Athén
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Athén
<   1 2 3 ... 25 26 27 ... 60 61 62   >
Üzenet
  Verka | #91377 Üzenet | 2009-03-01 14:08:20 | Válasz a #91368. hsz-ra
Szia Lambrosz!

Köszönöm a sok infót, szimpatikus lenne, hogy ne Athén belvárosában lakjunk, hanem valahol a tengerparton. Kérdés, hogy a busszal kb. mennyi idő volt onnan bemenni a belvárosba? És van késő estig rendszeres buszjárat és nem is kell átszállni, hanem csak egy busszal rögtön be lehet menni?
  Vojandi | #91378 Üzenet | 2009-03-01 14:16:45 |
Szia Haspók!

Akkor lemaradtam, mert a repülős topikot nem olvasom mostanában.
Mindjárt utánaolvasok és a blogodnak is (aminek külön nagyon örülök - remélem sok-sok utazási gondolattal lesz tele).
  Lambros | #91379 Üzenet | 2009-03-01 14:37:51 | Válasz a #91377. hsz-ra Előzmény #91377
Haspók!
Glyfada és Voula határától lehet átszállás nélkül egy busszal bemenni. A szállodától kb3 km gyalog. Vagy a szálloda utcájának a végétől , akkor de akkor átszállással.
A helynek van hátránya is. Ha megnézed a régi repülőtér kifutójának az irányát rájössz. Igaz ebböl az irányból leszállnak, de azért az sem némafilm.
  Firkamano | #91407 Üzenet | 2009-03-01 19:42:33 | Válasz a #91377. hsz-ra Előzmény #91377
Az utazás kiállításon a görög standnál a sok érdekes szigetes katalógusok közt Athén útikönyvet is lehetett kapni INGYEN! Alig hittem el. Igaz angolul van, de sebaj, így is úgy örültem neki.
Más is kapott ilyet?
Ezenkívül Athén térkép, egész Görögországtérkép, illetve Kefaloniás térkép, Zakynthos és Lefkada poszter, rendesen feltankoltam icon_smile.gif
  Verka | #91416 Üzenet | 2009-03-01 20:33:15 | Re:
firkamano írta:
Az utazás kiállításon a görög standnál a sok érdekes szigetes katalógusok közt Athén útikönyvet is lehetett kapni INGYEN! Alig hittem el. Igaz angolul van, de sebaj, így is úgy örültem neki.
Más is kapott ilyet?
Ezenkívül Athén térkép, egész Görögországtérkép, illetve Kefaloniás térkép, Zakynthos és Lefkada poszter, rendesen feltankoltam icon_smile.gif

Hm, ebből nekem Kefalónia térképét sikerült megszereznem, a posztereket láttam, de olyat nem hoztam, viszont Athén útikönyvet én bizony nem vettem észre...
  Verka | #91417 Üzenet | 2009-03-01 20:34:06 | Válasz a #91379. hsz-ra Előzmény #91379
Lambrosz,
akkor ez mégsem lesz nekünk nyerő, inkább akkor maradunk a belvárosnál. Zaj ott is van. icon_wink.gif
  Firkamano | #91479 Üzenet | 2009-03-02 14:04:08 | Válasz a #91417. hsz-ra Előzmény #91417
Szia Haspók!

Látom írtad, hogy találtál olcsó szállásokat.
Én is megnéztem a booking.com-on 40 euro-ért van (2 főnek), most valahogy nem találtam olyat mint korábban.
Sajnos akkor még nem írtam a szálláslehetőségeket, így vissza sem tudom keresni melyik oldalon láttam icon_sad.gif

De fejenként 10-12 euro volt. Azért még megpróbálok keresgélni, hátha ráakadok.

Mikor mentek pontosan? És akkor 8 nap vagy 10?
  Lambros | #91486 Üzenet | 2009-03-02 15:24:37 | Válasz a #91417. hsz-ra Előzmény #91417
Üdv Haspók!
A belvárosban nincs az erkélyről tengri kilátásod napnyugtával. És nincs 100 méterre strand. A többi igaz.
  Katerina | #91569 Üzenet | 2009-03-03 19:38:31 |
Sziasztok!
Ha tud valaki infót a sztrájkkal kapcsolatban (mennyire érinti a turisztikai látnivalókat) akkor kérem írjon!
Csütörtökön utazom Athénba először életemben. icon_smile.gif
  Verka | #91983 Üzenet | 2009-03-08 19:28:51 |
Sziasztok!

Elég sok mindennek utánanéztem már Athénnal kapcsolatban, és lenne néhány kérdésem:

azt láttam a hivatalos honlapon, hogy a reptérre két főnek együtt 10 euró a metrójegy, ez rendben van. Az a kérdésem, hogy ezzel a 10 eurós jeggyel át is lehet szállni másik vonalra a megadott időn belül? (Azért kérdezem, mert a szállás másik vonalon lenne, nem pedig a reptéri metró vonalán.)

