Akkor már megint én voltam a béna, biztosan valamit rosszul csináltam.
Egy pár kérdésem lett volna az Alexandros palace apartmannal kapcsolatban. Amire emlékszem azt meg is kérdezem, mert a súgóm ( a párom ) nincs a közelemben és ő volt nagyon kíváncsi.
-A meleg víz ellátás milyen, van-e mindig és meleg -e a fürdő víz? Máshol voltak ezzel problémáink.
- A medencében édes víz van-e.?
- Van e mikró az apartmanban (közös helyiségben vagy valahol) ?
- Szúnyog állapotok milyenek?
Előre is köszönöm a válaszod. Ha lennének az apartman belsejéről képeid amelyek publikusak egy érdeklődő számára és el is tudnád küldeni azt külön megköszönném.
( Mielőtt még valaki ledorongolna, hogy olvassam végig az egész Stavrosos topikot, elolvastam de ezekre a kérdésekre nem találtam választ)
Csatlakozom a témához, engem is érdekelne ,amit Gudli írt, vagy ha vannak további képek az Alexandrosról. Remélem hasznos volt, amit Gudlinak írtam az Ino-ról, mondjuk egy szóval sem említette, hogy ő már járt az Alexandrosban, azért ez így most kicsit furcsa, de még pótolhatja...
üdv Eduso
Sziasztok!
Edusonak és Bofefének küldtem privit. Ők javasolták, hogy tegyem közzé tapasztalataimat az Alexandra Palace-vel kapcsolatosan. Nagyon szivesen, hisz nincs ebben semmi titok. Szóval tavaly május utolsó hetében nyaraltam ott. Maga a ház tényleg nagyon szép. Az udvara gondozott. Van egy udvaros, aki reggel és este mindig felsöpri és fellocsolja az egész udvart. Gondozza a virágokat. A medence fokozatosan mélyül. A legnagyobb mélysége lehet úgy 160 cm. Édes viz van benne. Vizforgatóval ellátott. Este 10 és reggel 6 között nem használható, mivel fertőtlenitik. Tényleg odafigyelnek mindenre. A medende két sarkán hatalmas pálmafa áll. Gyönyörú! A medence körül rengeteg napozóágy van.
A visszautazás napján regge 9 órakor el kell hagyni a szállást. A busz megérkezik kb ebben az időpontban. A csomagokat felrakják a buszra. Csak annyit kell magunknál tartani, amire napközben feltétlen szükség lehet, ugyanis csak du. fél 3-kor indul vissza a busz a városközpontból az utazási iroda elől. Eddig mindenki csinál azt amit akar. Mi pl. ott maradtunk az apartman udvarán. Fürödtünk, napoztunk, pihentünk a napágyakon. A társagóba is bent lehetsz. Itt vannak közös helyiségek pl. mosdó, WC. Itt lehet tv-t nézni. Igy aztán kényelmesen eltöltheted azt az időt, amig várakozol a visszaindulásra.
Mi direkt megkérdeztük az idegenvezetőt, hogy ott maradhatunk-e a visszaindulásig. Ő mondta, ogy természetesen és érezzük jól magunkat.
Az apartman felszereltsége szerintem teljesen jó. A konyhában volt bőven edény és mindenféle eszköz. Légkondi (igyen haszálattal), páraelszivó, tv(igaz nem tudtuk fogni a Duna TV-t). Minden müködött. A melegviz ellátás folyamatos volt. Ami a fő, hogy tiszta volt.
Ami nen igazán tetszett. A ház négy sarán van egy-egy szoba, amelynek a bejárata a terasz felöl van. A szobán pici ablak (de van rajta szúnyogháló és zsalugáter is), de ezáltal sötét. Egy dupla és egy szimpla fenyőágy van benne, ami viszont szép és kényelmes. Az ajtón is van szúnyogháló. A fürdő pici. Nincs zuhanytálca és zuhanyfüggöny sem.
Szóval ennyi! Ha van még kérdés, szivesen válaszolok.
Mivel mi voltunk az első turnus, ezért nekünk nem kellett várni a szobákra. Azonnal beköltözhetők voltak. Az utánunk jövő turnus is időben érkezett (mivel nekünk 9 óráig kellet kiköltöznünk) ezért nekik várniuk kellett. De ugy oldották meg, hogy az idegenvezető mindenkinek megmutatta a saját szobáját. A takaritók folyamatosan takaritotottak. Akié elkészült, már is beköltözhetett. Eléggé rugalmasak és jól szervezettek.
Általában az ilyen apartmanokban, de eddig bárhol is nyaraltam sehol nem volt függöny a zuhanyzóban. Még a görög ismerőseimnél sincs a fürdőben csak sima zuhany. Szerintem ez nálunk nem szokás. Minden lefolyik a lefolyóba:)
Ani!
Meg kell, hogy cáfoljalak! Toroniban készer voltam. Egyszer a Vangelisben és egyszer az Apollon 2000-ben. Mindkét helyen bizony volt kialakitott zuhanytálca és plusz zuhanyfüggöny is.
Az idén Neos Marmarasra megyünk. Láttam róla képet és beszéltem olyannal, aki már járt ott és bizony ott is van zuhanytálca.