért mennétek a szigetért vagy a hangulatért.
Mert Santorinire nem a strand miatt mennek az emberek, ott ilyen szép nincs.
Viszont a kilátás, a naplemente ... csodaszép. Nem leszel könnyű helyterben a választást illetően.
És Zakynthoson is lehet olyan partot találni ahol nincsek turisták... nekünk sikerült, nem is egyszer...
Nem tudom, mit ért a párod a prolis kifejezés alatt, az tény, hogy Zakynthos az egyik kedvenc üdülőhelye a nyugat-európai és most már egyre inkább a közép-európai turistáknak is. Az is tény, hogy főleg az angolok viszik a pálmát ivászatban, bulizásban, hangoskodásban, de a prolis jelzőt még több görög szigetre is rá lehetne ragasztani. Mindenhol találsz "bunkókat", és nyilvánvaló, hogy a kevésbé drága szigeteken többen vannak. De mit csinál a párod, ha Santorini egyik klassz strandján vagy éppen a szállodában/apartmanban prolis szomszédot fog ki, akitől a falra mászik? Merthogy gazdagabb prolik is vannak, akik bizony Santorinin nyaralnak. Szerintem nem szabad előítéletekkel nekivágni az útnak.
Firkamano, mi a véleményed?
Off: Nem szeretem a proli szó használatát, degradáló, negatív egy olyan réteg számára, amely klf. okok miatt nem tanulhat tovább, nem tud nyelveket, viszont dolgozik a gyárban, mint a güzü, ha éppen nem rúgják ki a gazd. válság miatt. A vastag aranyláncos, BMW-s újgazdagok sokkal rosszabbak!
Bottakati
Említetted, hogy a második utatok során a szállodában milyen "megkülönböztetett" figyelemmel irányultak a magyar utasokhoz. Melyik szálloda volt ez? Nézegettem a Neckerman katalógust is nem szeretnék kifogni még egy ilyet. Elég volt egyszer....
Annyi szépet olvastam Zantéról, hogy komolyan elgondolkoztunk arról, hogy itt nyaraljunk. A másik esélyes továbbra is Kréta. De ez nem ide tartozik.
Mi kétszer voltunk Zantén nagyon szeretem azt a szigetet, csak az angolok ne lennének ott, de szerencsére ki lehet őket kerülni. Ilyen csodálatos színeket még nem láttam életemben mint ott. Az avatarom is Zakynthosi kép. Ha tehetitek ne hagyjátok ki, (de Kréta se kutya de teljesen más)bocsi
Én viszont pont úgy látom, ezek a prolik akik a balhét kiverik, pont drágább szigetre mennek.
Merthogy az átlagember el tud menni Tantéra, örül mint majom a farkának hogy milyen csodás szigetet lát, és meghúzza magát, ellenben a gazdag angolok meg németek mivel megtehetik nem feltétlenül választják az olcsóbb kategóriát és mennek nyüzsögni és balhézni a drága szigetre.
Egyébként ilyen idiótákkal az ember csak a szigetnek a bulizós városában találkozhat, máshol nem.
Én ezért nem mentem Laganasba Zantén, és 12 nap alatt nemhogy plorival nem találkoztam, de még gázos emberekkel sem.
Egyszerűen nem kell olyan városba menni ahol ezek vannak, és akkor nem találkozik velük össze az ember.
De biztos vagyok benne hogy Santorinin is van ilyen hely ahol össze lehet velük találkozni.
Amit én tudok, hogy ha sikerül az én esküvőmet is görög szigeten tartani, akkor olya szigetet választok, ahol rengeteg a lélegzetelállító strand. Mert én tengerpartmániás vagyok, és fürdés a legfontosabb nekem, és az hogy mindenfélekékszínbenbenpompázó tengert csodálhassak egész nap.
Ha én választanék Zakynthos és Santorini között, Zakynthost választanám, én egy csodálatos nyaralást éltem ott át, életem legjobb nyaralása volt....
Sziasztok!
Köszi mindenkinek a valaszt.
Hat WhiteFrost Te pontosan beletalaltal a celtabla közepebe! Parom azert "prolizza" a szigetet, mert tele van angol turistakkal. Megpedig nem a legjobb fajtaval, azon szemelyek mennek alltalaban a szigetre, akiknek közös jelzöje, hogy munkanelküliek, szeretik az alkoholt, es bunkosagi hanyadosuk megduplazza a normal szintet - ezt onnan tudom, hogy maga az utazasi iroda szervezöje mondta (megpedig nem az otthoni, hanem az angliai!). Teljesen egyetertek azzal az allitassal, hogy az uj BMW+aranylanc reteg meg rosszabb!
Engem nem is annyira az erdekel, hogy ki mellett lakunk majd, hanem a szombat delutani esküvöi ceremonia, amit mindenkeppen egy csendes öbölben szeretnenk megtartani - lehetöleg ittas turistak bekiabalasai nelkül.
Mar ott tartunk a Santorini vs. Zakynthos megmerettetesben, hogy lehet hogy egy harmadik (semleges) helyszin keresesere indulunk!
Zsoka
A Louis Royal Palace szálloda volt, ami tulajdonképpen nem egy, hanem egy három szállodából álló komplexum egy hatalmas parkos területen. A szoba tiszta, kényelmes, a kaja első osztályú. A „megkülönböztetett figyelem” az volt, hogy kérésünk ellenére a földszinten, pont a konyhalejáró alatt, a parkolóra néző szobát kaptunk, ezért minden hajnalban volt szerencsénk arra ébredni, hogy jön az ételszállító és a konyhai személyzettel megbeszélik életük eseményeit, miközben az üres kajás tartályokat meg a gyümölcsös, zöldséges ládákat iszonyú robajjal pakolják. Valószínű minden nap történt valami izgalmas, mert be nem állt a szájuk, sőt néha dalra is fakadtak. De ilyen apróság más szigeten is ért bennünket, vagy a kukás jött, vagy az apartmanházban a házinéni kezdett füvet nyírni reggel 6-kor, stb. Ez van, mivel nincs saját szigetem, örülni kell annak, hogy ott lehetek. És én örülök is.
Nem tudom, hogy a Louis Royal Palace most benne van-e a katalógusban, ha a Zante Sun benne van, az szerintem jó választás, ha szállodába akartok menni, kisebb és szerényebb szálloda, csendesebb is sokkal, nagyon jól éreztük ott magunkat.