Gondolom te is nézted már, hogy márc. 7-én lesz az írásbeli és márc. 6-21 között vmikor a szóbeli.
Remélem hamarosan megkapod az értesítőt!
Még annyi jutott eszembe, hogy beszélnem kellett arról, hogy melyik városban élek. Merre található, mennyien lakják stb... meg hogy merre jártam Görögországban. Vannak-e ismerőseim, barátaim ott.
A tévéadók ajánlásánál több adó is fel lett sorolva, és itt találtam az alábbi linket, amit a ciprusi RIK adónál találtam: görög nyelvleckék hanganganyagát a rádióból... (sajnos - illetve természetszerűleg -, a magyarázatok angolul hangzanak el!)
The Cyprus Broadcasting Corporation (CyBC) offers the unique opportunity of learning Greek through the Internet
for English Speaking listeners.
A total of 105 lessons (audio files) are offered online. https://www.cybc.com.cy/index.php?option=com_wrapper&Itemid=233
(Aki viszont tud valamennyit görögül, annak lehet, hogy az angol nyelv megértésében segít...! )
Egy csomó olyan tévéadónak nevezett valamit is találtam (a néhány élő mellett), ahol felvételről mennek hírek, egyebek.
A tévéadók ajánlásánál több adó is fel lett sorolva, és itt találtam az alábbi linket, amit a ciprusi RIK adónál találtam: görög nyelvleckék hanganganyagát a rádióból... (sajnos - illetve természetszerűleg -, a magyarázatok angolul hangzanak el!)
(Aki viszont tud valamennyit görögül, annak lehet, hogy az angol nyelv megértésében segít...! )
Meghallgattam az első nyelvleckét, és számomra érthető volt. Többször is elismételik a szavakat, lehet hallani, hogy hova esik a hangsúly, és lassabban is beszélnek, hogy a kezdők is megértsék a szöveget.
Kíváncsi leszek a következő hanganyagokra!
Ráadásul egyszerre két nyelvet is tanulhatok...
De nézelődtem egy kicsit ezen az oldalon és találtam egy tv adót is.
Gondolom, ez a helyi tévé lehet, a RikSat. Ez is jó gyakorlási lehetóség.
És nem is rossz a minősége! Szépen, tisztán érthető, és nem akadozik sem a hang, sem a kép.
Igaz,személyesen nem ismerlek Titeket,de naon drukkolok,hogy sikerüljön a nyelvvizsgátok!
Nov.óta tanulok görögül és nem könnyű nyelv,de naon szeretem.
Nagyon kedvesek és rendesek voltak a vizsgáztatók!
Én meg bepánikoltam. Nem tudtam bemutatni a tudásom....
Ezt sajnálom. De meg van így is ez a lényeg.
Én 5 éve vettem meg, és nekem bejön. Az angol magyarázatok könnyűek, jól megfogalmazottak.
Akkor sajnos még csak kazettával lehetett venni, ami kicsit nehézkessé tette a visszakeresést, de "bedigitalizáltam", így sokkal egyszerűbb, bár a minősége az elég "amatőr"...
Viszont most már CD-t adnak hozzá, ezzel sokkal könnyebb!
Ha tudsz angolul, akkor tuti jól használható, ha nem(annyira) akkor is nagy segítség. A szövegek - az első jó pár leckéknél - latin betűkkel is le vannak írva, így könnyen megtanulhatod kiolvasni/kimondani a szavakat.
Ezen kívül a nyelvtan is egészen jól összeszedett, érthető.
azért volt fontos, mert májustól kiköltözök és muszály valamit tanulnom is, nekem nem elég a hallás utáni tanulás és sajnos az Ellinika tora nem nagyon jött be..
de igazából úgy vagyok vele,ha valaki meg akar tanulni és fektet bele energiát akkor sikerülni fog...
Akkor megfogom venni mindenképpen, az angollal nincs baj....remélem nekem is bejön
Bocsi, hogy beleszólok a beszélgetésbe...
Arra a csomagra hol lehet szert tenni? És kb milyen áron van?
Válaszotokat előre is köszi
A Libri idegen nyelvű boltjában, a Váci utcában biztos, de a Mamutban is láttam, az ottani Libriben...
És talán tizen 1-2 ezer Ft... Könyv+CD.
Bár én tavaly karácsonykor néztem utoljára...