A másik, hogy az Omonia környékén mennyire biztonságos lakni? Minden review-ban azt írják, hogy elég durva környék, tele sötét alakokkal (drogkereskedők stb...), de mégis sokan laknak ott (mert az még megfizethető és mégis közel van mindenhez), és senki nem számolt be arról, hogy baja történt volna. Egyvalaki írta egyszer azt, hogy amikor telefonált egy fülkében, akkor egy alak nekiállt rugdosni a fülkeajtót, de aztán nem történt semmi. (Mondjuk én ilyet sem kívánnék magamnak...)

És már az Omonia tér mögötti háztömbtől kezdve rögtön ilyen a környék? Csak mert vannak szállodák rögtön a tér mögött, ha nem kell mondjuk 5-6-10 háztömböt begyalogolni a rossz környéken, akkor csak nem érheti baj az embert még éjszaka sem, nem...?
  Katerina | #91985 Üzenet | 2009-03-08 19:38:34 |
Szia Haspók!
Pár órája érkeztem haza Athénból és nagyon jól éreztem magam! Sokkal tisztább, mint aminek mondják.. :O
Az Omonia teret érdemes elkerülni, erre a szállodánk recepciósa is felhívta a figyelmet. Ajánlom neked az Apollo Hotelt (3 csillagos, kis svédasztalos reggelivel) a Metaxourghio-n! Iszonyat kedves dolgozók, mindenben segítettek, elmagyarázták a város tudnivalóit.
A 3-as metró a reptérről jelenleg nem közlekedik, csak Etniky Amyna-tól. Érdemes az X95-ös buszt választani inkább mindössze 3,20 EUR-ért! icon_biggrin.gif Rögtön ott van a terminál oldalában a jegyeladás és a busz megállója is! icon_razz.gif
  Verka | #91989 Üzenet | 2009-03-08 19:59:01 |
Szia Katerina!

Köszi a naprakész infókat! icon_smile.gif Nem is vettem észre, hogy nem jár ez a metró, pedig ott voltam a honlapjukon... Na mindegy, azért ezt nem nagy tragédia. Viszont a busz mennyi idő alatt teszi meg ezt az utat? (Azt olvastam, hogy a metró kb. 40 perc.)

Rákerestem az Apollóra, de nekünk ez most nem fér bele a költségvetésbe, pedig tényleg jól néz ki! icon_smile.gif De nem baj, mert találtam máshol (nem az Omonia körül) feleennyiért szobát, persze az nem ilyen jó, és nincs az árban légkondi meg reggeli sem, de még így is megéri a különbözet... Azt hiszem, gyorsan le is foglalom, miután így megerősítetted az Omoniával kapcsolatos aggodalmaimat, mert máshol mindenhol csak drágább helyek vannak...

(Majd később belinkelem a szállásokat, mint ahogy a szigeteknél is tettem, hogy az utókornak legyen infója.)
  Katerina | #91992 Üzenet | 2009-03-08 20:25:37 |
Na ennek örülök, akkor valóban hamar foglald le! icon_razz.gif Még hogy drága..Ja igen, valszeg vége annak a korai akciónak, mi sem annyiért voltunk, amennyit jelenleg felajánl.
Mikor mész? Ha hétvégére esik, érdemes vasárnap látogatni az Akropoliszt, mert akkor ingyenes! icon_biggrin.gif
Hm...pedig fenn van valamelyik közlekedési honlapon egy nagyon jó kis térkép, ami mutatja a helyettesítő járatokat. No de mindegy, az X95-ös közvetlen a Syntagma térig visz és onnan bárhová könnyen eljutsz. Az időtartam kb 45 perc (dugó nélkül, viszont ez sem nagy probléma, van külön buszsáv!). Nekem az tetszett, hogy a metrókban iszonyat jól el lehet igazodni, minden ki van táblázva, egyszer sem kellett kérdezni a helyieket. Max az utcán, mikor elfelejtettük magunkkal vinni a térképet...Az angol nyelvtudásukkal sincs probléma, bár így lenne ez Pesten is! icon_biggrin.gif
  Verka | #91993 Üzenet | 2009-03-08 20:26:05 | Válasz a #91985. hsz-ra Előzmény #91985
Közben megnéztem, az X95-ös kb. 70 perc alatt ér be a Syntagmára, ahonnan át lehet szállni a metróra. (Hm, azért a 40 perces metrózás jobb lett volna.)
  Katerina | #91994 Üzenet | 2009-03-08 20:29:26 |
Elfelejtettem írni a szállodánk recepciósának ajánlatát, ami bejött nagyon! icon_biggrin.gif :
a Monastiraki-n keresd fel a BAIRAKTARIS nevű tavernát. A legjobb Souvlakit kóstolhatod meg Athénban (helyiek szerint).
Mi máshol nem is nagyon ettünk Gyrost. Véleményem szerint sokkal finomabbak az üdülőhelyeken kapható Gyrosok. icon_smile.gif
KERESŐ:
Nyomtatóbarát verzió
  Fórum : Athén
<   1 2 3 ... 25 26 27 ... 60 61 62   >

Copyright © 2003-2025 Hellasz.hu